Vi pusser opp en hel etasje i huset vårt fra gulv til tak, og flytter i den forbindelse kjøkkenet til et nytt sted. Det nye kjøkkenet blir liggende langs en vegg med tre store vinduer, og får masse deilig benkeplass – men det er ikke mulighet til å ha overskap.
[color=#000000][/color]
Vi skal ha et IKEA Faktum-kjøkken, og jeg lurer på om det er smartest å velge en skuffeløsning (benkeskap med uttrekksoppbevaring) eller vanlige underskap til tallerkner og glass og slikt. Jeg ser for meg at det blir lettere å ta ut av og rydde inn i skuffer, men er redd for at det ikke blir stabilt nok og at glassene velter eller blir stående og klirre mot hverandre når vi åpner og lukker skuffene, for eksempel.
Er det noen som har erfaring med Faktum benkeskap med uttrekksoppbevaring til slikt bruk?
Vi har Ikea-kjøkken med skuffer i alle benkeskapene, og der oppbevarer vi tallerkener. Kunne helt fint hatt glass der også, uten at det hadde vært noe problem.
Skuffer. Glass og alt mulig annet står fjellstøtt, spesielt med gummimatter i bunnen (IKEA).
Sjekk XXL-serien til KVIK (IKEA-pris) eller Norema. De er 70 cm dype i stedet for 60, og 80 cm høye (netto) i stedet for 70. Det gir totalt 40 % mer rominnhold i hver eneste skuffeseksjon, og 15 % bedre plass oppå benken. Det merkes.
"Currently there are 109 stores in Denmark, Sweden, Norway, Finland, Iceland, The Netherlands, Belgium, Faroe Islands, France and Spain. Kvik sells stylish kitchens at surprisingly low prices and has established itself in consumers' minds with the slogan "Everyone has the right to a cool kitchen"."
Skuffer, definitivt. Søsteren min har det på sitt kjøkken, og etter å ha sett hvor godt hennes kjøkken fungerer var vi ikke i tvil da vi skulle ha kjøkken til hytta. Jeg har to 80 cm brede skuffeskap, med tre skuffer i hver, og vi har veldig god oppbevaringsplass.
Ingen franske butikker her ihvertfall? Ellers skulle jeg gjerne sjekket dem ut, jeg har hatt god erfaring med dem tidligere.
[color=#000000][/color]
(Edit: Fant én, men alt for langt unna Paris. Synd.)
Skuffer! :nemlig: Etter at vi fikk nytt kjøkken med nesten bare skuffer under benken, tar jeg meg i å lure på hva man egentlig skal med skap på et kjøkken.
Skal man ha noe over, må det bli skap - men jeg har med vilje unngått å ha masse overskap. Kjøkkenet blir mye lettere med underseksjoner uten overskap. Noen ganger krever selvsagt mangel på plass at man har overskap.
Vi har nyoppusset kjøkken, og har ingen overskap. Skuffer er genialt. Vi får plass til alt av glass og tallerkener i en av enmetersmodulene våre. Det tok nærmere to overskap på det gamle kjøkkenet vårt. Foreløpig har vi ikke kjøpt annen innmat enn en matte til å ha i bunnen, og den alene er utrolig effektiv. Det skrangler ikke, enda skuffene er ganske fulle. Jeg har planer om å anskaffe noen sorteringsstativ.
Hvor mange meter benk har du? Og har du oppbevaringsplass i høyskap i tillegg? Jeg får til sammen 6 meter kjøkkenbenk og fant ut at jeg trengte noen overskap i tillegg for å få plass til alt skrotet mitt. Men egentlig har jeg ikke lyst på det, kan ikke fordra å jobbe under overskap. Har 3 høyskap også, men de er rimelig fulle av integrerte hvitevarer så der blir det lite oppbevaringsplass.
Jeg har ett kosteskap der vi har vaskemidler, papirsøppel, plastposer, etc, ett høyt uttrekkskap til alt av tørrvarer, skuffer under og skap over ovn og mikro, ett lite uttrekkskap under benken og ett hjørneskap med karusell.
