Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Bollebaking for dummies



#3

Niobe sa for siden:

Oppskrifter der man koker opp melk, smør og melis/sukker til deigvæske, er best. Fnugglette, myke boller.


#4

Slettet bruker sa for siden:

Møllerens bollemiks. Med søtdeigsgjær. :nemlig:


#5

jolie sa for siden:

Mitt beste tips er: maskin. Om du lager deig i maskin, så får du luftige, gode boller. Sammensetning av ingredienser kommer i andre rekke.


#6

Ema sa for siden:

Kan man bruke laktosefri melk?


#7

Hot Lips sa for siden:

:skuffet:


#8

jolie sa for siden:

Ja.


#9

Chanett sa for siden:

Skal jeg kjøre tenåringen bort til deg og la henne vise seg?


#10

Benzo sa for siden:

Bollene fra Det søte liv slår alt. :nemlig:



#12

Elisabet sa for siden:

Putt en bit melkesjokolade inne hver bolle når du triller dem ut. :nam:


#13

Anne sa for siden:

Jeg har også bakt ikveld, men jeg gjorde for første gang som venninnen min alltid gjør.

Hun smelter smøret i panne, har i melk og varmer den til.
Skrur av varmen.
Har i gjær, sukker og kardemomme og sikter inn alt melet rett i pannen.
Rører godt, lar det heve i pannen og triller deretter bollene ut.

De ble veldig fine og luftige!


#14

Hot Lips sa for siden:

Ble de gode? :hyper:


#15

Ema sa for siden:

Da er bolledeigen trillet ut og står til heving, deigen var som en drøm å jobbe med! Det blir nok suksses for barna som er ute å leker nå, nystekte boller og kakao.


#16

Ema sa for siden:

Det skal jeg prøve.


#17

Curly sa for siden:

Signerer denne, bruker alltid denne oppskriften.


#18

bjørkhaugtrollet sa for siden:

Mange gode tips før jeg starter å bake boller til 2 åringens bursdag her. Kanskje teste ut en annen oppskift enn mammas gamle. Svigermor tilbød seg å bake, men da sa 6åringen klart i fra at det skulle hun ikke, dine boller er så tørre sa han ...... måtte flire av han. Jeg har bakt masse boller, så har bare lyst å prøve en annen oppskrift.


#19

Shane sa for siden:

Har planer om å prøve ut denne oppskriften imorgen. Og har tenkt å bruke tørrgjær. Men da har dere det i melet ikke sant? :sparke: Ikke i den varme melken? Må ha det inn med teskje jeg :knegg:


#20

Katta sa for siden:

Tørrgjær skal blandes i melet ja. Men jeg synes aldri det blir like bra med tørr som med vanlig gjær. :knegg:


#21

Shane sa for siden:

Da tror jeg at jeg skal slå til og for en gangs skyld bake med "vanlig" gjær :D Gleder meg til å smake disse bollene altså.


#22

Vianne Rocher sa for siden:

Til neste gang: Kjøp Schakenda. De mest uovertruffne bollene jeg har smakt og deigen er i perfekt rulle-ut-konsistens uten at de er det spor tørre eller melne når de er ferdig stekt. Se opp for lang hevetid!


#23

Shane sa for siden:

Hva er Schakenda? :confused: Og hvor kjøper man det?



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.