Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lasagne. Hva gjør jeg feil?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg kan ikke lage skikkelig perfekt lasagne. Den smaker godt, det er ikke det, og jeg kan lage både knallgod kjøttsaus og ostesaus. Men det er noe med konsistensen jeg ikke greier. Enten blir den næmest rennende (selv om jeg prøver å lage tykkest mulig sauser), eller så blir lasagneplatene nesten sprø i kantene, og det blir for lite pasta i den og, ja i det hele tatt.

Hvordan "bygger" man opp den perfekte lasagnen? Helst en som er litt kompakt, ikke veldig kompakt, men en man kan skjære stykker av, og så står den litt sånn på tallerkenen. Hvor mange lag med plater bør en ha, og er det nok saus til å ha mellom alle disse lagene (det sliter jeg nemlig også litt med)? Hva begynner man og avslutter med, og hvis man ikke har plater mellom de to saustypene, så renner de jo i hverandre? Jeg kan lage nydelig bechamelsaus, men den "forsvinner" liksom litt i alt det andre?

Med teskjeer, takk! :blomst:


#2

Hyacinth sa for siden:

Eller er feilen at jeg begynner å skjære i den nesten med en gang? Bør den hvile ganske lenge først, kanskje? :undrer:


#3

Jinx sa for siden:

Hvis platene er sprø er det for lite væske,men noe av det viktigste syns jeg er at lasagnen får hvile lenge etter steking,30-45 minutter. Dekker med alu.folie så den holder seg varm.


#4

Kaprifol sa for siden:

Jeg følger spent med i denne tråden. Kunne gjerne tenkt meg å bli bedre på lasagne.


#5

Røverdatter sa for siden:

Jeg lar sausene renne i hverandre. Da blir lasagnen fast og fin selv om jeg ikke har så veldig mye pasta i. Jeg begynner med tomatsaus, så ostesaus og så plater. Legger ikke mer enn tre lag med plater, og masse saus mellom lagene.

Steker i minimum 40 minutter.


#6

Guttemammis sa for siden:

Den bør hvile ja, jeg starter med litt ostesaus og så plater, deretter ostesaus og
kjøttsaus og så avslutter jeg med pastaplater med ostesaus og revet ost over.

Jeg har kanskje 4 lag med pasta


#7

Salt sa for siden:

Jeg er kjent for min lasagne i omgangskretsen vår, men min "står" heller ikke. Men jeg lager i allefall tomatsausen med masse parmesan og fløte, og bechamelsaus med smør, mel, melk og muskatnøtt.

Begynner med tomatsaus, pastaplater, tomatsaus + bechamel, pastaplater, tomatsays + bechamel, pastaplater... osv... og avslutter med pastaplater + bechamel. Masse ost på toppen.


#8

Jinx sa for siden:

I kjøttsausen bruker jeg:

  • Karbonadedeig
  • Bacon
  • Løk
  • Litt hønsebuljong
  • Hakka tomater
  • Sopp
  • Dolmio saus eller hakka tomater, tomatpure, litt sitronsaus, litt sukker, salt,pepper og basilikum.

I den hvite sausen lager jeg vanlig hvit saus med muskat og litt revet ost i sausen. Legger 3-4 lag med pastaplater og tynne lag med bechamelsaus og kjøttsaus.


#9

Hyacinth sa for siden:

Jøss. Men med alle disse lagene burde den jo stå av seg selv?

Man må lage utrolig mye saus for å få nok mellom alle lagene? Kanskje jeg bruker for stor form, for jeg pleier å gjøre sånn:

Kjøttsaus, plater, bechamel, plater, kjøttsaus, og.... der var det jammen tomt for plater, ja. :roll:

Greit at man kan lage mye saus, men når man skal ha til fire stk til hverdags, så bruker man liksom ikke to kg kjøttdeig heller. Og man må jo ha nok kjøttdeig og kanskje grønnsaker, ellers blir jo sausen temmelig rennende?


