Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor mange pannekaker spiser du til middag?

#1

Ine sa for siden:

Vanligvis? (med bacon og blåbær).


#2

Bomull sa for siden:

2-3 stykker med sukker, evt. med jordbær- el. bringebærsyltetøy en sjelden gang (aldri bacon og blåbær).


#3

rine sa for siden:

Tre. To hvis de er veldig tykke med mye bacon og blåbær. Alt avhenger selvfølgelig av hvor lenge det er siden jeg spiste sist, men normalt sulten og normale pannekaker: tre. :nemlig:


#4

Nenne sa for siden:

Vi har alltid suppe først, så jeg spiser en eller to med syltetøy på.


#5

Bluen sa for siden:

:jupp: - men med sukker. :sparke: Og da har jeg spist en tallerken med fiskesuppe e.l. først.


#6

Røverdatter sa for siden:

2-3 med bare sukker.

Men jeg syns ikke det kan kalles middag. Dessert, tenker jeg vi sier.


#7

Che sa for siden:

Jeg spiser 2-3 med bacon og sukker på. Storebror kan glatt spise 6


#8

Cuyahoga sa for siden:

Ingen. :skuffet:

Jeg er ikke så glad i pannekaker, men jeg spiser vel to stykker de gangene vi får det servert hos svigermor.


#9

Toffskij sa for siden:

En porsjon tomatsuppe og ca. fire pannekaker. Med syltetøy og sukker.


#10

Niobe sa for siden:

Jeg pleier å spise to med bacon og én plain. Vi lager dem halvgrove.


#11

Tussa sa for siden:

2-3 med sukker eller bacon. Ingen suppe.


#12

Appelsin sa for siden:

Jeg spiser én. For syns skyld.

Barna elsker pannekaker,
jeg synes ikke det er noe særlig til middag :skuffet:


#13

Tjorven sa for siden:

Er det så vanlig å spise bacon til pannekakene altså?

Når vi har pannekaker har vi bare pannekaker. Da spiser jeg 4-5 stykker; med jordbærsyltetøy og kanel. Det er egentlig dessert til middag, men skjer heldigvis bare et par ganger i året.


#14

Bluen sa for siden:

FP har selvfølgelig svaret på det også, i form av en spørreundersøkelse med over 220 deltakere. :værsågod: Det er merkelig mange som bruker bacon til pannekaker - for meg er det fullstendig fremmed.



#16

Tjorven sa for siden:

Men den pollen sier jo ikke noe om regionale forskjeller. :sukk: Er dette et landsdelsfenomen?

Jeg har aldri påstått at min mor er noen ernæringsfysiolog akkurat. Pannekakemiddag hjemme hos oss var først nypesuppe med krem/iskrem og deretter pannekaker med blåbær og sukker. Vi serverer pannekakene uten suppe først, og lager dem med grovt mel og havregryn. Men det blir ikke akkurat helsekost.


#17

Bomull sa for siden:

Enig, så enig. Det har dog blitt noe mindre fremmed etter at jeg traff mannen, for han krever bacon. Men jeg og ungene - niks!! :niks: Vi spiser for ordens skyld KUN pannekaker når vi har det, ikke noe suppe eller annet jalla tilbehør. :hehehe:


#18

Elise sa for siden:

Jeg spiser ingen pannekaker med bacon til middag. :niks:

Om vi har pannekaker spiser jeg gjerne 4 stk, dersom de er gode. (Med blåbær på.) Jeg er litt sær på pannekakene, så det skal ikke så mye til før jeg synes de bare er ekle, og da spiser jeg bare en. Spiser tomatsuppe ved siden. :jupp:


#19

Bluen sa for siden:

Ja, det tror jeg det må være. Litt som brunost på vaflene (eller vaffelkakene, som det heter der jeg ble kjent med fenomenet).


#20

Che sa for siden:

Vel, i bartebyen får man det servert med sukker, blåbærsyltetøy og bacon - også på kaféer. Vi lager de grove og de metter litt mer om man har litt bacon på - men søtt og salt ER jo veldig godt da.


#21

Che sa for siden:

Brunost på vaflene? Er det også merkelig? (Salami på vaflene er rart, men bruost er vel det mest naturlige etter rømme og syltetøy omtrent vel?)


