Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til små barnerom

#1

apan sa for siden:

Ref en annen tråd her inne om sengevalg, vi er på flyttefot og de nye barnerommene er små (ca 6 kvadrat). Det er nok annen plass til å leke på, men vi må finne noen løsninger for barnerom som gjør at det kan lekes litt der også. Det er særlig storebrors rom jeg tenker på. Han vil veldig gjerne ha skrivebord, og jeg ser jo at han kanskje ikke har bruk for det, men jeg har lyst til at han skal få det likevel når han nå engang skal bli skolegutt - kanskje kombinert med noen oppbevaring?

Lillesøster trenger foreløpig ikke så mye, men også der trengs noe til oppbevaring og litt lek.

Tips til møblering, møbler og lure løsninger på små barnerom? Gjerne med bilder!


#2

Mei sa for siden:

Lillesøster har et knøtterom. Jeg tviler på at det er så mye som seks kvadrat. Det lureste vi har gjort inne hos henne er å lage en hjemmesnekret seng midt oppe på veggen langs den ene kortveggen. Da er gulvplassen under frigjort til lek, og etterhvert kan senga flyttes lenger opp på veggen slik at hun får plass til arbeidsplass eller sofa under den. Døren hennes er på ene langveggen, og bak døra er det 40 cm til veggen. Til nå har det stått en kommode der, men nå har vi funnet geniale skap på Ikea som er 35 cm dype. I tillegg har hun et barnebord med to stoler, en lekekomfyr, en tripptrappoppbevaringshylle og en liten lesekrok på rommet sitt. Vi er veldig veldig fornøyde med rommet, og det er hun også.



#4

trøtt sa for siden:

Vi hadde en sånn halvhøy seng, men jeg syns faktisk det tok mye av rommet og nå som vi har kastet den ut virker det som det er bedre plass på rommet.

Hvordan er lengden og bredden på rommet?


#5

Mei sa for siden:

Problemet med sengen over er at den er for lang og for bred for lillesøsters rom. I tillegg synes jeg fort slike senger blir for lave - og jeg liker ikke at de står på bein. Vi har montert vår rett på veggen, og det gir et luftigere inntrykk. Sengen er ikke en del av gulvet i det hele tatt.


#6

Guttemammis sa for siden:

Som pult kan du bruke sånt klaffebord fra Ikea: www.ikea.com/no/no/catalog/products/30062572

Hvis vi blir boende her vil ungene ha 6,5 kvm hver og da kjøper vi sånne bord til pulter og maler de hvite.
Da er det bare og slå det opp når man trenger det og montere noen hyller
over til å ha skrive saker o.l. på, og så slipper man masse rot siden man slår ned bordet hver dag;)


#7

apan sa for siden:

Jeg har tittet på ulike sengeløsninger, og vi går nok for en halvhøy seng i første omgang som lillesøster så kan arve og så kan vi plassbygge da, muligens med skuffer under. Dette er også fordi jeg har funnet halvhøye senger som ikke er i full lengde (ref en annen tråd her inne...), og foreløpig er det et skap i veien. Vi har ikke tenkt å gjøre så mye med rommet i første omgang, så da kan vi heller rive dette senere og da plassbygge i full lengde.

Jeg tenkte egentlig mest på andre løsninger; pult, oppbevaring, kommode etc.

Storebrors rom er ca 2,5 x 2,3 meter. Man kommer inn på høyre side av den lengste veggen og har da vinduet ganske rett fram, til venstre er plassbygd skap og tanken er da seng på den veggen. Så må resten brukes så godt man kan.

Lillesøsters rom er ca like stort, men omvendt ift at man isteden kommer inn på den korteste veggen.


#8

kokosbolle sa for siden:

Vi kjøpte Halvhøy seng som var 75x200 cm og den er ikke for ruvende. I tillegg har vi de grunneste klesskapene fra IKEA, og skal ha hyller på veggene. Stikkord er å beholde mest mulig gulvplass. Høye dype gulvstående bokhyller er no no.


#9

kokosbolle sa for siden:

Vi har dessuten bygget en seksjon med skuffer og pult i lav høyde som nå står innunder senga. Kan ta bilde så du for se.


#10

kokosbolle sa for siden:

Storebror sitt rom. Det måler 2 x 3.65m.

Lillesøster sitt rom. Måler 1.98 x 3.65m.


#11

Bel@ni sa for siden:

Den løsningen med skuffer og pult var kjempelur, hvordan har dere gjort det?
Er ikke så kreativ så kommer ikke på slike ting selv....