#10

Guttemammis sa for siden:

Jeg har alltid kjøttsaus og hvit saus mellom hvert lag


#11

Niobe sa for siden:

Jeg lager mye saus, ja. Men jeg bruker lite kjøttdeig.


#12

Jinx sa for siden:

Må ha 3-4 lag med pastaplater syns jeg. Vi lager av 400 gr kjøttdeig til 4 personer. Men bruker mindre form da.


#13

Ivars_mamma sa for siden:

Kjøttsaus i bunnen, plater, så kjøttsaus og ostesaus, deretter plater og så kjøttsaus og ostesaus igjen, til formen er full.

Og ja, den bør stå ca 30 min før du kutter i den.


#14

Hyacinth sa for siden:

Men den blir ikke rennende da? Jeg vil ikke ha lasagne som renner utover hele tallerkenen.

De fleste har ikke plater mellom kjøtt og bechamel, ser jeg? Og bechamelsausen forsvinner ikke i det andre? Jeg vil gjerne ha lasagne som har tydelig preg av bechamel, ikke bare at man ser litt lys farge rundt platene. Man må kunne smake det også, og da må det være mye. Skal man ha mange lag og stor form, må man jo bruke tonnevis med melk?


#15

løve70 sa for siden:

Samme her :nemlig: Pleier å ha følgende forhold mellom kjøttdeig og hvitsaus: 400g kjøttdeig/ saus av en liter melk.


#16

Hyacinth sa for siden:

Men hva har du mellom da, og skiller du ost- og kjøttsaus med plater?


#17

Jinx sa for siden:

Jeg legger bechamel oppå lasagneplatene,deretter kjøttsaus og flere plater. Jeg kjenner begge sausene i lasagnen,men det er vel en smaksak hvor mye man vil ha.


#18

Salt sa for siden:

Jeg glemte å si at jeg bruker ferske lasagneplater, så da vil den nok ikke stå av seg selv uansett...


#19

Niobe sa for siden:

Nei, den renner ikke, men jeg har den i ovnen en god stund. Jeg lar kjøttsausen koke lenge. Jeg lager bechamelsausen tykk, så den blandes ikke, nei. Det er forresten ikke så vanskelig å lage ferske lasagneplater selv, og de blir garantert ikke tørre. :)


#20

rajraj sa for siden:

Hvis du vil ha den til å stå, så er hemmeligheten definitivt å la den hvile skikkelig før servering. :nemlig:


#21

Joika sa for siden:

Min "står" og smaker godt. Jøss, jeg kan lage lasagne.

Trikset mitt er å ha tykk bechamelsaus og ha både kjøttsaus og bechamelsaus i alle lag. Passer på at kjøttsausen ikke blir for tynn også, og har mange lag med pasta. Lasagnen bør hvile en god stund før den serveres.


#22

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg tenkte nesten det. :knegg: Man er bare ofte så sabla sulten når den har stått lenge i ovnen i tillegg...

Når jeg skjærer i min, så renner det ut i formen der det har vært et stykke. Det kan jeg ikke fordra!


#23

Niobe sa for siden:

Den må få hvile, ja. Det er vel det samme som når man skjærer i en stek for tidlig; væsken har ikke satt seg.


#24

Effie sa for siden:

Eg lager uten pasta, så er kanskje ikkje lasagne i den forstand men...

Tjukk-ish saus og blander bechamel og kjøttsaus i alle lag. Dersom eg lar den kvile litt når den er ute av ovnen så står den så fint at. Men eg er utolmodig og serverer lasagnesuppe. :nemlig:


#25

Hyacinth sa for siden:

Kan du si noe om mengder? Hva mener du helt nøyaktig når du skriver "både kjøttsaus og bechamel i alle lag"? Mener du at du har plater mellom hver type saus? Altså først kjøttsaus, deretter plater, så bechamel, så plater, så kjøttsaus osv?