#22

Harriet Vane sa for siden:

Bacon til pannekakene eller "flæskiser" som det heter her i Bergen, er ikke noe jeg er oppvokst med. Jeg er oppvokst med blåbær eller sukker til pannekakene, men jeg kan absolutt anbefale bacon og (lønne-) sirup på pannekakene.

Jeg lager halvgrove pannekaker og jeg tar gjerne en Monsoon og har i raspede gulrøtter.

Jeg spiser 2-3 pannekaker, mannen spiser så mange han greier, kanskje 5-6 og ungene spiser et par hver.


#23

Bluen sa for siden:

:humre: For deg er det selvfølgelig ikke merkelig, men jeg sverger på at jeg aldri hadde sett eller hørt om det før jeg kom til Trøndelag. (Jeg er østlending i ca. 31. ledd på alle kanter, og oppvokst med syltetøy, rømme ( :skremt: ) og sukker på vaflene.)


#24

Bomull sa for siden:

Brunost på vafler er da ganske vanlig, i allefall både her og både der (Østland og Sørland) etter min erfaring. Smør og/eller syltetøy også, men rømme er jo bare guffent, enn så vanlig jeg vet at det er.


#25

Harriet Vane sa for siden:

Vafler med brunost er helt vanlig. :datapunkt: Både der jeg kommer fra (nordre Hedmark) og her på vestlandet. Rømme og syltetøy var vanligere i mitt barndomshjem enn her.

Bestemor lagde sprø rømmevafler med nesten bare egg og rømme, knapt noe mel, og serverte med seterrømme og rørte multer.


#26

Stellebord sa for siden:

2-3 med bacon og blåbær, bacon og lønnesirup eller bacon, lønnesirup og blåbær. Her pleier det å gå som en mer lunsjaktig helgemiddag på helgedager der de voksne spiser middag til kvelds. Og vi pleier å ha grovt mel i dem.


#27

Isolde sa for siden:

3-4 halvtykke fleskepannekaker er god middag. Men jeg og mannen er uenig om baconet skal steikes først og så festes i pannekaken når den steikes, eller om den skal steikes når pannekakene er ferdig og bare legges inni.


#28

Tjorven sa for siden:

Jeg betviler egentlig ikke at det er godt med bacon og pannekake sammen. Det var bare uvant. Men jeg tror det skal prøves en gang. Mannen min er ikke så glad i søt mat, så han blir nok mer positivt innstilt hvis han får bacon til. Nå som jeg har lært meg å steke bacon i stekeovnen blir det jo ikke så mye styr heller. Pannekaker må nemlig stekes i to panner hos oss, ellers tar det jo en evighet, og da er det ingen panner igjen til å steke bacon.


#29

Bomull sa for siden:

Her brukes baconterninger. Hiver de oppi før jeg heller på røre og så steker baconet med selve pannekaken - det er i allefall slik mannen er vant med og vil ha det.


#30

Teflona sa for siden:

Vi har av og til ertesuppe og pannekaker med bacon (som legges i etter at det er stekt) og da spiser jeg vanligvis 3 tynne pannekaker.


#31

Susse sa for siden:

Pannekaker er desert her i huset, ikke middag. Jeg spier en eller to med sukrin og sitron på, etter hot tomatsuppe med masse godt oppi. Ungene spiser lassevis, alle sammen. Lager dem med mye havregyn, ekstra egg og litt sammalt hvete.
Bacon er grøsseekkelt og noe jeg aldri putter i hverken meg selv eller ungene.


#32

løve70 sa for siden:

Dersom vi har pannekaker til middag, har vi kun pannekaker, ingen suppe først. Vi har heller ikke bacon til pannekakene, kun syltetøy, lønnesirup og sukker. Jeg lager pannekakene halvgrove. Jeg spiser 3-4 stk.

Jeg er oppvokst med suppe først og deretter pannekaker. Bacon til er ikke jeg ikke vant med.


#33

ItsOnlyMe sa for siden:

Med bacon og blåbærsylte: 3 tynne, eller 2 tykke.


