Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan få myke brødskorper?

#1

Cuyahoga sa for siden:

Jeg begynner endelig få dreisen på brødbakinga mi. :kry:

Men skorpene er fremdeles litt i hardeste laget, synes jeg, men jeg er usikker på hva som er styrende for hvor harde skorpene blir?
Er det hvor lenge brødene står i ovnen, hvor høy temperaturen er eller mer eller mindre av noe i deigen? Og i så fall hva? Mine to yngste håpefulle hadde vært veldig glade om mora lærte lage litt mykere brødskorper... :blafre:


#2

Benzo sa for siden:

Jeg tror ikke du klarer å steke skorpene myke, men det er vel bare å legge brødet i plast et par timer?


#3

gnuri sa for siden:

Jeg pleier å legge brødene på rist, og legge en oppvridd våt klut oppå når de kommer ut fra ovnen. Da blir skorpene myke og fine.


#4

Che sa for siden:

Enn om du sprayer de med vann når de er nystekte - blir de ikke litt mykere av det? vet iallefall at folk gjør det.


#5

Cuyahoga sa for siden:

Neh, de er jo fremdeles harde etter å ha ligget i plast. Ikke sånn steinharde, jeg og de eldste spiser de glatt, men husets menn (både små og store :knegg: ) synes altså de burde vært mindre harde.

Det skal jeg prøve i ettermiddag. Takk for tips.

Skal også prøves!


#6

Cuyahoga sa for siden:

Fuktig klut over brødene etter steking gjorde susen! Takk! :blomster:


#7

Kirsebær sa for siden:

Jeg får ikke til å bake brød. :sukk: Jeg har prøvd, men det blir alltid harde, tunge brød som egner seg mer som mordvåpen enn som mat. :nemlig:


#8

Cuyahoga sa for siden:

Jeg har også strevd med å bake brød, men nå begynner jeg endelig få dreisen på det.

Jeg tok utgangspunkt i grovbakstmelposer og fulgte oppskriften på baksiden de første gangene. Nok elting og nok heving, masse, masse heving gjorde susen gjorde susen etter litt prøving og feiling. Nå har jeg oppi frø og sånt (linfrø, sesamfrø, solsikkefrø og havregryn), bruker litt andre melsorter, av og til litt olje, av og til litt appelsinjuice, av og til finrevne gulrøtter, av og til bare vann, av og til vann og havremelk (har melkeallergiker) og det blir stort sett vellykket og jeg merker at jeg blir flinkere etterhvert som jeg skjønner hva som funker og ikke og hva som bidrar til hva.

Rett over nyttår kunne jeg ikke bake et vellykket grovbrød om det så stod om liv, så det er håp for alle. Babysteps. :nemlig:


#9

Kirsebær sa for siden:

Hm. :gruble: Jeg syns hjemmebaket brød er tusen ganger bedre enn kjøpebrød, og vil så gjerne bake selv.
Jeg er sikkert ikke flink nok til eltingen og hevingen. Jeg har ikke maskin, så jeg må elte for hånd. Lett å gi seg for kjapt da, tror jeg.


#10

Cuyahoga sa for siden:

Jeg synes i alle fall det er mye bedre og elte grove deiger i kjøkkenmaskin enn det er for hånd. :nemlig:

Godt hjemmebakt brød er virkelig godt, og det er deilig å få litt forskjellig smak på brødet. Kjøpebrødene på REMA smaker klin likt hver bidige dag. Mye av grunnen til at jeg begynte bake selv er også at det blir mye billigere. Vi er seks stykker og spiser enorme mengder brød i uka, så da monner det litt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.