Jeg skjønner ikke hvordan dere kan ha bechamel oppå¨kjøttsausen uten at smakene ikke blandes, men jeg må prøve dette mye mer ut, ser jeg.

Hvor mange lag har du, Joika? Med plater, mener jeg? Og hvor mange plater?


#26

Smurfine79 sa for siden:

Oppskrift? :jupp::riktig:


#27

Hyacinth sa for siden:

Har dere sett den de selger i løsvekt i delikatessedisker a la Mega og sånt? Den smaker grønnforjævlig, men den har litt den konsistensen jeg er ute etter. Den står som et kakestykke, den har masse pasta i seg og man ser lagene med pasta helt tydelig når man skjærer i den.


#28

Estrella sa for siden:

Jeg har alltid kjøttsaus og hvitsaus lag på lag. Og jeg lar den stå i en halv times tid når den er ferdig og da blir den fast og fin. :nam: :nam:


#29

Joika sa for siden:

Kjøttsaus, bechamel, plate, kjøttsaus, bechamel, plate osv.

Det blander seg jo, men det blir ikke helt smørje ettersom sausene er ganske faste i fisken. Jeg kan ikke si så mye om mengder egentlig.... men jeg elsker bechamelsaus så har i mye av dette. Nesten dobbelt så mye som kjøttsaus (som jeg lager ganske godt krydret). Bruker aldri oppskrift. :o


#30

Salt sa for siden:

400 gram kjøttdeig brunes, ha i løk og hvitløk, oregano og basilikum. 2 bokser hakkede tomater (jeg bruker de med roasted garlic fra Meny), litt tomatpuré, masse (en håndfull eller to) med revet parmesan og en god klunk fløte. La putre lenge.

Bechamelsaus av smeltet smør som jeg rører inn mel i, sper med melk og lar det småkoke til det tykner. Har i muskatnøtt.

Legg lagvis med pastaplater.


#31

Bayone sa for siden:

Det er nok fordi den har stått og blitt kald og satt seg skikkelig. Den må hvile lenge før du serverer. Evt. lage den dagen i forveien og varme opp igjen :jupp:


#32

Hyacinth sa for siden:

Du har ikke ost i bechamelsausen?

Jeg skjønner ikke helt hvordan dere får til "faste" kjøttsauser uten at mengdene blir ganske må, for er det noe jeg har lært av lasagnelaging, så er det at man mp ha mye av hver saus.


#33

Hyacinth sa for siden:

Det skal jeg begynne med allerede i morgen!

Takk, alle sammen! :blomst:


#34

Smurfine79 sa for siden:

Takk, denne skal prøves en av de første dagene. Så står den og hviler ca en halvtime før den spises?

#35

Filifjonka sa for siden:

Jeg bruker ikke oppskrift, så helt lik hver gang blir den ikke, men som regel blir lasagnen ganske fast hvis jeg tar meg tid til å la den hvile en 20 minutters tid før servering. (Den må jo helst være varm også).

Jeg lager en ganske fast kjøtt/tomatsaus med karbonadedeig som smuldres fint opp så det ikke blir store klumper, tomater, krydder, finhakket løk, grovrevet gulrot osv. Og så lager jeg en ostesaus som er sånn mellomtykk. Begge sausene er i samme lag mellom platene. Jeg liker best når det er mange lag, så hvis jeg skal lage en liten porsjon bruker jeg en mindre form heller enn å få en stor og lav lasagne.


#36

Hyacinth sa for siden:

Jeg har liksom tenkt at det må være plater mellom sausene. Når man legger sausene oppå hverandre, vil det ikke få nesten samme effekt som om man bare hadde blandet fløte og ost i tomatsausen?


#37

Filifjonka sa for siden:

Ikke helt det samme tror jeg. Kan egentlig aldri huske at jeg har smakt lasagne der det har vært lag med bare bechamelsaus.


