Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger blomkålsuppe- og andehjelp!

#1

turi sa for siden:

Mannen har bestilt blomkålsuppe og det har jeg aldri lagd før. Har handlet inn blomkålhode, fløte og h-melk.
Hva gjør jeg og hvordan gjør jeg det?

Har også kjøpt inn and, også noe som er helt nytt. Hva lager jeg, hvordan gjør jeg det og hva har jeg til tilbehør?


#2

Mrs. Longbottom sa for siden:

kok blomkål i kyllingbuljong til det er mørt. Hiv i blender og blend til det er glatt, smak til med en fløteskvett. Server med sprøstekte baconbiter. Funker med andre grønnsaker også, broccoli, spinat, asparges osv


#3

Mirasol sa for siden:

Hvordan er det med varm væske og blender igjen? Må man porsjonere det slik at det blir lite om gangen og ikke "eksploderer" over hele kjøkkenet, eller går det greit? :har dårlig erfaring med shaker og varm væske:


#4

Polyanna sa for siden:

Den blomkålsuppen jeg er vant til fra oppveksten er laget på jevning, og jeg vet at om jeg hadde fått den andre, moste varianten da, så hadde jeg blitt veldig, veldig skuffet. :p Så sjekk med mannen hva det er han ønsker seg.

Om det er "glatt" suppe laget på jevning, så pleier jeg å lage den på slump, men jevning av ca 4 toppede spiseskjeer mel og en god kladd smør, og ca en liter grønnsaksbuljong og en boks matfløte.



#6

Sokk sa for siden:

Hvis du velger blender-varianten ville jeg spart ca halvparten av blomkålbukettene og hatt dem i suppa før servering. Jeg synes det å være noe å tygge på i suppa. :nemlig:


#7

Polyanna sa for siden:

Nå fikk jeg lyst på blomkålsuppe!


#8

Sokk sa for siden:

:nam:


#9

turi sa for siden:

Hvis man har ødelagt 2 blendere på en ganske kort stund, så blender ikke er ett alternativ da? :gruble:

Det er nok glatt suppe han ønsker seg!!


#10

Hannah sa for siden:

Jeg lager blomkålsuppe nesten som Polyanna.

Smelter smør, og har i mel og melk, sånn at det blir en tykk hvit saus av det. Sper videre med kraft fra blomkålen som er kokt og mer melk/fløte om det trengs. Har i litt lys kjøttbuljong, pepper og evt litt salt. Blomkålbukettene har jeg i til slutt.


#11

Matilda sa for siden:

Denne pleier vi å ha, med baconbiter til å strø oppå.


#12

Hjertensfryd sa for siden:

Eg lagar den på denne måten: Deler først blomkålen opp. Alt rusk ( blader og stilker ) blir kokt opp i vatn. Der står det ein 20-30 min. Plukker det ut og blomkål bukettane får seg ein liten koketur.
Løfter så bukettane ut og har vatnet over i noko anna.
Smør og mjøl blir laga til jevning og eg sper ut med mjølk og blomkål vatnet til eg har den konsistensen som eg vil ha. Har som regel litt kalvekraft oppi, musktat, salt og pepper.
Når suppa er nesten ferdig legger eg blomkålbukettane oppi igjen og lar dei koke litt i suppa før den blir servert. Tilbehør er som regel pølser og brød/rundstykker.


#13

turi sa for siden:

Har du hele blomkålbuketter oppi? Ikke most blomkål? :gruble:


#14

Hjertensfryd sa for siden:

Eg pleier ikkje å mose blomkål oppi nei. Eg liker å ha masse buketter i suppa. Men det er smak og behag.

Har du funne ut kva du skal gjera med anda ?


#15

turi sa for siden:

Hm, har aldri spist blomkålsuppe med blomkålbuketter oppi. Blir det noe særlig smak om en gjør det sånn da?

Anda bare ligger der og gjør ingen ting.. Har ikke funnet på noe lurt ennå. :knegg:


#16

Che sa for siden:

blomkålsuppe kjørt i blender er helt feil om man tenker "blomkålsuppe som jeg fikk som barn" altså. Jeg kjører og på jevning. Forøvrig synes jeg det smaker godt med en dæsj med for eksempel snøfrisk i. (men da er den jo med ett annerledes)


#17

Mrs. Longbottom sa for siden:

glatt? Blendet suppe er da glatt. Jeg er vant med jevnet suppe, men liker blendet mye bedre, syns ikke det smaker skikkelig blomkål av den melsuppa.
Men forskjellig er det ikke, da, så jeg vet ikke helt hva dere andre gjør med blendersuppe. Min smaker omtrent likt, bare mer, mer "ekte" blomkålsmak. Og man kan holde igjen en del buketter og ha i om nan vil det, jeg syns det holder å tygge på de sprøstekte baconbitene.


#18

Hjertensfryd sa for siden:

Er det den "krafta" kjem inn igjen bildet. Det pleier å smake masse blomkål av mi suppe.


#19

Wilma sa for siden:

Jeg koker blomkålen til den er kokt, bare noen få minutter. Så lager jeg jevning av margarin og litt hvetemel. Deretter tilsetter jeg kraften blomkålen er kokt i gradvis og rører godt så det ikke klumper. Så skjærer jeg opp blomkålen i buketter og har den oppi suppa. Tilslutt har jeg en god skvett melk i. Saltes etter smak. Nyydelig... min mormors gode oppskrift :-)


#20

Polyanna sa for siden:

LilleBulla: jeg syns din variant er adskillig bedre altså! Mer struktur og smak. Men det kommer an på forventningene hos bestilleren. :)


#21

Mrs. Longbottom sa for siden:

ah, ja, jeg skjønner. Jeg ble bare så forvirret av at noen sa den ikke var glatt, for min blendersuppe er helt fløyelsglatt, altså, man må bare blende lenge nok. Og ikke med stavmikser, den blir ikke glatt nok.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.