#34

Nin sa for siden:

Jeg elsker pannekaker, med blåbær og kald melk til. :D
Det kvalifiserer til middag her i huset, en gang hver 14.ende dag.
Jeg lager de tykke så to stk holder i massevis til meg.
Ungene elsker det og spiser til det er tomt.


#35

maggypop sa for siden:

Jeg spiser 2-3, alt etter dagsform. Da jeg var yngre, hadde vi alltid suppe før pannekaker, nå hender det bare en sjelden gang i blant. Har vi suppe spiser jeg som regel 1-2.


#36

Fluke sa for siden:

Det kommer an på hvor tykke de er. Jeg spiser gjerne tre tykke fleskepannekaker (pannekake med bacon), eller fem tynne pannekaker med blåbærsyltetøy.

Men jeg spiser aldri med bacon og syltetøy på samme pannekaka altså, er det virkelig noen som gjør det?! :sjokk og vantro:


#37

ElinM sa for siden:

Vi har pannekakemiddag hver/annenhver fredag. De serveres med sukker og bacon, i tillegg har vi tomatsuppe med egg i. Og pannekakene er 3/4 grove. Dette syns jeg er en helt fullverdig middag når suppa er hjemmelaget. Jeg spiser vanligvis 3 pannekaker. Blåbær på er jeg ikke så begeistret for, men det er mannen.

Pannekake uten bacon syns jeg er veldig kjedelig. Det være bacon på. Vaffel spises selvfølgelig med brunost, det finner selv min mann helt naturlig, og han er fra østlandet, men han har noen fjerne trønderske aner da.


#38

maggypop sa for siden:

Det er faktisk kjempegodt. Jeg var uhyre skeptisk da jeg så den komboen første gang, men nå er jeg frelst. Gørgøtt!


#39

Tussa sa for siden:

Bacon i steikeovn? :hyper:


#40

Fluke sa for siden:

:skeptisk:

Klart man har brunost på vaflene! Kalde pannekaker med smør og brunost er også godt. :nikker:


#41

Divine sa for siden:

Brunost på vafler er da vel ikke rart. :trønder: I Trøndelag serveres ofte hvitost på vaflene også, men det er jeg ikke så stor fan av.

Og pannekaker skal spises med sukker og bacon. Og helst med ertesuppe til, men det har jeg sluttet med, siden ingen andre i familien vil ha det.


#42

rine sa for siden:

For meg er tynne pakkekaker med syltetøy og sukker ikke middag, men dessert/kaffemat. Fleskepannekaker, som er tjukkere, med bacon inni eller ved siden av, er middagsmat. Tynne pannekaker kan man da spise uendelig mange av. :nemlig:


#43

oslo78 sa for siden:

3 med sukker på.


#44

Input sa for siden:

Pannekaker med bacon og blåbær? Samtidig? :tullerdu:

Jeg er ikke så glad i pannekaker, men spiser vel 2-3 stykker når mannen griner seg til å få det til middag. :knegg:


#45

ItsOnlyMe sa for siden:

:ja:
Det er jo kjempegodt!!!:nam:


#46

Filifjonka sa for siden:

1 stk pannekake og 1 stk pannekake kan være to ekstremt forskjellige ting, etter hvor store og tykke de er.

Vi spiser pannekaker med ertesuppe til, og jeg spiser det litt sånn om hverandre - ikke suppa først og så pannekakene. Jeg spiser vel vanligvis 3 stk med blåbærsyltetøy. De er veldig tynne og stekes i liten stekepanne. (Jeg har et problem med tykke pannekaker. De må være så tynne at de er litt hullete).


#47

Smash sa for siden:

Jeg spiser 2-3 pannekaker med sukker og bacon. :trønder:
Er vel enig at det ikke er noe særlig til middagsmat, men vi har det vel maks en gang i måneden, så det gidder jeg ikke å ha dårlig samvittighet for.


#48

Mjau sa for siden:

To, kanskje tre med blåbær og bacon til.


#49

Niobe sa for siden:

Forøvrig spiser vi pannekaker så sjelden som en gang i halvåret. Max.


#50

Avatar sa for siden:

2-3 stk. med suppe i tillegg.


#51

veobra sa for siden:

Jeg spiser 3-4 pannekaker med sukker eller syltetøy. Sjokoladesaus er også godt på pannekaker. Blåbær og bacon sammen høres utrolig ekkelt ut. Men hvem vet, kanskje jeg hadde likt det.