#38

Niobe sa for siden:

Nei, sausene blandes jo ikke. Men bechamelsausen må være ganske tykk.


#39

Filifjonka sa for siden:

Lasagne kan jo være veldig mye forskjellig. Det viktigste er jo å finne en metode som gjør at du får den sånn som du liker den.

Den aller første gangen jeg spiste lasagne var i England i 1980. Familien jeg bodde hos fikk den av en italiensk familie som kom på besøk. Den besto av masse masse lag med veldig tynne plater (papirtynne), med lite fyll imellom. Den var ganske tørr, men utrolig god. Jeg har aldri siden smakt en lasagne som ligner, og vet ikke om det er mulig å få til så tynne plater om man lager pastaen selv.


#40

zeppelin sa for siden:

For en spennende lasagnetråd. Min lasagne er ganske annerledes enn noe av det dere beskriver, men er veldig god på smak og konsistens.

Kjøttsaus
(Denne lager jeg i stort og fryser ned hvis det blir til overs, til fremtidige lasagner, eller som pastasaus)
Alt er ca mål, og varierer etter hva som er i kjøleskapet av rester og ting, men en ide får dere her:

kjøttdeig (mellom 500 og 1000g) noen ganger rester av skinke, bacon etc
3-4 bokser tomater (hele eller hakket)
1 - 2 glass tomatpure
2-3 løk (kuttes fint og stekes blank FØR den blandes med resten av ingrediensene)
3-4 gulrøtter
stangselleri (4-6 stilker)
har også brukt rester av andre grønnsaker, alt sammen kuttet fint i foodprosessor
sukker, salt, pepper
grønt krydder av type oregano, timian, basilikum eller annet jeg har for hånden
kraft, eller buljong vann (fyller på underveis og justerer slik at jeg får en tykk god saus)

Jeg lager ofte kjøttsausen klar dagen før, og jeg lar den stå og putre lenge (minimum en time, gjerne fler). Sausen er altså ferdig "kokt" før jeg har den lagvis i lasagnen.

"hvitsaus" (etter en oppskrift fra Jamie Oliver) svært tidsbesparende og gir en frisk smak til lasagnen

1 boks creme fraiche
1 håndfull revet parmesanost
(Hvis jeg bruker stor form må jeg ofte ha 2 bokser med creme fraiche)

har 3-4 lag med pastaplater, både kjøttsaus og hvitsaus mellom lagene, hvitsausen kleises oppå og blandes delvis med kjøttsausen under steking, og godt med ost på toppen, steker til den ser ferdig ut og har vel aldri tatt tiden. Lar den hvile godt etterpå. Vil nok si det går minst en time til sammen med steking + hvil.
(Barilla sine plater funker bra syns jeg, de platene som følger med ferdigpakker er helt ubrukelige, og billigtyper har ikke funket bra for meg)


#41

Bluen sa for siden:

Jeg synes den blir best hvis du lager den ferdig (minus ost) dagen i forveien og lar den stå i kjøleskapet over natta. Stekes neste dag.


#42

Filifjonka sa for siden:

Ja, den creme fraiche-varianten har jeg også prøvd, den er veldig god. Enig når det gjelder Barilla-platene, bruker bare dem.


#43

zeppelin sa for siden:

:nikker:


#44

daffy sa for siden:

Jeg lager nydelig lasagne - hver gang :kry:

1 pk karbonadedeig
1 løk
2 fedd hvitløk
2 finrevne gulrøtter
1 boks tomat
1 boks tomatpuré
5 dl vann
1 øko kjøttbuljongterning
pizzakrydder
Lag kjøttsaus - la putre så lenge som mulig (minst halvtime, helst time)

50 gram meierismør
1 dl hvetemel
1 liter melk
200 gram ost i terninger
Lag ostesaus

Det skal være tre lag plater i en skikkelig lasagne - avslutt med ostesaus før revet ost has på. Gjør du slik blir ikke platene tørre;

