Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Sjokolademoussekake, uten sukker, hvetemel, melk og egg

#1

Nip sa for siden:

NYDELIG

Cashewkrem (til bunnen og topping)
1 dl cashewnøtter
1/2 dl vann
1/3 vaniljestang

Kakebunn:
2,5 dl valnøtter
3 ss kakaopulver
en liten klype salt
1 ss kokosolje
1 ss honning
7 dadler
3/4 dl cashewkrem

Sjokolademousse:¨
4 dadler
1/2 dl vann
2 ss honning
ca 1/2 vaniliestang
1 avokado
1/2 dl kakaopulver

Pynt med f.eks granateple eller rips

  • Begynn med cashewkrem, den lager du ved å kjøre nøttene i blender sammen med vaniljestang, ha så i litt og litt vann, kjøres en god stund og la den stå til den blir kremet

  • Finhakk valnøttene i en blender, tilsett så kakaopulver og salt, kjør dette sammen. Tilsett resten av ingrediensene til kakebunnen og bland dette godt sammen.
    Legg dette på ett kakefat

  • Lag sjokolademousse ved å kjøre dadler, vann, vanilje og honning i en blender. Tilsette avokado og kakao for så å kjøre blenderen igjen så det blir en kremet konsistens. Ha dette over på kaken. Pynt med rester av cashrewkremen, og pynt med rips eller granateple.

Denne kaken er fantastisk god.

BILDE I BLOGGEN MIN :) og masse andre oppskrifter


#2

Charlie sa for siden:

Wow :bkake:


#3

DM sa for siden:

Åh, denne hørtes ... interessant, – og god ut! Takk for oppskrift.


#4

Lykken sa for siden:

Spennende. Jeg har en mor med intoleranse for melk og gluten og en svoger som ikke tåler gluten, så sånt som dette er interessant.


#5

Nip sa for siden:

Jeg koste meg så masse med denne på kino i går :)


#6

DM sa for siden:

Kake med på kino? :fnise:


#7

Dixie Diner sa for siden:

Åååh, denne kan jo jeg også spise. Men ikke honning da, kan jeg bytte det ut med feks. Agavesirup, tror du?


#8

DM sa for siden:

Hva er forskjellen Iset?


#9

Dixie Diner sa for siden:

Honning er ikke vegansk. Jeg har kjøpt agavesirup da, men har ikke prøvd det. :hmm:


#10

Nip sa for siden:

hehe.. jepp i en matboks. jeg har alltid med egen snacks på kino, orker ikke skvipet som selges på godtebutikken der og jeg liker å spise på kino :p

Hadde med brødskive og appelsin også :digger:


#11

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har hatt med soyanøtter på kino noen ganger, det er jo kjempegodt. Vanlige nøtter også altså, men soyanøtter er liksom litt mer crispy og gode. :nam:


#12

Nip sa for siden:

Jeg har agavesirup, litt usikker på forskjell på hvor mye søtt det smaker da, bare testet agavesirup en gang...

Litt kjedelig om det ikke funker, men du kan jo prøve. Det burde jo funke, bare smak litt forsiktig underveis så du ikke tar for mye og sånn :)


#13

DM sa for siden:

Er insekt et dyr? :gruble:

@nip: Genialt. Kanskje jeg skal bake til neste gang jeg skal på kino. :fnise:


#14

Nip sa for siden:

hihi, jepp :)

Det er så deilig å ikke bli stappa og kvalm av godteri, men alikevel ha kost seg skikkelig med nydelig kake :)


#15

DM sa for siden:

Ja, det er sant. :)

#16

Dixie Diner sa for siden:

Veganisme.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Leser nå at honning kan erstattes av brunt sukker, agavesirup eller honning. Tror jeg må prøve altså, er i skikkelig kokkeleringsmodus for tiden. :D

Cashewkrem leste jeg nylig om i en blogg, det er godt altså? Så godt ut på bildet, men høres litt spesielt ut.


#18

Honda sa for siden:

Her går jeg inn å ser, for jeg leste overskrifta og tenkte " juppi ingen sukker". Og blir kjempe deppa. Den e jo fylt med honning og fruktose :sukk: Så ergo er den jo fylt med sukker, bare ikke hvitt farin


#19

DM sa for siden:

Jeg visste hva en veganer var, men jeg visste ikke at de var så fanatiske at de ikke en gang bruker ull. Hva er greien der da? Mener de det er dumt at sauene får klippet seg? :gruble:

Og jeg lurer i grunnen fortsatt på om insekter blir klassifisert som dyr, - sånn andre steder enn av veganere?


#20

Pingis sa for siden:

Insekter tilhører jo dyreriket, så alle biologer vil klassifisere dem som dyr.


#21

DM sa for siden:

Kult, det kan jeg si til alle som ler av meg når jeg hviner at vi har et dyr i huset når en veps har forvillet seg inn. :knegg:

#22

Nip sa for siden:

Planen var ikke å gjøre noen "KJEMPE DEPPA", jeg mente selvfølgelig "vanlig" sukker. Beklager det, også burde man kanskje revurdere hvor godt man egentlig har det om man blir så skuffa for en oppskrift?


#23

Lille meg sa for siden:

Spenstig!