Vafler med brunost har mine foreldre begynnt med etter å ha fått det av oss. De hadde aldri spist det før.


#52

ItsOnlyMe sa for siden:

Putt litt havregryn i pannekakerøren, da metter pannekakene mer og blir litt sunnere, - men like gode! :nam:


#53

Juste sa for siden:

4-5 stykker med bacon og blåbær. Det er rett og slett noe av det beste jeg vet. Og ja, det må være både bacon og blåbær samtidig. Dersom det er ertesuppe ved siden av så kan du trekke fra et par pannekaker.

Fleskepannekaker spiser jeg vel kanskje et par stykk av, men vi lager den veldig tykke og med mye flesk og poteter til.


#54

Nextlife sa for siden:

Når jeg er ferdig å steke de hersens pannekakene er jeg så sur at jeg vil ikke ha :nemlig:


#55

Inagh sa for siden:

Jeg spiser vanligvis 2 pannekaker, med sukker på, og så har vi erter, kjøtt og flesk ved siden av. (Jeg er ikke glad i pannekaker i det heletatt, og spiser det mest for syns skyld.)


#56

Ole Brumm sa for siden:

Jeg spiser 2-3 stykker, lager alltid grove pannekaker (med havregryn og sammalt hvete, grovhetsgarden varierer).

Jeg spiser de med sukker eller blåbærsylte, men er oppvokst med bacon til.


#57

Fløyel sa for siden:

Pannekaker med bacon er ett fenomen jeg ikke er vant til. Frøkna ønsker det etter å ha fått dette servert hos en familie hvor "noen" kommer fra Bergen..

Vi har alltid suppe før pannekakene - gjerne tomatsuppe eller ertesuppe. Så jeg spiser 2 pannekaker.(uten bacon, men med blåbærsyltetøy)


#58

TheVoice sa for siden:

3 :)

Skulle gjerne hatt oppskrift på grove :sparke:


#59

ElinM sa for siden:

Jeg bytter rett og slett ut siktet hvetemel med sammalt hvetemel i den mengde jeg skulle finne for godt. Vanligvis bruker jeg rundt 3/4 sammalt mel (pannekakene mine har blitt grovere og grovere med årene). Melkemengden justerer jeg uansett slik at røra blir passe, om melkemengden avhenger av meltype vet jeg derfor ikke, men det er nok ikke mye.


#60

Tangerine sa for siden:

Jeg lager med hvetemel, grovt mel (50/50), egg (en god del), melk, salt og finraspet gulrot.

Serverer med bacon og blåbærsylte.

Spiser to, da de er ganske mettende. :nam:


#61

Jinx sa for siden:

Aldri spist med bacon og blåbær,men med jordbær eller sukker spiser jeg som regel 2.Men vi har alltid suppe først.


#62

Ivars_mamma sa for siden:

Jeg spiser ikke pannekaker med bacon på, derimot har jeg sukker og sitronsaft, og noen ganger ei med blåbærsyltetøy. Spiser som oftest 3 stk, og har ertesuppe ved siden av.


#63

Acino sa for siden:

Steiker baconet først, gjerne på latmannsvis i langpanna i steikeovnen. Lager så pannekakene, passelige, ikke for tykke og ikke så tynne at det går hull bare man ser hardt på. Legger to skiver bacon i hver pannekake før den brettes sammen. Spises med blåbærsyltetøy. Jeg spiser vel 3-4stk. Ikke noe suppetull; aldri hørt om noen som hadde det til før jeg ble voksen og fant diverse forum, men skjønner at det er ganske vanlig. Ååh, nå fikk jeg lyst på pannekaker! Spiser det vel bare 3-4 ganger i året, litt for sjeldent egentlig.


#64

Nip sa for siden:

Lager aldri vanlige pannekaker...

Cottage cheese pannekaker med blåbær, spiser kanksje 3


#65

Ina sa for siden:

Jeg spiser som regel 3 halvgrove pannekaker (om vi ikke har suppe til, da spiser jeg vel bare 1); 2 med bacon og en med blåbærsyltetøy.


#66

Tangerine sa for siden:

Moser du osten? Bruker du mel?