1 Kjøttsaus
2 Ostesasus - bruk slikkepott for å stryke lett rundt
3 Barilla lasagneplater

4 Kjøttsaus
5 Ostesaus
6 Lasagneplater

7 Kjøttsaus
8 Ostesaus
9 Lasagneplater

10 Kjøttsaus
11 Ostesaus
12 Revet ost


#45

Hyacinth sa for siden:

Takk for detaljert forklaring! Det er vel ofte slik jeg prøver å gjøre, men sausen rekker ikke til! Jeg skjønner egentlig ikke at man kan få nok saus til tre lag av dette, men jeg skal love å prøve det ut! :)


#46

Filifjonka sa for siden:

Det kommer jo an på hvor stor form du har. :)


#47

Hyacinth sa for siden:

Jeg må nok ha mindre form. Jeg tror jeg bruker ganske store former, egentlig.


#48

daffy sa for siden:

Reguleres med størrelsen på formen, ja. Har du litt stor form, lager du to lag i stedt for tre, men husk å avslutte med ostesaus før revet ost has på toppen.


#49

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns både to og tre lag er for lite. Liker når det er mange. :)


#50

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jupp, den må hvile. Jeg syns nesten ikke den får den konsistensen der om ikke jeg lager kvelden før, skjærer den kald, og varmer opp individuelle biter.


#51

ItsOnlyMe sa for siden:

Den bør vel stå minst 30min etter steking. Da blir den god! :nikker:


#52

Mrs. Longbottom sa for siden:

Nå har jeg lest hele tråden :o, og jeg tenker kanskje at "feilen" her er at du muligens ikke kan få riktig så i pose og sekk som du vil ha. Altså, du kan ikke ha mengder av saus, og også en lasagne som står av seg selv. Jo mer saus du har, jo mer flytende er lasagnen. den fra ferdigdisken som du nevner, er i tillegg til vond, veldig tørr.


#53

Tjorven sa for siden:

Denne tråden var jo en god påminnelse om at jeg må lage lasagne igjen snart. Jeg lager veldig god lasagne. Det blir som regel altfor mye til middag, men lasagnerester er jo noe av det beste.

Når jeg legger på plater så tar jeg bechamel først og så kjøttsaus. Da blir det lettere å fordele ut bechamelen, synes jeg. Jeg avslutter med kjøttsaus og så ost.

Jeg lager ganske tykke sauser, så den står av seg selv selv om det er mye saus.


#54

Nextlife sa for siden:

Inspirert av denne tråden ble det lasagne i dag. Jeg hadde ikke pastaplater hjemme, så da ble det hjemmelagde, supertynne. 5 plater, kjøttsaus og ostesaus mellom lagene, samt 20 minutters hvile før servering ga en flott lasagne med passe konsistens. Jeg liker den litt sausete, den må ikke bli slik man kjøper i varmedisken for de synes jeg er både tørre og litt vemmelig konsistens på.
Litt sausete,- og en nybakt foccatia til å skuffe opp sausen med :hjerter:


#55

Mrs. Longbottom sa for siden:

men, jeg lurer på om det skjedde noe feil, altså, for invitasjonen min kom aldri frem :blunke:


#56

Nextlife sa for siden:

:dakars:


#57

Mams sa for siden:

Ser ut til at jeg har en litt annen rekkefølge en andre.

Jeg har:
Kjøttsaus
lasagneplater
ostesaus
kjøttsaus
lasagneplater
ostesaus
Kjøttsaus
lasagneplater
ostesaus
revet ost.

Jeg lar den stå i ca 15 minutter. Da blir den ikke så rennende (og litt mindre varm)


#58

Zulu sa for siden:

Jeg har masse Port Salut i bechamelsausen, det synes jeg gir en god smak.

