Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er du lærer og har mal til "Demokratispillet"?

#1

Marit K sa for siden:

Demokratispillet blir brukt i undervisning i samfunnsfag, om ikke jeg har missforstått helt. Min kjære mann hadde det liggende, men det har forsvunnet, og han trenger det virkelig.
Det største problemet er at han ikke husker alle de 24 rettighetene som spillet baserer seg på. Er det noen som har mal på dette, og vet hvilke 24 rettigheter det er snakk om?

For andre som er nysgjerrige på hva dette handler om, så fungerer det visst sånn ca på denne måten:
Man deler klassen inn i grupper og deler ut kort med rettigheter. Dessverre har ikke det landet man styrer, økonomi til å kunne gi innbyggerne alle rettighetene, så elevene får 5 minutter på seg til å fjerne 5 rettigheter de kan klare seg uten - alle må være enige om hvilke de skal ta bort. Når det er gjort får de 10 minutter på seg til å fjerne 5 andre rettigheter. Helt til slutt skal de bli sittende igjen med bare en rettighet, som de har diskutert seg frem til at er viktigere enn alle andre. Utrolig spennende, og ikke minst utfordrende.

Håper det er noen der ute som kan hjelpe.


#2

Eria sa for siden:

Jeg skal spørre mannen min når han kommer hjem.


#3

Eria sa for siden:

"Nei, men jeg har hørt om det", sier han. :hjelpsom:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.