Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jeg prøvde å bake kjeks uten gluten ...

#1

Serafin sa for siden:

Jeg prøvde meg på denne oppskriften uten gluten og med sukrin:

Havrekjeks med rosiner (18 store)

1,2 dl mel
1/2 ts salt
1/2 ts bakepulver
220 g usaltet smør
2,5 dl brunt sukker
2,5 dl hvitt sukker
2 store egg
7 dl havregryn
3 dl rosiner

Brukte kakemiksen uten gluten til Toro, havregryn uten gluten, 2.5 dl sukrin og 2.5 dl brunt sukker. Og smør uten melk.

Og kjeksene smaker kjempegodt, men de henger ikke sammen?!

Hva er det jeg burde ha gjort her, for å få det til å funke?


#2

Frantzen sa for siden:

Fiberhusk? :vetikke:


#3

m^2 sa for siden:

Du kan prøve å hive oppi johannesbrødkjernemel, en raus teskje. Det pleier å binde lealause deiger sammen :jupp:
Og/eller ett ekstra egg.
I og med at du har brunt sukker så burde jo det binde.
Du har problemer her med at sukrin ikke smelter som vanlig sukker (dvs ikke stivner igjen som vanlig sukker), melkefritt smør ikke oppfører seg som "folk", og at du ikke har gluten.


#4

Serafin sa for siden:

Ja, jeg droppet ikke det brune sukkeret pga jeg trodde det skulle gjøre greia liksom..

Kan det ha vært bedre å brukt det lyse melet, istedet for kakemixen?


#5

m^2 sa for siden:

Nei, ikke noe av det melet som gir deg noe uansett.


#6

m^2 sa for siden:

Kanina og Dragetemmern har peiling på slikt, mener å ha smakt noen kjeks dragemmern har laget for en stund siden hvertfall!


#7

Serafin sa for siden:

Johannesbrødkjernemel, er det samme som fiberhusk?


#8

m^2 sa for siden:

Nei, det er ikke det samme men det har vel mer eller mindre samme egenskap.
Jeg har aldri blitt venner med fiberhusk, så bruker johannesbrødkjernemel istedet.


#9

Serafin sa for siden:

Ok.

enda en ting skrives opp på "må handle" lista


#10

Isolde sa for siden:

Johannesbrødkjernemel er det samme som nestragel vi brukte i melken når ungene var små.

Husker jeg brukte det litt i saus når jeg gikk på lavkarbo.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.