Min blir for øvrig også litt sausete, men det skuffer vi opp med hvitløksbaguetter. :nemlig:


#59

Hyacinth sa for siden:

Nei, jeg kan godt ha lite saus, men det må være nok til mange lag med pasta, det er ikke nok med bare ett lag, liksom. Kanskje poenget må være tynne lag med saus mellom platene? :undrer:


#60

Niobe sa for siden:

Absolutt. Jeg tror ofte man tar mer saus i lagene enn det som er nødvendig. Heller flere tynne lag, enn få og tykke. :jupp:


#61

Mrs. Longbottom sa for siden:

nei, jeg foretrekker mye saus og lite pasta. Pasta er kjedelig og usunt, saus er godt. Jeg bruker forøvrig å lage lasagne med squashskiver i steden for pasta, og den er veldig flytende. Så jeg burde vel egentlig ikke uttale meg i det hele tatt her :fnis:


#62

Hyacinth sa for siden:

Jeg vil bare infårmere om at jeg i dag har laget verden beste lasagne. : :tøff: Nam!

Laget diger porsjon og brukte en høy langpanne av den minste typen, sånn man får på Ikea, vet dere. Jeg brukte godt over et kg kjøtt og en liter h-melk, samt kremfløte, men likevel slet jeg med å få nok saus mellom alle lagene, selv om jeg brukte slikkepott og smurte tynt. Jeg tror jeg fikk omtrent denne rekkefølgen: Kjøttsaus, plater, bechamel, kjøttsaus, plater, bechamel, kjøttsaus, plater og bechamel. Tre lag med plater altså, og kunne godt hatt mer. Men det beste var at ostesausen kom tydelig fram og gjorde hele retten kremete og god. Den forsvant nok mer i lasagnen enn jeg setter pris på, men jeg merket likevel godt at den var der. Den ble veldig tjukk, jeg ble nemlig sittende i telefonen etter den var laget, så den ble kjempetjukk. H-melk, kremfløte, en del smør, masse norvegia og parmesan. Muskat, salt og pepper. Kjøttsausen ble også veldig god. Men aller mest er jeg altså fornøyd med konsistensen. For det første glemte jeg at den stod i ovnen, så den ble temmelig godt stekt. Jeg hadde ikke ost på toppen, kun bechamel, og den ble nesten brunsvart, men den smakte heldigvis ikke svidd. For det andre ble den laget i morges og hvilte faktisk i hele dag. Ble varmet opp i stykker med litt ost på til middag. Digg! :nam:


#63

Smurfine79 sa for siden:

Jeg er litt blond med tanke på at den skal "hvile" jeg. Lar dere den hvile inni ovnen etter at den er ferdig stekt med ovnen lukket?


#64

Nextlife sa for siden:

Nei, da vil den fortsette å steke på restvarme.
Jeg tar den ut av ovnen, legger på lokk eller alufolie og dekker til med et par kjøkkenhåndklær og lar den stå 10-15 minutter.


#65

Hyacinth sa for siden:

Mange mener også at den fortsetter å steke med folie eller håndklær over seg. Jeg hviler aldri noenting med noe over. Til jul serverte jeg en stek som hadde hvilt i tre timer på benken. Uten noe over. Den ble ikke kald.

Jeg laget lasagne forrige uke og den ble kjempegod. Den hvilte en halvtime på benken, smakte fantastisk og lot seg skjære i stykker.


#66

Smurfine79 sa for siden:

Den ble god på smak,men jeg har nok lagd sausen for tykk. Vet ikke hva jeg kan ha tatt oppi for lite? Knuste tomater, to bokser, en god dæsj fløte, tomatpure. Å så lagde jeg bechamelsaus, men kanskje feilen jeg gjorde var å blande sausen i kjøttdeigen?:confused:


#67

Hyacinth sa for siden:

Jeg ville definitivt ikke gjort det.