#12

Bel@ni sa for siden:

Bilde?


#13

kokosbolle sa for siden:

Den er laget av en 120 cm lang hylle fra Bestå-serien fra Ikea pluss en hobbyplate som er kuttet til (fås i de fleste byggevarer). Mangler bein på enden av pulten, men når jeg finner det blir den ferdig.

Den kan enkelt lages til vanlig pulthøyde (dvs. 75 cm høy) ved å bruke Bestå hyllene som måler 64 cm (pluss 10 cm ben og bordplate) som ser slik ut.


#14

Pelle sa for siden:

Våre barn har rom som er mindre enn de vist her, så jeg er ute etter tips. Vi planlegger å bygge en seng oppå Malm-kommoder fra Ikea til Lillesøster. Men vanlig seng er for lang for rombredden, som er nøyaktig 200 cm.


#15

kokosbolle sa for siden:

Pelle: Det finnes halvhøye senger som er 70x190cm (madrassmål), kanskje de går akkurat?


#16

Pelle sa for siden:

Har målt på de de selger hos Barnas Hus, de passer ikke. Sengerammen er noen cm for stor. Men tar gjerne mot andre tips.



#18

Olifant sa for siden:

De har halvhøye som er 140x70 også, men det blir kanskje i korteste laget?


#19

kokosbolle sa for siden:

På Hoppekids.dk står det 78x198, men hvis du har målt er det kanskje feil?


#20

kokosbolle sa for siden:

Miss Muffet barnebutikk på Nesbru har Halvhøy seng som er 75x170 og 90x170 ser det ut til.


#21

Pelle sa for siden:

Den hoppesengen jeg målte på var for lang for oss. Og egentlig tror jeg vi mer trenger oppbevaringsplass enn lekeplass under seng. Innbiller meg at det ikke vil bli så mye brukt, det meste av lek foregår i stuen. Også er en del senger i sær lengde ganske dyre.

Ikke meningen å kuppe tråden. Skal kikke mer på sengetråden til Apan.


#22

apan sa for siden:

Jeg er interessert i seng også jeg altså, Pelle. Har du lenke til Miss Muffet, Kokos?


#23

Niobe sa for siden:

Hva med denne skrivebordløsningen:

Kombinert med god hylleplass, og kompakt.


#24

Elisabet sa for siden:

Mellomste tulla her har lite og litt upraktisk rom. Vi tok ei gammel sengeramme og skrudde opp på veggen og laget en god stige opp langs veggen som hun bruker som seng. Så da har vi plass til ordentlig sovesofa under som blir ganske stor når den slås ut, men som brukes som sofa på rommet ellers sånn at den ikke tar så mye gulvplass da. Gjester må nemlig også sove på det rommet når vi har besøk. Skrivebord har vi fått inn der, men det brukes lite.


#25

apan sa for siden:

Niobe, jeg tenkte på det, men Expediten ruver liksom sånn ut i rommet. Det er litt klønete når vinduet er så nær veggen.



#27

apan sa for siden:

Der var den ja. Takk! Det er der dere har handlet til storebror? Har dere kjøpt 2 meter lang?


#28

Pelle sa for siden:

Ser de har 170 seng der. Hmmm. Blir slikt plass under sengen brukt til annet enn stuing av leker? Jeg innbiller meg at det lett blir rotete, slik at en skuffeløsning hadde vært smartere for oss.


#29

Guttemammis sa for siden:

Den har vi nå, helt super, men passer ikke på små rom.


#30

apan sa for siden:

Jeg vet ikke, men jeg har en venninne som har bygd selv med skuffer, og hun sier de angrer på det ift gutten på 7. Synes det blir for lite gulvplass til leking og for ruvende - at de burde ventet noen år. Jeg tror vi bygger med skuffer under etterhvert, men drøyer det litt.


#31

Pelle sa for siden:

Jeg tror det alt er for liten plass til å leke på gulvet særlig mye. Da hun var syk hadde vi ikke en gang plass til gjestesengen fra Ikea der, kun madrass på gulvet, som da tar alt av ledig plass (bortsett fra vinkelen døren trenger for å åpne seg.


#32

kokosbolle sa for siden:

Jepp! Vi kjøpte 75x200 siden rommet hans bare er 2 meter bredt (og pga vinduet i kortveggen ville vi ikke ha senga foran det så da måtte sengen være på langs, derfor kjøpte vi 75 cm bred i stedet for 90 cm). Det er også praktisk fordi det er enkelt å få tak i 75x200 madrasser.


