Den nye kveldssnacks-dillen hos oss er rå terninger av Salma rullet i sesamfrø, servert med en skål soyasaus for dypping. Ved siden av har vi en salat av mango, avocado, rødløk, paprika og frisk koriander, blandet med limesaft, fiskesaus og sambal oelek. Retten er en variant av en av oppskriftene på [url]www.salma.no[/url].
Hva er din beste oppskrift med fersk laks (gjerne rå)?
En klassiker, ja, men veldig godt det også. :jupp:
Bruker du potetlefser eller tortillas? Og trengs egentlig rømme når du har snøfrisk på? Jeg tror jeg ville brukt gressløk i stedet for ruccolaen, kanskje. Jeg er litt lei av ruccola.
Vi bruker potetlefser. Men tja.. trenger rømme? Vi har aldri hatt uten, men kanskje det er godt uten? Gressløk hadde nok endret smaken litt ja. Må kanskje prøve noen nye varianter snart.
Hvis Mini får velge mellom McDonald og Sushi - velger han Sushi. Så ja, her spises det mye rå fisk.
Og mye heller scampi på kinarestaurant enn Peppes Pizza.. Frøkna er litt mer skeptisk, men akkurat salma liker hun veldig godt.
Når minste gikk i barnehagen skulle de ha laks til lunch.
Lillesøster ble kjempe lykkelig for i hennes ører er laks det samme som sushi.
Heldigvis glir kokt laks også ned. ;)
Sist drakk vi en sauvignon blanc fra NZ som heter Twin Islands. Det var veldig godt, men jeg aner ikke om det er "riktig". Ikke at det spiller noen rolle om det er riktig så lenge det er godt, altså. :knegg: Men av og til kan noe som er riktig smake enda deiligere enn det som var godt. :D
Lager sushi jeg da, makirull med salma og agurk/avokado/mango (eller annet) sushiris og tarepapir (eller er det tang), samt litt wasabi og soyasaus. :nam:
Lefser er også godt, da bruker jeg philadelfia kremost med gressløk og litt salat og evt andre ting jeg har liggende.
Åh, at det ikke har falt meg inn å kjøpe salma og bruke sånn!
Ikke det at noen andre enn meg kommer til å spise det, men det er da verdt et forsøk. :knegg:
Vi ble sushifrelst i sommer og har vært ute og spist det en del ganger. Når har vi prøvd å lage det hjemme også og det gikk fint. Det var mye enklere enn jeg hadde trodd faktisk.
Kjempefint å lese om flere måter det går an å spise salmalaks på.
Salma, mango og avocado i terninger med koriander og soya (og gjerne en dryss med sesam wasabi krydder) er ofte på menyen her i huset. Mannen påstår han ikke liker sushi, men elsker dette.
Her er vår sushi fra førstegangen vi prøvde oss hjemme. Det er maki med laks, kremost og mango. Ura maki med sesamfrø med laks, avocado og agurk. Nigri og de store gule nederst er forsøket på å lage gunkan maki (krigsskip).
Det var ikke vanskelig å lage i det hele tatt. Litt omstendelig kanskje og litt strev for å få til ura makinene (vrengt maki), men ettervert fikk man nå teket på det også.
[url="http://imageshack.us"][/url]
Jeg hadde laksecarpaccio i går. Ved siden av hadde jeg avocado og mango i terninger og litt ris. Veldig godt, selv om den fine salmasmaken maskeres litt av det sterke, men absolutt nydelig som avveksling fra sashimi med sesamfrø, soya og wasabi som vi ellers pleier å ha. Anbefales virkelig!