Jeg hadde veldig tykke sauser forrige gang. Nesten vanskelig å fukte platene nok. Tykk kjøttsaus med mye kjøtt og masse annet digg, ostesaus av en liter h-melk, fløte, masse norvegia og parmesan. Den ble stående litt på komfyren pga en telefon, og etterpå var den så tykk at man kunne sette en skje i den og den hadde stått av seg selv.

Lasagnen ble perfekt, ikke minst fordi jeg tydelig merket og kjente bechamelsausen i hele "kakestykket".


#68

Smurfine79 sa for siden:

Da skal det lages mye mye mer saus til neste gang. Gleder meg til å prøve igjen, må nesten bli lørdag det :knegg:


#69

Hyacinth sa for siden:

Jeg laget bøtter og spann, men det ble likevel ikke nok til den langpannen jeg brukte og de tre lagene med plater jeg skulle ha saus mellom. Mulig det var fordi sausene var så tykke. Men jeg var så redd for å la dem være rennende, siden jeg ville oppnå den kakestykkeeffekten.


#70

Smurfine79 sa for siden:

Men tomatsausen er da ganske umulig å gjøre tyntflytende med så lite væske? Eller er det noe jeg ikke har fått med meg der?

Kan noen forklare meg litt med teskje hvordan jeg skal klare å lage den gode bechamelsausen? :o


#71

Pelen sa for siden:

Nå har jeg ikke lest hele tråden, men jeg gjør alltid dobbel mengde av bechamelsausen (som jeg har ost i).

Saus nederst i formen. Jeg har alltid fått veldig positive tilbakemeldinger på min lasagne.


#72

Hyacinth sa for siden:

  1. Den blir litt tjukk, men det lager man jo som man synes er best selv. Jeg liker at den er tjukk, koker godt inn, mye kjøtt og grønnsaker i. Men du kan veldig gjerne ha i mer væske hvis du vil.

  2. Jeg lager det sånn: Smelt ganske mye smør, ha i ganske mye mel. Rør sammen. Spe med melk. Jeg brukte hele kartongen med melk. Hadde også i fløte. Muskat, salt og pepper. Original bechamel skal vel kanskje ikke ha ost i, men jeg har i masse revet ost av den typen jeg har liggende. Jeg hadde i minst 200 g norvegia og en svær neve parmesan. Da ble den både tykk (særlig etter å ha stått en stund) og smakte deilig.


#73

Smurfine79 sa for siden:

I tomatsausen brukte jeg to bokser hakket tomat, en liten dæsj tomatpure, en god dæsj fløte, tre never parmesan, en halv løk ca og to-3 fedd hvitløk. Hva slags væske kan jeg spe på med? Hva kan jeg gjøre for å gjøre den mer flytende? Hva mer kan/skal jeg ha i?


#74

Hyacinth sa for siden:

Vi du ha den mer flytende da? Jeg jobber jo for å få den mer fast, så jeg er nok ikke den rette til å spørre. Du kan evt spe med kraft, vann eller god olivenolje. Men jeg vil tro den blir rimelig rennede med det du beskriver?

Du kan ha mye godt i tomatsaus. Jeg tar det jeg har, men det omfatter som regel noe av dette: Tomater, biffdeig, løk, revet gulrot, olje, chili, fennikkel, stangselleri, hvitløk, soltørkede tomater, kanel, salt, pepper, sukker, eddik i en eller annen form, ja, det var det jeg kom på i farten.


#75

Smurfine79 sa for siden:

Min ble ikke flytende i hele tatt, veldig "kompakt". Bruker jeg for lite løk da? Kanskje for lite smør/fett når kjøttdeigen stekes?


#76

Salt sa for siden:

Min tomatsaus er også kompakt, men jeg vil ha den sånn, jeg da..


#77

Smurfine79 sa for siden:

Så det er bechamelsausen som skal være mest flytende? Å legges i lag over platene eller kjøttsausen? Inn med teskjeer, har alltid brukt ferdig posepakke.


#78

Hyacinth sa for siden:

Da ville jeg spedd med væske. Jeg liker den kompakt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.