Christa sa for siden:
Noen som har oppskrift på koteletter i ovn?
Eller i hvert fall kan fortelle meg hvor varm ovnen skal være og hvor lenge kotelettene skal stå?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Christa sa for siden:
Noen som har oppskrift på koteletter i ovn?
Eller i hvert fall kan fortelle meg hvor varm ovnen skal være og hvor lenge kotelettene skal stå?
kamp sa for siden:
Min favoritt:
Rotgrønnsaker skrelles og kuttet i biter og legges i bunn av en form
Hell 5 dl oksebuljong over
Legg koteletter oppå, salt/pepre dem
Dekk med alu folie og la stå i 2 timer på 175C.
Jeg lager ofte med gulrot og gresskar i bunnen :)
Ellers er denne god:
www.matprat.no/sunn/sunne-oppskrifter/sunne-oppskrifter-god-samvittighet/koteletter-og-gronnsaker-i-ovn/
Pesten sa for siden:
Vi snur kotelettene i egg og så mel m/ salt og pepper. Steikes lett i steikeovn og så inn i ovnen. 100 grader i 4 timer. Må være tint. :sulten:
Denne lager vi ofte om søndagen og er populær hvis det kommer gjester. Maten lager seg selv. :jupp:
Interference sa for siden:
Jeg krydrer koteletter, høvler over litt smør og fyller ut langpannen med rotgrønnsaker. Stekes på 200 grader i 40 minutt, skru ned til 180 grader for de siste 20 minuttene. Kotelettene blir kjempesaftige og knallgode.
Jeg legger kotelettene i midten.
M&M sa for siden:
Denne er knallgod, og etter 3 timer i ovnen smelter kjøttet på tunga! :p
Elvis-koteletter til fire
4 tykke koteletter
(slakterkjøpt)
2 ss mel
2 ts tørr sennep
4 fedd hvitløk
1 ts salt
masse pepper
½ liter kyllingkraft
1 boks fløte
1 ss grov sennep
1. Bland mel, sennepspulver, hakket hvitløk, salt og pepper. Gni
godt inn i kotelettene.
2. Legg kotelettene som takstein i en ildfast form. (Obs! med
fettranden opp!) Strø resten av melblandingen oppå.
3. Hell over kyllingkraften og fløte-/sennep-blandingen slik at den
nesten når opp til toppen av kotelettene.
4. Stek i 180 grader i cirka tre timer.
Blå sa for siden:
kamp sin oppskrift er omtrent den samme som min, og det er kjempegodt. Men jeg gir blaffen i kaloriene og steker kotelettene før jeg tar dem i ovnen. :sparke:
ItsOnlyMe sa for siden:
abb
Christa sa for siden:
Denne er knallgod, og etter 3 timer i ovnen smelter kjøttet på tunga! :p
Elvis-koteletter
Prøvde denne fra M&M, og det var godt!
Takk!
Hot Lips sa for siden:
Jeg tester Inters variant i dag, den så passe enkel ut. :p Står i ovnen nå.
Guttemammis sa for siden:
Hva slags koteletter bruker dere?
Vi har aldri koteletter til middag(fikk det alltid hjemme),
nå har jeg kjøpt svinekoteletter og tenker å teste ut pesten sin oppskrift!
Interference sa for siden:
Vi elsker den fordi den er så enkel og blir så god. Vi har den ofte i ukedagene siden den egentlig lager seg selv.
Vi bruker oftest nakkekoteletter siden det er mer fett på dem, da blir de kjempejuicy.
Hot Lips sa for siden:
Det ble veldig bra! :jupp: Brukte nakkekoteletter og poteter og gulrøtter, for det var det jeg hadde i hus. Neste gang blir det flere rotgrønnsaker og litt mer spennende krydder. Å skave smør over kotelettene var genialt, de ble jo skikkelig brunet selv om jeg ikke forstekte dem i panna. :digger:
Interference sa for siden:
I know, det er knallgodt!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.