Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Piano vaniljekrem fra Tine

#1

Jessica sa for siden:

Jeg har hørt at vanillin ikke skal være noe særlig bra å spise så mye av. Vet ikke helt hvorfor.

Nå skal jeg ha litt vaniljekrem sammen med kremen i fastelavensbollene og studerte derfor Tines Piano vaniljekrem. På innholdsfortegnelsen står det ingenting om vanilje eller vanillin. Jeg har sjekket e-stoffene og de har ikke, så langt jeg kan se, vanilje i seg. Hva vet dere om dette?

Her er innholdsdeklarasjonen: www.tine.no/5965.cms

Ingen stor sak for meg, men litt interessert i hva vi får vite om det som er i maten vår.



#3

Olive Oyl sa for siden:

Er det ikke vanvittig at denne kan markedsføres som vaniljekrem?


#4

Koma sa for siden:

Det er vel som Lillebulla sier at vaniljesmaken er deklarert som aroma?


#5

Robyn sa for siden:

Jeg trodde det negative forbundet med vanillin gikk mer på smak enn at det ikke er bra for oss?


#6

Olive Oyl sa for siden:

Men det er jo fortsatt ikke vanilje. Er det vanilin tilsatt istedet pleier det jo å stå oppført, så om det er snakk om vanilin som aroma må det være ufattelig små mengder til og med av juksevanilje som jo ikke er vanilje.


#7

kamp sa for siden:

Vanilin utvinnes av trær.. Noen reagere med å bli hyperaktive av vanilin samt at det kan være allergifremkallende.


#8

Dixie Diner sa for siden:

Vaniljesukkeret fra bla. Freia og Ica heter jo også vaniljesukker men er ren vanillin. Har man brukt ekte vaniljesukker eller andre ekte vaniljeprodukter en stund og så spiser dette vanillinsukkeret igjen, kjenner man den grelle smaken med én gang. Jeg kastet hele boksen i sjokk da jeg kjøpte en sist, etter å ha konsekvent brukt ekte vanilje i mange måneder. Grøss.


#9

Olive Oyl sa for siden:

Ja, det er jo like vanvittig, bortsett fra at vaniljekremen tydeligvis til og med har så lite vanilin at det ikke nevnes engang.

Jeg bruker så lite vanilje at jeg ikke har prøvd det nok til å kjenne forskjellen, men jeg tviler ikke. Det gjelder jo veldig mange kunstige smaker, og er litt skremmende. At mange av oss ikke vet hvordan vanilje og andre ting faktisk smaker.


#10

Dixie Diner sa for siden:

Jeg merket det faktisk heller ikke før jeg gikk over til ekte vanilje og brukte bare det. Jeg trodde vanillinsukker smakte vanilje, og fikk paddesjokk da jeg kjente smaken etter å ha brukt ekte vanilje. Det smaker jo ikke LITT likt engang!

Forresten så heter Ica sitt faktisk vanillinsukker. Freia sitt burde skifte navn.


#11

Jessica sa for siden:

Syns det burde stå vanillin og ikke aroma. Aroma er bare en samlebetegnelse. Umulig for allergikere å orientere seg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.