Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pokkers Tide og Fjord1

#1

Sitron sa for siden:

Ja, det er vel det de heter. Disse to selskapene som man må innom for å komme seg herfra til Bergen og omvendt.

Sønnen min bor hos sin far og er her annenhver langhelg.

Nå har det begynt å gå gassferger mellom øya og fastlandet, som bruker 37 minutter fremfor 55 som de gjorde tidligere. Dette har jo innebært en del ruteforandringer.

I dag tok jeg bussen til kaia som vanlig for å dra over og hente Jørgen. Dere korresponderer vel, spør jeg bussjåføren. Nei, det gjorde de ikke. Og vet dere forskjellen på fergeavgang og bussankomst?

ETT minutt! Ett jævla minutt! Bussjåføren sier at han vanligvis ser ferga gå ut fra kai i det han kjører ned på kaianlegget. Hvor høl i hodet er ikke dette? Jeg snakket med en medstudent for en tid tilbake. Før gassfergene begynte å gå var bussene ikke tilpasset alle rutene slik de var før. Ja, for de har jo forandret på rutene, men IKKE godt nok i det hele tatt. Bl.a. er det helt vanlig at rutebussene går fem minutter før fergen kommer inn. Uansett; hun hadde snakket med både Tide og Fjord1 og svaret fra begge var; det var uaktuelt å tilpasse seg hverandre mer enn de allerede hadde gjort. Snakk om kundevennlighet!

Så da sto jeg da, en time og ventet på kaien til neste ferge kom. Ja, for den som skulle gå en halvtime etter var selvsagt kansellert. Venterommet var stengt. Det høljet noe vanvittig. Morsomt.

På Halhjem regnet jeg med å måtte vente en halvtime på neste ferge, istedet for bare å hente Jørgen ombord i fergen å bli med samme tilbake som vanlig, fordi kystbussen ikke gikk. (ja, for noe rutebuss tilbake finnes jo ikke) Men da kom den eneste flaksen på turen; kystbussen hadde ikke kansellert sin avgang selv om Fjord1 hadde det, så den bussen som skulle vært med båten en halvtime tidligere sto fremdeles og venter på kai. Og jeg klagde min nød til bussjåføren og fikk ene ungen gratis. Så slutten på dagen ble jo ikke så aller verst, selv om jeg brukte en god del mer tid på reisen enn jeg hadde trengt.


#2

Heiko sa for siden:

Hjelpes for en tur du hadde og det for ett minutt. 1 minutt, det er jo idioti :eek:


#3

DM sa for siden:

SÅ frustrerende, jeg har ikke ord for hvor idiotisk det er at de ikke kan samarbeide. :sur:


#4

Mandarin sa for siden:

Halleluja! Er det mulig ! :eek:

LIker ikke salongen i gassferjene forresten. Dårlig sittecomfort. Sånn. Der fikk jeg også klagd litt.:rolleyes:


#5

Ole Brumm sa for siden:

:dåne: For et fantastisk system.


#6

Sitron sa for siden:

Ja, det er mulig. Jeg ble helt paff når jeg fant ut at det var så ille. Rett og slett.

Salongene er ikke alle tiders. Beste trikset deres er at de har en helt åpen kiosk/kafeteria løsning og ALT snop, chips og sånt er plassert under benkehøyde, dvs rett i åsynet på de minste. Smart.


#7

nolo sa for siden:

Det der er rett og slett hemningsløst irriterende. Og ufattelig arrogant overfor passasjerene. Bruke kollektivtransport, my ass. Det er ikke rart at mange setter seg i bilen, i stedet for å hutre på Halhjem i tid og evighet.


#8

Isolde sa for siden:

Har hørt at salongene på gassfergene ikke skal være de beste nei..

Generelt så er tide noe tull.. og rutene her til og/haljem bare til å le av..
jeg har flere ganger blitt kjørt fra når jeg kommer med bussen til bergen og skal over på overgangsbussen. fordi at noen busser korresponderer og noen ikke.. men hvem som gjøre det og hvem som ikke det står ikke noe plass.

Kundevendig og i tide er de hvertfall ikke.. jeg har begynt å bruke bil orker ikke å bruke timesvis på venting på busser som ikke går når de skal lenger.. Min gravide kropp orker det rett og slett ikke lenger..


#9

Canisa sa for siden:

Er det virkelig mulig??? :eek:


#10

Adrienne sa for siden:

Det er forferdelig irriterende når det ikke korresponderer, jeg vet alt om det (reise i gamle dager med to ferjer for å komme meg til sykehus i Os). Men det er faktisk ikke Tide og Fjord1 sin feil, men Hordaland Fylkeskommune og de tullingene der som har satt opp rutesystemet. Tide og Fjord1 kjører bare på anbud spesifisert ned til minuttet av fylkeskommunen. Så klag til de som sitter der og ikke kan se sammenhenger i ruteplanleggingene. Hvor vanskelig kan det være å få buss til å korrespondere med ferje, liksom?


#11

daffy sa for siden:

Det er jo komplett idiotisk at ferge og buss ikke korresponderer når det er snakk om ett, fattig minutt!

Hvis du er litt dramaqueen og liker personlig oppmerksomhet kan du helt sikkert havne på forsiden av BT med den historien der!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.