Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skrive ut 10 x 15 i fotoprinter

#1

Gremli Skremli sa for siden:

Nå har jeg balet med dette en stund, og uansett hva jeg trykker på av formater og tilpassing, blir det feil. Jeg prøver altså å printe ut bilder på fotopapir i 10 x 15. Med hvite kantlinjer blir det mye kant nederst, og uten hvite kantlinjer kuttes det litt på sida PLUSS hvit kant nederst. Hva gjør man for å tilpasse? Jeg har forstått at det er noe med at formatet på digitale bilder i utgangspunktet er "feil", men det må da finnes en løsning? :blond:


#2

Fløyel sa for siden:

Hvilket fotoprogram bruker du? Jeg bruker fotoprogrammet som følger Canon printeren.
Hvis ikke bruker jeg Picasa - og har ikke de problemene du nevner her.


#3

Katta sa for siden:

Har du easy photoprint?


#4

Isolde sa for siden:

Bildet ditt er ikke 10x13 da?


#5

Gremli Skremli sa for siden:

Bildene er nok 10 x 13 i utgangspunktet, det er visst vanlig? Jeg bare trodde de skulle tilpasse seg utskriftsformatet på et vis.
Jeg har prøvd å printe ut fra Picasa og fra fotovisningen i Windows. Det følger nok noen foto-apper med printeren (Lexmark pro 805). Sjekke ut det, da kanskje?


#6

Katta sa for siden:

Ja, gjør det. Stort sett kan man velge om man skal ha hvite striper eller kappe bildet oppe og nede. Du kan gjøre dette manuelt i picasa eller photoshop eller du kan bruke et automagisk program som følger med. Jeg har hatt både canon og epson med slike programmer, de fungerer ganske likt, lexmark har sannsynligvis noe tilsvarende.


#7

Elise sa for siden:

Du kan croppe bildet til 10x15 først?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.