#33

Bergensis sa for siden:

Me måtte kjøpe ei halvhøg seng som var litt mindre enn ordinære mål for å få plass til senga på Poden sitt rom. Den me kjøpte er 170 * 70 cm.



#35

Toad sa for siden:

Jeg er også ute etter halvhøy 75x200. Hvor har du kjøpt den, Kokosbolle?


#36

Che sa for siden:

Det kommer jo an på hvordan vindu er plassert, tenker jeg. Vi har og et lite soverom som gutta sover på (de insisterer på å sove der, på tross av at vi har et annet rom på 15 kvm som nå er "bare" lekerom.

pinrest kan ha en del tips om dere her handy?


#37

Pelle sa for siden:

Tror Barnas hus har 70 x 200 (Hoppekids.dk)


#38

IzziCreo sa for siden:

Her har også barna små rom. Den beste løsningen så langt har vært egensnekret seg på Ikea Malm kommoder.

Snuppa har to kommoder med tre skuffer på hver side, med en liten to skuffers i midten. Når den dras ut, så er det et fint rom innenfor til å lagre litt større Playmoobil ting og greier :) Poden skal få snekret seng med Malm nattborkommoder (to skuffers). Siden han har vindu på kortveggen hvor sengen er, så kan han ikke ha høyere seng enn det.

Ikea hadde et skatoll tidligere ved navn Jonas. Nesten prikk lik Malm serien. Disse har vi to av, kjøpt på Finn. Fin pult når den er utslått, samt at den har tre romslige skuffer.

Tenk at møblene skal ha flere funksjoner enn en. Da kommer man veldig langt på små rom er vår erfaring :jupp:


#39

millact sa for siden:

Izzicreo: så flott! Er det vanskelig? Hva mer trengs enn malm kommodene? Hvor høy blir den med to skuffer?


#40

IzziCreo sa for siden:

Nei, vet du, det er særdeles enkelt, millact :humre: Den største jobben er å skru sammen kommodene :knegg: Vi skrudde så to toms fire på langsiden på veggen, i vater med kommodene. Tror ikke vi har det på kortsidene, siden kommodene er relativt dype, og bærer ribbebunnen fint. Vi skrudde så tre lange skruer ned i to toms fire'n for å holde ribbebunnen på plass (slik at den ikke sklir ned fra bjelken). Vi skal også skru en kraftig list langs ribbebunnen foran, slik at madrassen holder seg fint på plass, men så langt har vi ikke kommet ennå.

To skuffs kommodene er 55 cm høye, og så må man plusse på madrass, samt noen cm for ribbebunn. Tror jeg har regnet med 15-20 cm madrass på podens rom.

Aller helst ville jeg ha benyttet de XXL skuffene Kvik har i kjøkkensortimentet sitt, men da hadde sengen kommet på 8000,- - så det utgikk :knegg:


#41

Niobe sa for siden:

Så utrolig kult, IzziCreo! Jeg kunne tenkt meg sånne senger på barnerommene selv om de har god plass!


#42

millact sa for siden:

Hva kommer denne sengen på da? Yngste skal etterhvert få større seng, dette kan være løsningen tror jeg. Han har lite rom, men trenger skuffer også til oppbevaring.


#43

IzziCreo sa for siden:

Det forstår jeg! Oppbevaring får man aldri for mye av.

Det blir en veldig rimelig seng med tanke på at den har ulike formål. Malm toer koster 298,- pr. stk og treer 549,-. To toms fire koster lite.

Sultan Lödingen ribbebunn 275,-/295,- (80/90 cm):

Ønsker man mer oppbevaring og høyere seng med stige opp, så kan man jo også gå for Malm sekser som er 123 cm høy.


#44

Chanett sa for siden:

Vi har hatt halvhøy og loftseng på barnerom, men må innrømme at vi ikje likte noen av delene. Vanlig seng i kortere lengde har vært mer praktisk fordi den også har fungert som sitteplass. Om du vil kan jeg sende deg bilder av treåringen vårt sitt rom. Lite, men velfungerende. Både til lek på gulv, tegning, oppbevaring og soving.


#45

IzziCreo sa for siden:

Frøknen hadde loftseng før vi lagde den Malm kommodesengen. Selv om hun fikk sofa under så ble hun aldri fortrolig med den, så det tok ikke lange tiden før vi gjorde om. Vi har ikke så høy takhøyde, så det spilte også inn. Malmsengen brukes også som sofa på dagtid.


#46

Toad sa for siden:

Jeg vil gjerne se bilder av rommet til treåringen :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.