kokosbolle sa for siden:
Jeg har en Latissima + og kom til å tenke på at jeg kanskje kunne lage chailatte med melkesteameren?
Hva ER det i chailatte egentlig? :blånn: Hvilken type te brukes?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
kokosbolle sa for siden:
Jeg har en Latissima + og kom til å tenke på at jeg kanskje kunne lage chailatte med melkesteameren?
Hva ER det i chailatte egentlig? :blånn: Hvilken type te brukes?
Teofelia sa for siden:
Chai? :blond:kokosbolle sa for siden:
:haha: :flau:
Syrinx sa for siden:
Det er vel strengt tatt te med melk?
teamor sa for siden:
Ekte chai (ikke indernes "masala chai", men den europeiske chai latte-varianten):
INGREDIENSER:
*Sort te krydret med kardemomme, pepper, nellik og ulike andre krydre. Denne kan man blande selv, eller (enklere) kjøpe i løs vekt på ulike tehus og kaffebarer. Stockfleth's har en veldig god en, det samme har "Black Cat"-merket.
*Melk (jeg foretrekker helmelk, men det er opp til hver enkelt. Soyaerstatning funker også)
*Sukker, pepper og ingefær
Ha teen i en stor kopp eller liten beholder av noe slag. Ha i litt kvernet pepper og tre-fire strø med malt ingefær. Trekk sterk te i svært varmt vann - ca. dobbel dose te i forhold til en vanlig kopp. Bruker du mindre te, må den trekke lengre, og da kan teen bli litt besk i smak.
Samtidig varmer du melken. Steamer er natuligvis best; i mangel av det pleier jeg å koke opp melken i kjele, med ca. 1 ts. sukker, og lar den putre akkurat ved kokepunktet så det danner seg skum
Sil av teen, så alle teblader og ev. pepperkorn fjernes
Bland teen og melken, hell blandingen frem og tilbake meloom to beholdere. Dette gjøres ikke for syns skyld, det sørger for å mikse melk og te ordentlig og skape en luftig blanding.
Nyyyyyt!
Vet at det er noen som sverger til sirupsvarianten, men for min del er ikke det chai. Den smaker alt for søtt og kunstig - det er som å få "kakao" laget av sjokoladesirup og steamet melk. Æsj. Det virker kanskje overflødig å ha i pepper og ingefær når selve teen allerede er krydret, men det gjør allverdens forskjell. Særlig ingefæren gjør teen sterk (ikke chili-sterk, men slik at den stikker behagelig på tungen).
Drikken kalles "chai latte" her i Europa - "chai" er indernes ord for te og "latte" er italiensk for melk. Så strengt tatt betyr det "te med melk". Skal man ha liknende te i India kalles den oftest "masala chai" - krydret te. Der har de nesten alltid melk i teen, en arv fra kolonitiden, så det regnes som overflødig å nevne i navnet.
Lykke til!
kokosbolle sa for siden:
Takk, teamor, da kan jeg jo bruke melkesteameren. :jupp:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.