Denne meksikanske kyllingsuppen er veldig god: Ingredienser
2-3 store løk
3 fedd hvitløk
2 ss olje (ikke olivenolje, - setter smak)
6-8 hakkede chili (røde + grønne)
1 boks flådde tomater
4,5 dl kyllingkraft (1 stk hønsebuljong)
4,5 dl kjøttkraft (1 stk kjøttbuljong)
3,5 dl tomatjuice
1/2 ss spisskummen
1/2 ts chilipulver
1/2 ts cajannepepper
1 ss worchestersaus
1 grillet kylling i biter
Til servering:
Rømme
Ost
Fremgangsmåte
Hakk løk og surr i olje.
Ha ingrediensene utenom kyllingen i en gryte og kok i 2-5 timer (bør
ihvertfall ha 3 timer synes jeg, - og så er den veldig god å varme opp
dagen etter... :-))
Ha kyllingen oppi 30 min før servering.
Serveres med tortillachips, ost, rømme (må ha for å dempe litt... - selv
om de ikke liker rømme) og brød.
Her kan du jo også gjøre det veldig enkelt: Bruk Toros Mexicanske tomatsuppe. Lag etter anvisning. Stek kjøttdeig (ca 300 g per pose). Tilsett tacokrydder til kjøttdeigen. Ha kjøttdeigen oppi suppa.
Server suppen med rømme, revet ost og taco chips. Enkelt og godt og faller også i smak hos de fleste barn.
Ellers er jo minestronesuppe også veldig godt. Har dessverre ingen utprøvd oppskrift.
Jeg har en oppskrift på en enkel minestronesuppe som smaker veldig godt. Grønnsaker, bønner, skinke, litt pasta. Kan legge ut oppskrift senere idag hvis interesse. :)
Jeg er ikke så veldig glad i Taco, og tenker kanskje noe grønnsaksaktig er greit (og enkelt, ikke minst).
Jeg lagde en gang for veldig lenge siden en supergod potetsuppe. Oppskriften er forsvunnet for lengst, så om noen har en velprøvd og god en blir jeg lykkelig.
Har man bedre tid kan man bruke tørre bønner og legge i bløt, det blir selvfølgelig enda bedre. Denne skal i utgangspunktet kunne lages på et kvarter, ifølge kokeboken - men det tar nok litt mer tid for de fleste. Men fort går det. Jeg pleier også ofte å hakke opp noen friske tomater i tillegg til de hermetiske. Og jeg lager alltid dobbel porsjon av denne. (Går fint å lage den til 20 - tipper det holder fint å gange oppskriften med 4 hvis noen av gjestene er barn). Den skal være litt sterk, og rykende varm. Kokeboka anbefales forresten, jeg har hatt den i mange år og hatt nytte av mange av oppskriftene. Den heter "Inn og ut av kjøkkenet på et kvarter - eller mindre", og er skrevet av Anne Willan.
Det som trengs til 4 porsjoner:
1 laurbærblad
1 purre
3 selleristilker
2 ss olivenolje
175 g god skinke i skiver
2 hvitløkbåter
2 små squash
50 g pastasløyfer (eller annen pasta)
1 bx hakkede (plomme)tomater
1 bx hvite bønner
Salt og nykvernet sort pepper
(4 kvister flatbladet persille til pynt)
Revet parmesanost til serveringen.
....................
Kok opp 1 liter vann med laurbærblad i en stor suppekjele med lokk.
Skjær opp purre og selleri i tynne skiver og skyll. Varm olje i en stekepanne og ha i grønnsakene sammen med pepper. Dekk til, la det småkoke til det er mykt.
Skjær i mellomtiden skinken i biter og ha dem i stekepannen, skrell og hakk hvitløk og putt det også oppi.
Skrell squashen og skjær i små biter. Ha i suppekjelen sammen med pepper. Bland i pastaen og legg på lokk.
Ha tomatboksen, bønnene og evt. et par ferske hakkede tomater i gryta. Ha tilslutt i grønnsaker/skinke/hvitløk fra stekepanna.
Legg på lokk, kok opp og la småkoke noen minutter til pastaen er ferdig.
Gulrotsuppe er deilig! Det ligger flere oppskrifter her på forumet.
Jeg har laget en potet/hvitløkssuppe med masse løk og hvitløk surret i smør, og så kokt opp i kyllingbuljong sammen med poteter, og most i blender eller med stavmikser.
En god klunk matfløte eller rømme, og nok cayennepepper til at det river litt.