Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjemmelaget (fullkorns)pasta?

#1

Gwen sa for siden:

Jeg har så lyst til å prøve hjemmelaget pasta og da helst fullkornspasta. Regner med at jeg må bruke en liten del hvetemel eller durumhvete for at det skal fungere, men det hadde vært spennende å få pastaen så sunn som mulig. Kanskje lavkarbo? Noen som vet hva slags mel jeg kan bruke istedet for bare hvetemel?


#2

PeggyO sa for siden:

Kan du prøve Fibra? Det er jo fullkorn men med hvetemelsegenskaper?


#3

Gwen sa for siden:

Ah, så smart! Fibra har jeg ikke hørt om før. Hvor får man kjøpt det?


#4

Kirsebær sa for siden:

Hvordan lager man pasta?`:blond:


#5

Geitrams sa for siden:

Vanlig matvarebutikk.


#6

Adrienne sa for siden:

Mel, egg, litt salt og litt olje. Og mye knaing. Veldig mye knaing. Og så trenger man en pastamaskin.

Lurt å bruke fibramel, det hadde jeg ikke tenkt at var en mulighet.


#7

Olive Oyl sa for siden:

Man ikke ha pastamaskin heller, selv om det helt sikkert blir mer proft. Det går fint an å bake det ut med kjevle, ihvertfall noen typer pasta.


#8

Gwen sa for siden:

Hjertelig takk! :blomster: Da skal jeg prøve det.

I oppskriftsboken til brødbakemaskinen min så jeg at man kan lage pastadeig så da tenkte at maskinen skal få gjøre en del av knaingen og så tar jeg resten.

Martha Stewart laget en gang pasta uten pastamaskin. Ble gjort på gammel Italiensk måte. Om jeg husker rett så trillet hun pastaen til tynne rør/tråder (tykkere enn spaghetti) og knep de av så de ble til litt store riskorn. Kunne også lages lenger. Aner ikke hva de kalles...


#9

Olive Oyl sa for siden:

Ja, jeg har aldri prøvd med fullkorn, så det kan være at det er vanskeligere da. Det tenkte jeg ikke på.


#10

Adrienne sa for siden:

Hvis man er litt lettere bedagelig anlagt (som undertegnede), så trenger man en pastamaskin. :p


#11

Olive Oyl sa for siden:

:knegg:


#12

Gwen sa for siden:

Man har jo alltids disse som man klemmer mellom fingrene..
De må være lett å få til? :veldigbedagelig:


#13

PeggyO sa for siden:

Blir spennende å høre om det fungerer. Bruker fibramel med godt resultat i pannekaker- og da blir det brått akseptabel matpakkeinnhold.


#14

Puslingen sa for siden:

Kanskje eg skal prøva meg på heimelaga fullkornslasagneplater, siden det ikkje er mulig å finna i butikken. :gruble:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.