Så har jeg 3 80 cm skuffeseksjoner, 1 60 cm seksjon og skuff under vasken
Nå skal jeg innrømme at jeg har liggende overskap til vinglassene, da.
Og vi har stor matbod der vi putter ting som brukes sjelden.
Og noen skuffer under sittebenken til tull og ræl.
Jeg har bare skuffer og uttrekkskap (fra IKEA) på sommerhuskjøkkenet mitt og er kjempeforøyd. Hjemme har jeg bare underskap, og det er himla upraktisk i forhold.
Hmmm - kanskje jeg får plass til mer i skuffene enn jeg trodde :gruble:. Men det går jo an å hive ut overskapene senere om man finner ut at man ikke trenger dem. (Tomme skap har jo en tendens til å fylles uansett, da :rolleyes: ).
Jeg ville heller tenkt sånn at "det går an å ettermontere overskap senere om man trenger det". Jeg tror alle undervurderer hvor mye skuffer rommer. Vi har i EN skuff på 80 cm: store fat, små fat, suppeskåler, suppeboller, ymse plastskåler, masse kaffekrus og kaffekopper, tekopper, sikkert 20 melkeglass og en del mummikopper.
Du har selvsagt rett. Man trenger garantert ikke like mange skuffeseksjoner som man tidligere hadde skap. Det er jo så mye lettere å få tak i det innerste i en skuff selv om den stappes full. Skap blir gjerne ikke fylt i hele dybden for da blir det så herkete å få tak i det som står innerst.
Ja, ja. Kjøkkenet mitt er bestilt så det er for sent å droppe overskap nå. Men jeg brukte litt tid og krefter på å finne ut av hvor mange skuffer/skap jeg egentlig trengte så jeg tror ikke det skal bli fullstendig skivebom.
Sånn generelt ville jeg aldri valgt overskap over hele lengden av benken, det er veldig godt å ha en arbeidsplass uten overskap over. Såfremt man ikke har veldig lite kjøkken og er helt nødt, selvfølgelig.
Før jeg bestilte kjøkkenet, planla jeg hvor jeg skulle legge alle kjøkkentingene mine slik at jeg visste hvor mye plass jeg trengte. Jeg kastet eller ga vekk alt vi ikke brukte - ofte hoper det seg opp av alt mulig man slenger inn i et skap og egentlig ikke har behov for.
Jeg endte med å ha 6,5 meter benkeplate. Under denne har jeg 3 seksjoner 120 cm brede skuffer med 3 i høyden, ett 40 cm bredt skap til bakemaskinen med stikkontakt i der bakemaskinen står på en hylle jeg vipper opp i arbeidshøyde samt et hjørneskap der jeg kan svinge ut hele innmaten. I tillegg har jeg 3 høyskap fra gulv til tak med stekeovn, mikro, kaffemaskin, varmeskap og litt skapplass. Kjøleskap/fryseskap/vinskap står for seg selv. Jeg har to lave liggende overskap til glass, men har ellers ingen overskap og er veldig lykkelig med det.
Jeg fikk av en eller annen grunn litt nok av overskap da vi rev det gamle kjøkkenet vårt og 5 sammenhengende overskap i solid tre type 1957 falt ned i hodet mitt og brakk nesen samt etterlot min skrott blå og gul og etterhvert grønn all over. :snill:
Ikke sant? Og tenk på all den ekstra skuffeplassen du får når all hermetikken som er utgått på dato er fjernet! Veldig smart med skuffer til tørrmat, det er så lett å få oversikt over hva man har.
Og mye lettere å hode rent! Uttrekksskapet vi har til tørrmat har jo trådhyller, så rusk og rask faller bare ned til nederst i skapet, der det tar 5 sekunder å feie det ut i blant. Sammenlignet med jobben det var å gjøre rent et digert hjørneskap på gammelkjøkkenet!