Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fortell meg om ulike meltyper

#1

Malus sa for siden:

Jeg baker litt brød og rundstykker, og det varierer hva slags mel jeg har oppi. Men jeg aner egentlig ikke hva som er mest sunt, eller hvordan baksten påvirkes av hvilket mel jeg velger. Annet enn at jeg vet at vanlig hvetemel er det fineste melet.

Kan ikke dere flinke bake-damer (og bake-menn) lærer meg mer om mel?


#2

Ru sa for siden:

Grov sammalt hvete fra Møllerens inneholder melbiller. :nemlig:
Så det vil du ikke ha.

Og det er det jeg har å bidra med.



#4

Irma sa for siden:

Her i huset er det mannen som er bakemester, du vil kanskje ha erfaringer fra både menn og kvinner?

Mannen min har bakt mye opp igjennom åra, og har eksperimentert med mange ulike typer mel og hele korn. Hel og knust rug og spelt (+klemt spelt) og grahamsmel husker jeg det gikk en del av. Nå spiser vi voksne i huset lite brød lenger, men når vi baker så bruker vi utelukkende spelt. Grunnen til at vi gjør det er at spelt gir mindre blodsukkerstigning enn hvete. Dessuten smaker det godt. Det man må være oppmerksom på med spelt er at det trenger litt mer fuktighet. Appelsinjuice og biola el. lignende i deigen kan gjøre at resultatet blir mer saftig.


#5

Svanen sa for siden:

Og det har jeg brukt i sikkert minst 10 år, uten melbiller. :nemlig:

Ellers bruker jeg litt diverse, men stort sett en blanding av kli (havre, evt hvete), grov sammalt, rug sammalt, og hvetemel (og av og til litt havregryn)

Hva som er sunnest/best vet jeg dessverre ikke, men de fleste liker brødene mine.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.