#67

Honda sa for siden:

0 for at det er det styggeste som finnes
Men MÅ jeg spise spiser jeg 1 med blåbær,hjemmelaget blåbær ikke stygg blåbær syltetøy på boks?

Men blåbær OG bacon på samme? :grøss:
:liker ikke stekt bacon for seg selv heller, spiser aldrig bacon og egg men kan spise baconsnurret kylling :rar: :

Mann spisr 6-10 stykker med bacon på

Og ungene spiser med sukker på.


#68

Robyn sa for siden:

Vi har alltid tomatsuppe til pannekakene (grove), så jeg spiser 1.
Spiser den uten noe på men dupper den i suppa. (Er ikke glad i pannekaker.)
Mannen og guttene spiser med enten sukker eller blåbær på, har aldri hatt bacon til.

Jeg er østlending med aner fra Hedmark og er godt vant med brunost på vaflene. :jupp:
Mannens familie er fra Nordland og bruker det de og. Sikkert bare din familie som er snål. :knegg:

Rørt jordbær og rømme på vaflene er også kjempegodt, men ikke rømme til vanlig syltetøy. :niks:


#69

ingling sa for siden:

:humre: Det heter det vel ikke! :) Ikke i den delen av Bergen jeg er fra, jaffal.

Hvorom allting er: jeg er oppvokst med pannekaker med bacon, sukker eller blåbærsyltetøy, men ikke samtidig. En av delene. Mormor brukte suppe eler lapskaus til, husker jeg.

Nå for tiden lager jeg mest pannekaker til brunsj i helger o.l., og da med havregryn og grovt mel og uten egg og sukker og alt sånt. Har enten banan eller blåbær (friske/frosne) eller begge deler på, og spiser stort sett to. Har jeg dem til lunsj bruker jeg gjerne en eller to med kalkunpålegg og noen ganger litt ost og tomat, og en søt en med blåbær. Så svaret blir vel 2-3 avhengig av når på dagen vi har det: 2 små til frokost, 2-3 større til lunsj eller middag. :)


#70

Niobe sa for siden:

Jeg bare bytter ut noe av hvetemelet med sammalt mel, evt. litt havregryn i tillegg. Og så bruker jeg litt mer melk i røren enn vanlig.



#72

emm sa for siden:

Pannekaker spiser vi med syltetøy eller sukker, først tomatsuppe. Jeg elsker suppe og spiser skjelden mer enn en pannekake etter den.


#73

Katta sa for siden:

Du var skeptisk til dadlene mine også. :knegg: Dette blir noe av samme effekten - litt søt-ish og salt sammen. Pannekaker må ha bacon ellers er det jo veldig kjedelig smak. Jeg er også vant til en eller annen grønsaksholdig suppe til, som regel blomkålssuppe.


#74

Fløyel sa for siden:

:hjerter: Og den har jeg tatt tilbake! For de er himmelske.

Men hos bestemor på Hedmarken fikk vi noe som het fleskepannekaker - men det var mer tjukke-eggeaktige kaker med store fleskebiter til og poteter. Så det blir kanskje noe av det samme? merkelig kombinasjon er det uansett


#75

Katta sa for siden:

det høres jo ganske så ekkelt ut med store fleskebiter. :knegg:

Jeg steker pannekaker med mye egg og lite mel, og jeg steker dem ganske tynne. Så bruker jeg sånn smårettbacon som jeg freser lett i panna. Man kan ha sukker eller syltetøy og/eller bacon. Alle varianter funker.


#76

Supernala sa for siden:

2-3 stk med bacon og blåbærsyltetøy :nam:


#77

ItsOnlyMe sa for siden:

Hallo altså: Dere som grøsser av blåbær og bacon, - smak det først! ;) Det er godt! :nam:
Forøvrig trodde jeg at det var et helt normalt tilbehør, men ser jo her at mange aldri har hørt om kombinasjonen omtrent engang.


#78

MissS sa for siden:

Spiser to med bacon eller blåbærsyltetøy.


#79

Blondie sa for siden:

Det er svært sjelden vi har pannekaker til middag, det har bare skjedd en håndfull ganger de ni årene. Jeg hadde nok uansett ikke spist noen.


