kok blomkål i kyllingbuljong til det er mørt. Hiv i blender og blend til det er glatt, smak til med en fløteskvett. Server med sprøstekte baconbiter. Funker med andre grønnsaker også, broccoli, spinat, asparges osv
Hvordan er det med varm væske og blender igjen? Må man porsjonere det slik at det blir lite om gangen og ikke "eksploderer" over hele kjøkkenet, eller går det greit? :har dårlig erfaring med shaker og varm væske:
Den blomkålsuppen jeg er vant til fra oppveksten er laget på jevning, og jeg vet at om jeg hadde fått den andre, moste varianten da, så hadde jeg blitt veldig, veldig skuffet. :p Så sjekk med mannen hva det er han ønsker seg.
Om det er "glatt" suppe laget på jevning, så pleier jeg å lage den på slump, men jevning av ca 4 toppede spiseskjeer mel og en god kladd smør, og ca en liter grønnsaksbuljong og en boks matfløte.
Hvis du velger blender-varianten ville jeg spart ca halvparten av blomkålbukettene og hatt dem i suppa før servering. Jeg synes det å være noe å tygge på i suppa. :nemlig:
Smelter smør, og har i mel og melk, sånn at det blir en tykk hvit saus av det. Sper videre med kraft fra blomkålen som er kokt og mer melk/fløte om det trengs. Har i litt lys kjøttbuljong, pepper og evt litt salt. Blomkålbukettene har jeg i til slutt.
Eg lagar den på denne måten: Deler først blomkålen opp. Alt rusk ( blader og stilker ) blir kokt opp i vatn. Der står det ein 20-30 min. Plukker det ut og blomkål bukettane får seg ein liten koketur.
Løfter så bukettane ut og har vatnet over i noko anna.
Smør og mjøl blir laga til jevning og eg sper ut med mjølk og blomkål vatnet til eg har den konsistensen som eg vil ha. Har som regel litt kalvekraft oppi, musktat, salt og pepper.
Når suppa er nesten ferdig legger eg blomkålbukettane oppi igjen og lar dei koke litt i suppa før den blir servert. Tilbehør er som regel pølser og brød/rundstykker.
blomkålsuppe kjørt i blender er helt feil om man tenker "blomkålsuppe som jeg fikk som barn" altså. Jeg kjører og på jevning. Forøvrig synes jeg det smaker godt med en dæsj med for eksempel snøfrisk i. (men da er den jo med ett annerledes)
glatt? Blendet suppe er da glatt. Jeg er vant med jevnet suppe, men liker blendet mye bedre, syns ikke det smaker skikkelig blomkål av den melsuppa.
Men så forskjellig er det ikke, da, så jeg vet ikke helt hva dere andre gjør med blendersuppe. Min smaker omtrent likt, bare mer, mer "ekte" blomkålsmak. Og man kan holde igjen en del buketter og ha i om nan vil det, jeg syns det holder å tygge på de sprøstekte baconbitene.
Jeg koker blomkålen til den er kokt, bare noen få minutter. Så lager jeg jevning av margarin og litt hvetemel. Deretter tilsetter jeg kraften blomkålen er kokt i gradvis og rører godt så det ikke klumper. Så skjærer jeg opp blomkålen i buketter og har den oppi suppa. Tilslutt har jeg en god skvett melk i. Saltes etter smak. Nyydelig... min mormors gode oppskrift :-)
ah, ja, jeg skjønner. Jeg ble bare så forvirret av at noen sa den ikke var glatt, for min blendersuppe er helt fløyelsglatt, altså, man må bare blende lenge nok. Og ikke med stavmikser, den blir ikke glatt nok.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.