Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ris og bakterier

#1

Bluen sa for siden:

Hvordan var det med oppbevaring av kokt ris og oppblomstring av bakterier igjen? Jeg mener å ha lest her inne at oppbevaring av ris er fy-fy, men har ikke skjønt hvorfor. (Les: Kommer jeg til å bli innlagt hvis jeg spiser rislapprester fra i går, laget på ris fra mandag?)


#2

Divine sa for siden:

Den var ny for meg. Jeg varmer ofte opp flere dager gammel ris, og har ikke opplevd noe negativt i den forbindelse.


#3

Frøy sa for siden:

Er ikke dette vist det blir oppbevart i aluminiumskjelen til riskokeren f.eks mon tro?


#4

Bluen sa for siden:

Dette virker jo lovende så langt! :knegg:


#5

allium sa for siden:

Jeg har ingen fakta å bidra med, men jeg spiser ikke ris som er mer enn en dag gammel, jeg har hørt det samme som deg uten at jeg husker hvorfra.


#6

Apple sa for siden:

Jeg hørte det første gang her inne og har alltid spist oppvarmet ris tidligere. Når man skal lage stekt ris mener jeg at det i en oppskrift sto at det var best å bruke gårsdagens ris.

På Meny selger de ferdigkokt ris i delikatessen.




#9

ingling sa for siden:

Jeg har sett det her inne, men uten noe dokumentasjon som overbeviste meg. Vi passer på å sette risen raskt inn i kjøleskapet, og bruke den innen to dager (som vi gjør med alle rester). Eventuelt har vi fryst den. Har aldri blitt dårlig av det. Jeg tror du er trygg. :nemlig:


#10

Bluen sa for siden:

Hurtig og hurtig, den stod nok 2-3 timer på benken før den ble satt i kjøleskap, tenker jeg - og det samme gjorde sikkert gårsdagens rislapper. :blånn: Jeg satte den ikke akkurat til nedkjøling i kaldt vann, gitt. :hehehe:


#11

ingling sa for siden:

Se der ja. Ville aldri funnet på å ha restene stående ute, gjør folk det??


#12

Apple sa for siden:

Nei, ikke jeg heller.


#13

ingling sa for siden:

Joa, men ikke over natten, og det var det det sto om i NRK-linken?


#14

ingling sa for siden:

Jeg er forøvrig såpass forsiktig at jeg aldri lar rester stå ute i timer uansett jeg da. Har lært at det er greit å sette dem inn uten at de er helt avkjølte - det bare suger litt mer strøm.


#15

Divine sa for siden:

Ah, romtemperatur, ja. Ja, det var jo noe annet. Jeg setter alltid risen i kjøleskapet, så da anser jeg meg som trygg.


#16

Veronal sa for siden:

2-3 timer kan være for mye. Anbefalingene er å kjøle det ned i vannbad.


#17

GeekyGirrrl sa for siden:

Joda, svigermor gjør det. Det står i dagesvis på benken. Det må jo kjøles ned. :snill:


#18

ingling sa for siden:

:grøsser:


#19

Tangerine sa for siden:

Min svigermor også. Det blbir nemlig surt hvis man setter det inn i kjøleskapet med en gang. Så da står det heller natten over på kjøkkenbenken. Sånn for sikkerhets skyld. :rolleyes:


#20

Apple sa for siden:

Er det noe med den generasjonen? Jeg må passe på min Mor også når jeg er der. Vet ikke om hun lar det stå over natten da, men mange timer kan det stå. Usj.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.