#80

Frøydis sa for siden:

Jeg spiser 2-3 med bacon. :sulten:


#81

Acino sa for siden:

Nå lurer jeg på hvorfor i all verden trådstarter lurer på akkurat dette, på hvor mange pannekaker jeg/vi spiser...:undrer:
:humre:


#82

Mrs. Longbottom sa for siden:

vi spiser pannekaker hver mandag,suppe først. Jeg spiser 1/2 eller 1 tynn pannekake, mannen 1 eller to, og snupsen minst 5. med jordbær eller jordbærsyltetøy på.


#83

ingling sa for siden:

Jeg lurer mest på hvorfor tråden ligger i "Økologisk og diettmat". :humre:


#84

Mirasol sa for siden:

2-3 med sukker og bacon eller syltetøy (jordbær eller blåbær) og bacon. Bacon må med hvis ikke er det dessert. :nam:

Jeg er oppvokst med fleskepannekaker hver fredag. Tykke pannekaker med gressløk, bacon ved siden av og poteter med baconfett til. Og plutselig er det noe som demrer i forhold til mat og vekt. :humre:


#85

ItsOnlyMe sa for siden:

Tja, kan vere diettmat dersom man ikke like det, eller om man bare spiser 1..


#86

millact sa for siden:

Jeg er oppvokst med suppe og pannekaker og har samme tradisjon her hjemme. Bruker aldri bacon til hjemme, men på jobb i kantinen er det det som serveres til.


#87

OlleVia sa for siden:

Når jeg var liten så hendte det at vi hadde pannekaker til middag, med bacon eller fleskepannekaker som vi sa. Da hadde vi først tomatsuppe og så var det pannekake med baconbiter i. Salt og godt, pannekaker med syltetøy blir for meg mer dessert.

#88

Filifjonka sa for siden:

Jeg hadde forresten besøk av en liten barnehagejente en gang som spiste åtte pannekaker. :)


#89

Morella sa for siden:

Jeg spiser to. En med syltetøy og en med sukker. Ingen suppe, ingen bacon.


#90

mkj sa for siden:

Hæ - er det noe galt med brunost på vaflene også nå? Er ikke det vanlig over alt???


#91

mkj sa for siden:

OK- har lest resten og ser at det er litt delt, men at flest synes det er vanlig!


#92

Tove sa for siden:

Jeg spiser en pannekake med flesk og bittelitt blåbær.


#93

Bayone sa for siden:

:nemlig: Helt likt faktisk. Sluttet også med ertersuppe siden ingen andre spiser det. Å så må det være baconbiter i ertersuppa ;)


#94

Acsa sa for siden:

I dag spiste jeg en og en halv. Den halve var fylt med swiss, bacon og kalkun. Den hele var fylt med smør, sukker, kanel og bananskiver, og hadde is til. :hjerter: The Crepe Place :hjerter:


#95

Harriet Vane sa for siden:

Jada, du legger bacon på bakepapir, setter det i ovnen på 200 c og etter ti minutter er det perfekt stekt uten os og søl. il du virkelig perfeksjonere tar du og legger baconet mellom to bakepapir og to stekeplater og steker i noen ekstra minutter og da blir det sprøtt, stivt og helt rett. veldig stilig å legge på tvers av en suppetallerken. Min oldefar lagde slike. Det er egentlig nesten en slags omelett med gressløk, tjukke skiver med lettsaltet sideflesk, poteter og alt mulig. Da spiser man kanskje bare en halv.

#96

apan sa for siden:

Men himmel og hav da folkens, dere er fislete på pannekakeinntaket altså :knegg: . Her lages de grove, men tynne. Jeg spiser gjerne 1 med bacon (vi har ikke alltid det, jeg synes ikke det er nødvendig, men mannen vil gjerne ha det), og så en... tja... 5-6-7 med syltetøy eller sukker :sparke: . Vi har ikke suppe først, det ville jo ødelagt hele måltidet. Til gjengjeld har vi ikke pannekaker ofte. En gang hver annen måned kanskje?

Ift å lage dem grove bytter jeg bare ut en del av hvetemelet med havregryn, fint sammalt, grovt sammalt eller hva jeg måtte ha.


#97

Polyanna sa for siden:

Samme her.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.