Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan noen gi meg en oppskrift på sunne, GODE og barnevennlige brød?

#1

Curly sa for siden:

Ja overskriften sier vel sitt? :knegg:
Etter alt for mange misslykkede forsøk har jeg bestemt meg for å prøve meg på brødbaking igjen. Kjøpebrød er DYRT og ikke like sunt.
Problemet som går igjen, er at brødene er gode når de er rykende ferske, men når de har vært fryst eller er en dag gamle så faller de fra hverandre, og blir tørre og seige. Jeg har prøvd med mere salt, sirup +++ men ingenting har funka.

Kan noen være så snill å dele en god oppskrift med meg? :D :D :D


#2

VisiliA sa for siden:

Jeg har også slitt litt når det gjelder brødbaking. Kaninen vår holdt på å spise seg fordervet på tørket brød en stund.....MEN nå har jeg funnet ut hva som funker her i huset : 1 pk havrebrødmix (Møllerens eller 1-2-3)
12 dl lunkent vann
1 pose tørrgjær
ca 2 dl havregryn
2 dl fibra
1 dl linfrø
1 dæsj matolje (nøytral)
1 liten klype maldonsalt
Hvetemel til passende deig

Jeg rører ut tørrgjæra i lunka vann først og tilsetter olje og litt salt. Oppi kjøkkenmaskina med dette, så tilsettes havrebrødblandingen sammen med havregryn og fibra, ev. linfrø. Maskina kjøres på full guffe mens hvetemel tilsettes til passelig konsistens. Kjøres i ca 10-12 min. Bakes ut straks til 3 brød og legges i smurte former med en strimmel bakepapir i bunnen. Heves ca i time. Stekes 50- 60 min på 200 grader. Lettvint og veldig gode brød som henger sammen og som alle i familien liker :jupp:



#4

Sokk sa for siden:

Hvis de faller fra hverandre tror jeg det kan være fordi deigen er for lite eltet. Glutenet i melet fungerer som et bindemiddel i deigen, og det utvikles best ved elting (og også ved lang heving, tror jeg...). Kanskje du kan ha i litt olje? Grove brød smuler ofte mer enn fine brød. Oppskriftsforumet her er fullt av brødoppskrifter, og her er den oppskriften jeg som regel bruker når jeg baker. :nikker:


#5

Curly sa for siden:

Tusen takk!! :D :D
Skal testes :)


#6

innka sa for siden:

Mye havregryn gjør at brødene "smuler" mye. Hvis du bruker mye havregryn er det en ide å koke den til havregrøt først. Ellers har jeg akkurat oppdaget det nye fullkornsmelet som heter "fibra". Hele kornet er finmalt så man visstnok kan erstatte hvetemel med det. Vårt barn er vant til alle mulige frø i brødene, men hvis du med "barnevennlig" mener uten før og helkorn så¨er kanskje fibramelet en god ide fore dere.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.