Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Salma

#1

Zulu sa for siden:

Ah, vidunderlige råvare!

Den nye kveldssnacks-dillen hos oss er rå terninger av Salma rullet i sesamfrø, servert med en skål soyasaus for dypping. Ved siden av har vi en salat av mango, avocado, rødløk, paprika og frisk koriander, blandet med limesaft, fiskesaus og sambal oelek. Retten er en variant av en av oppskriftene på [url]www.salma.no[/url].

Hva er din beste oppskrift med fersk laks (gjerne rå)?


#2

Fløyel sa for siden:

Vi spiser mye salma, små og store. Men vi er enkle da :knegg:

Lefser med Snøfrisk Natruell, ruccula salat, rømme og salmalaks er jummi og går ned på høykant.

Men jeg noterer veldig nye oppskrifter til prøving. :jupp:


#3

Zulu sa for siden:

En klassiker, ja, men veldig godt det også. :jupp:

Bruker du potetlefser eller tortillas? Og trengs egentlig rømme når du har snøfrisk på? Jeg tror jeg ville brukt gressløk i stedet for ruccolaen, kanskje. Jeg er litt lei av ruccola.

Takk for tips!


#4

Fløyel sa for siden:

Vi bruker potetlefser. Men tja.. trenger rømme? Vi har aldri hatt uten, men kanskje det er godt uten? Gressløk hadde nok endret smaken litt ja. Må kanskje prøve noen nye varianter snart.


#5

Tallulah sa for siden:

Jeg spiser mye rå salmalaks. Da dypper jeg i soyasaus med wasabi, og drysser vårløk over.


#6

Lavender sa for siden:

Tynne skiver Salma, ristet sesamfrø, soya, wasabi og ris.


#7

Tjorven sa for siden:

Får dere ungene til å spise rå fisk?

Begge mine barn er egentlig veldig glade i fisk generelt og laks spesielt, men rå fisk kommer altså ikke på tale.

Jeg synes det er alldeles nydelig, men jeg gidder bare å lage en middag.


#8

Fløyel sa for siden:

Hvis Mini får velge mellom McDonald og Sushi - velger han Sushi. Så ja, her spises det mye rå fisk.
Og mye heller scampi på kinarestaurant enn Peppes Pizza.. Frøkna er litt mer skeptisk, men akkurat salma liker hun veldig godt.


#9

Lavender sa for siden:

Jada :jupp:
Siden et selskap 17. mai i fjor har rå Salma fått navnet rosa jentefisk. Vi delte 1 kg i kusinens 5 års dag, 4 voksne og 3 småjenter.


#10

Mira sa for siden:

Jentene mine elsker rå laks.

Når minste gikk i barnehagen skulle de ha laks til lunch.
Lillesøster ble kjempe lykkelig for i hennes ører er laks det samme som sushi.
Heldigvis glir kokt laks også ned. ;)


#11

Zulu sa for siden:

Vin til, da?

Sist drakk vi en sauvignon blanc fra NZ som heter Twin Islands. Det var veldig godt, men jeg aner ikke om det er "riktig". Ikke at det spiller noen rolle om det er riktig så lenge det er godt, altså. :knegg: Men av og til kan noe som er riktig smake enda deiligere enn det som var godt. :D


#12

zeppelin sa for siden:

Joda, ungene drikker vin også :knegg:


#13

Zulu sa for siden:

Ny variant i kveld: Salma tartar.

Finhakket salma, løyrom, creme fraiche, finhakket rødløk og gressløk blandes og legges på et salatblad på en toast. Nam!


#14

Zulu sa for siden:

Hehe, var ikke jeg som blandet inn barna. :knegg:


#15

Ole Brumm sa for siden:

Lager sushi jeg da, makirull med salma og agurk/avokado/mango (eller annet) sushiris og tarepapir (eller er det tang), samt litt wasabi og soyasaus. :nam:

Lefser er også godt, da bruker jeg philadelfia kremost med gressløk og litt salat og evt andre ting jeg har liggende.


#16

liefje sa for siden:

Gutten min elsker sushi, eller rettere sagt sashimi. Salma er selvsagt favoritten.


#17

Lavender sa for siden:

Vin til sushi og sterk mat, Wieninger Riesling Riedencuvée 2008, varenummer 5863201. 175,-

Veldig god, falt best i smak hos 15 damer på vinsmaking. Biodynamisk dyrket for de som unngår svovel.


#18

Zulu sa for siden:

Takk for tips! :)


#19

Serafin sa for siden:

Åh, at det ikke har falt meg inn å kjøpe salma og bruke sånn!
Ikke det at noen andre enn meg kommer til å spise det, men det er da verdt et forsøk. :knegg:


#20

Meissa sa for siden:

Åj, for en deilig tråd. :love:

Vi ble sushifrelst i sommer og har vært ute og spist det en del ganger. Når har vi prøvd å lage det hjemme også og det gikk fint. Det var mye enklere enn jeg hadde trodd faktisk.

Kjempefint å lese om flere måter det går an å spise salmalaks på.

Frøkna på fem elsker sushi her i huset. :D


#21

Hyacinth sa for siden:

Lager dere maki?


#22

Palmen sa for siden:

Salma, mango og avocado i terninger med koriander og soya (og gjerne en dryss med sesam wasabi krydder) er ofte på menyen her i huset. Mannen påstår han ikke liker sushi, men elsker dette.

Mini på 4 er ikke så glad i rå fisk.


#23

Meissa sa for siden:

Makiruller ja. :ja: Det finnes flust med videoer på youtube om hvordan man ruller. Enkeltpenkelt. :D


#24

Meissa sa for siden:

Her er vår sushi fra førstegangen vi prøvde oss hjemme. Det er maki med laks, kremost og mango. Ura maki med sesamfrø med laks, avocado og agurk. Nigri og de store gule nederst er forsøket på å lage gunkan maki (krigsskip).

Det var ikke vanskelig å lage i det hele tatt. Litt omstendelig kanskje og litt strev for å få til ura makinene (vrengt maki), men ettervert fikk man nå teket på det også.
[url="http://imageshack.us"][/url]


#25

Turban Smukk sa for siden:

Jeg hadde laksecarpaccio i går. Ved siden av hadde jeg avocado og mango i terninger og litt ris. Veldig godt, selv om den fine salmasmaken maskeres litt av det sterke, men absolutt nydelig som avveksling fra sashimi med sesamfrø, soya og wasabi som vi ellers pleier å ha. Anbefales virkelig!


#26

Zulu sa for siden:

Takk for gode tips!

Nam, dette skal prøves neste gang Salma er i hus, kjenner jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.