Jeg har hørt at vanillin ikke skal være noe særlig bra å spise så mye av. Vet ikke helt hvorfor.
Nå skal jeg ha litt vaniljekrem sammen med kremen i fastelavensbollene og studerte derfor Tines Piano vaniljekrem. På innholdsfortegnelsen står det ingenting om vanilje eller vanillin. Jeg har sjekket e-stoffene og de har ikke, så langt jeg kan se, vanilje i seg. Hva vet dere om dette?
Men det er jo fortsatt ikke vanilje. Er det vanilin tilsatt istedet pleier det jo å stå oppført, så om det er snakk om vanilin som aroma må det være ufattelig små mengder til og med av juksevanilje som jo ikke er vanilje.
Vaniljesukkeret fra bla. Freia og Ica heter jo også vaniljesukker men er ren vanillin. Har man brukt ekte vaniljesukker eller andre ekte vaniljeprodukter en stund og så spiser dette vanillinsukkeret igjen, kjenner man den grelle smaken med én gang. Jeg kastet hele boksen i sjokk da jeg kjøpte en sist, etter å ha konsekvent brukt ekte vanilje i mange måneder. Grøss.
Ja, det er jo like vanvittig, bortsett fra at vaniljekremen tydeligvis til og med har så lite vanilin at det ikke nevnes engang.
Jeg bruker så lite vanilje at jeg ikke har prøvd det nok til å kjenne forskjellen, men jeg tviler ikke. Det gjelder jo veldig mange kunstige smaker, og er litt skremmende. At mange av oss ikke vet hvordan vanilje og andre ting faktisk smaker.
Jeg merket det faktisk heller ikke før jeg gikk over til ekte vanilje og brukte bare det. Jeg trodde vanillinsukker smakte vanilje, og fikk paddesjokk da jeg kjente smaken etter å ha brukt ekte vanilje. Det smaker jo ikke LITT likt engang!
Forresten så heter Ica sitt faktisk vanillinsukker. Freia sitt burde skifte navn.