Hvordan var det med oppbevaring av kokt ris og oppblomstring av bakterier igjen? Jeg mener å ha lest her inne at oppbevaring av ris er fy-fy, men har ikke skjønt hvorfor. (Les: Kommer jeg til å bli innlagt hvis jeg spiser rislapprester fra i går, laget på ris fra mandag?)
Jeg hørte det første gang her inne og har alltid spist oppvarmet ris tidligere. Når man skal lage stekt ris mener jeg at det i en oppskrift sto at det var best å bruke gårsdagens ris.
Jeg har sett det her inne, men uten noe dokumentasjon som overbeviste meg. Vi passer på å sette risen raskt inn i kjøleskapet, og bruke den innen to dager (som vi gjør med alle rester). Eventuelt har vi fryst den. Har aldri blitt dårlig av det. Jeg tror du er trygg. :nemlig:
Hurtig og hurtig, den stod nok 2-3 timer på benken før den ble satt i kjøleskap, tenker jeg - og det samme gjorde sikkert gårsdagens rislapper. :blånn: Jeg satte den ikke akkurat til nedkjøling i kaldt vann, gitt. :hehehe:
Jeg er forøvrig såpass forsiktig at jeg aldri lar rester stå ute i timer uansett jeg da. Har lært at det er greit å sette dem inn uten at de er helt avkjølte - det bare suger litt mer strøm.
Min svigermor også. Det blbir nemlig surt hvis man setter det inn i kjøleskapet med en gang. Så da står det heller natten over på kjøkkenbenken. Sånn for sikkerhets skyld. :rolleyes:
Er det noe med den generasjonen? Jeg må passe på min Mor også når jeg er der. Vet ikke om hun lar det stå over natten da, men mange timer kan det stå. Usj.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.