#24

Lille meg sa for siden:

Hva mener du egentlig her, Nip? :p Har Honda skrevet noen plass at hun har det veldig godt? Eller veldig dårlig? Jeg har nemlig ikke lagt merke til det, og syns dermed det er litt rart at du ber henne revurdere, når jeg ikke først har sett at hun har vurdert at hun har det så godt. Eller dårlig.

Hun skrev bare at hun ble kjempedeppa over en upresis overskrift. For alt vi vet kan det være at Honda slett ikke har fått med seg alle mobbe-trådene som har gått som forteller oss at vi selv må ta ansvar for våre egne følelser og selv se hvorfor vi føler som vi gjør. Og dermed, Nip, er det DU! DU-DU-DU som har GJORT Honda deppa. Kjempe deppa, faktisk!

Så! Opp på rommet ditt med seg, og skam deg grundig! Men først må du bake en slik herrlig kake til meg. (Og muligens Honda også - men da uten sukker/honning/fruktose.) :nam:


#25

Nip sa for siden:

Honda ble kjempe-deppa, ikke tolket noe mer eller mindre... :)

Jeg har skamme-krok under trappa, skal gjemme meg der med en gang. Håper jeg ikke blir deppa da? Da er det nemlig din skyld og du som må i skammekroken, så må jeg dit igjen om du blir deppa.... ånei en skikkelig ond sirkel. Også skal jeg passe på å skrive UTEN-HVITT-FARIN neste gang jeg prøver å være hyggelig å dele en oppskrift med dere.


#26

Lille meg sa for siden:

Ah! Glitrende. Da kan du begynne på kaka der, i skammekroken under trappa. Kjempelurt! :jupp:

Neida. Bare du som må inn i skammekroken, for du begynte. :nemlig:


#27

Nip sa for siden:

:rolleyes: Typisk, da blir det ingen ond sirkel da.

Kake skal bli (helt uten hvitt-farin-sukker-og-andre-strø-sukker-varianter, lover)


#28

Honda sa for siden:

:knegg:

Sorri ;)
Er vel bare meg som legger alt av "sukker ting" i ordet sukker.
Når man plukker ut alt med sukker,honning,sirup, fruktose,frukt osv sov osv så blir man kansje velig blid etter en stund, og tror at hele verden handler om sukker :knegg:

Ble kanskje ikke deppa men litt skuffa :knegg:

;)


#29

Nip sa for siden:

Spiser du helt uten noen som helst form for sukker?

Har du da isåafall noen kule oppskrifter å dele?


#30

m^2 sa for siden:

Du kan prøve å søte med (overmoden) banan eller eple som du moser også, Iset. Det gir mye mer søtsmak enn man skulle tro.


#31

Honda sa for siden:

Jeg og turbo tåler ikke fruktose , vi har noe som heter fruktosemalabsorpsjon(tåler ikke sukker eller fruktose men tåler druesukker og splenda) så ja vi spiser ikke noe med sukker i.
Eller frukt og visse type grønnsaker.
Han tåler mindre en meg. Min mamma tåler heller ikke fruktose.
Skal vi bake noe eller sånt så bruker vi splenda.

Mann spiser frukt på jobb, snoopy spiser brukt i bhg.

Vi baker lite pga dette så har ikke så mye å dele ,baker jeg så bruker jeg ofte oppskrifter her fra


#32

Nip sa for siden:

Aldri hørt om det, takk for svar.
Hvordan reagerer dere når dere spiser fruktose eller sukker da?

Tåler dere bjørkesøt/xylitol f.eks?


#33

Honda sa for siden:

Turbo har hatt det værst. Ikke lagt på seg, sliten, kvalm, masse diare, men etter vi har kuttet ut det meste, så tåler han eks litt når vi er borte på besøk.bursdag osv. men blir det for mye så blir han dårlig i magen, og kan sitte på do et par timer etter inntak.
han er kjempe glad i frukt så ofte at han spiser litt mere en han skulle ha gjort.

Sukker har vi kuttet helt ut,men klart spiser jo pasta,ris osv så litt får han vel i seg som han ikke skulle ha hatt.

xylitol har jeg ikke prøvd sånn uten om det som er i mat fra før osv.

Bjørkesøt og sukrin går ikke. For det er laget på blomster.De sier det skal gå men det gjør ikke det. Har laget kake på sukrin og turbo ble dårlig:/


#34

m^2 sa for siden:

I forbindelse med at lillegutt går på diett kom jeg over denne oversikten over søtningsstoffer - av alle typer. Den har vært nyttig for meg hvertfall - kanskje noen andre kan ha nytte av den også :nemlig:


#35

Nip sa for siden:

Så synd da. :klem:
xylitol er samme som bjørkesøt, så da funker det nok ikke.


#36

Dixie Diner sa for siden:

Jeg mente selvsagt å skrive lønnesirup, hehe.

Takk, men gir det samme effekt som honning? For jeg kan spise sukker, men honning er jo en litt annen konsistens og gir vel en seighet? Så da må det vel erstattes av noe lignende. :hmm:


#37

m^2 sa for siden:

Neisjda, går så fint atte, ofte hvertfall :humre:
Jeg pleier å hive oppi litt johannesbrødkjernemel i det meste jeg, det løser vanligvis problemet. Evt. gir litt raspet gulrot en god seighet, men det spørs jo hvor godt det passer i akkurat sjokolademoussekake da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.