Cashewkrem (til bunnen og topping)
1 dl cashewnøtter
1/2 dl vann
1/3 vaniljestang
Kakebunn:
2,5 dl valnøtter
3 ss kakaopulver
en liten klype salt
1 ss kokosolje
1 ss honning
7 dadler
3/4 dl cashewkrem
Sjokolademousse:¨
4 dadler
1/2 dl vann
2 ss honning
ca 1/2 vaniliestang
1 avokado
1/2 dl kakaopulver
Pynt med f.eks granateple eller rips
Begynn med cashewkrem, den lager du ved å kjøre nøttene i blender sammen med vaniljestang, ha så i litt og litt vann, kjøres en god stund og la den stå til den blir kremet
Finhakk valnøttene i en blender, tilsett så kakaopulver og salt, kjør dette sammen. Tilsett resten av ingrediensene til kakebunnen og bland dette godt sammen.
Legg dette på ett kakefat
Lag sjokolademousse ved å kjøre dadler, vann, vanilje og honning i en blender. Tilsette avokado og kakao for så å kjøre blenderen igjen så det blir en kremet konsistens. Ha dette over på kaken. Pynt med rester av cashrewkremen, og pynt med rips eller granateple.
Jeg har hatt med soyanøtter på kino noen ganger, det er jo kjempegodt. Vanlige nøtter også altså, men soyanøtter er liksom litt mer crispy og gode. :nam:
Her går jeg inn å ser, for jeg leste overskrifta og tenkte " juppi ingen sukker". Og blir kjempe deppa. Den e jo fylt med honning og fruktose :sukk: Så ergo er den jo fylt med sukker, bare ikke hvitt farin
Jeg visste hva en veganer var, men jeg visste ikke at de var så fanatiske at de ikke en gang bruker ull. Hva er greien der da? Mener de det er dumt at sauene får klippet seg? :gruble:
Og jeg lurer i grunnen fortsatt på om insekter blir klassifisert som dyr, - sånn andre steder enn av veganere?
Planen var ikke å gjøre noen "KJEMPE DEPPA", jeg mente selvfølgelig "vanlig" sukker. Beklager det, også burde man kanskje revurdere hvor godt man egentlig har det om man blir så skuffa for en oppskrift?
Hva mener du egentlig her, Nip? :p Har Honda skrevet noen plass at hun har det veldig godt? Eller veldig dårlig? Jeg har nemlig ikke lagt merke til det, og syns dermed det er litt rart at du ber henne revurdere, når jeg ikke først har sett at hun har vurdert at hun har det så godt. Eller dårlig.
Hun skrev bare at hun ble kjempedeppa over en upresis overskrift. For alt vi vet kan det være at Honda slett ikke har fått med seg alle mobbe-trådene som har gått som forteller oss at vi selv må ta ansvar for våre egne følelser og selv se hvorfor vi føler som vi gjør. Og dermed, Nip, er det DU! DU-DU-DU som har GJORT Honda deppa. Kjempe deppa, faktisk!
Så! Opp på rommet ditt med seg, og skam deg grundig! Men først må du bake en slik herrlig kake til meg. (Og muligens Honda også - men da uten sukker/honning/fruktose.) :nam:
Honda ble kjempe-deppa, ikke tolket noe mer eller mindre... :)
Jeg har skamme-krok under trappa, skal gjemme meg der med en gang. Håper jeg ikke blir deppa da? Da er det nemlig din skyld og du som må i skammekroken, så må jeg dit igjen om du blir deppa.... ånei en skikkelig ond sirkel. Også skal jeg passe på å skrive UTEN-HVITT-FARIN neste gang jeg prøver å være hyggelig å dele en oppskrift med dere.
Sorri ;)
Er vel bare meg som legger alt av "sukker ting" i ordet sukker.
Når man plukker ut alt med sukker,honning,sirup, fruktose,frukt osv sov osv så blir man kansje velig blid etter en stund, og tror at hele verden handler om sukker :knegg:
Jeg og turbo tåler ikke fruktose , vi har noe som heter fruktosemalabsorpsjon(tåler ikke sukker eller fruktose men tåler druesukker og splenda) så ja vi spiser ikke noe med sukker i.
Eller frukt og visse type grønnsaker.
Han tåler mindre en meg. Min mamma tåler heller ikke fruktose.
Skal vi bake noe eller sånt så bruker vi splenda.
Mann spiser frukt på jobb, snoopy spiser brukt i bhg.
Vi baker lite pga dette så har ikke så mye å dele ,baker jeg så bruker jeg ofte oppskrifter her fra
Turbo har hatt det værst. Ikke lagt på seg, sliten, kvalm, masse diare, men etter vi har kuttet ut det meste, så tåler han eks litt når vi er borte på besøk.bursdag osv. men blir det for mye så blir han dårlig i magen, og kan sitte på do et par timer etter inntak.
han er kjempe glad i frukt så ofte at han spiser litt mere en han skulle ha gjort.
Sukker har vi kuttet helt ut,men klart spiser jo pasta,ris osv så litt får han vel i seg som han ikke skulle ha hatt.
xylitol har jeg ikke prøvd sånn uten om det som er i mat fra før osv.
Bjørkesøt og sukrin går ikke. For det er laget på blomster.De sier det skal gå men det gjør ikke det. Har laget kake på sukrin og turbo ble dårlig:/
I forbindelse med at lillegutt går på diett kom jeg over denne oversikten over søtningsstoffer - av alle typer. Den har vært nyttig for meg hvertfall - kanskje noen andre kan ha nytte av den også :nemlig:
Takk, men gir det samme effekt som honning? For jeg kan spise sukker, men honning er jo en litt annen konsistens og gir vel en seighet? Så da må det vel erstattes av noe lignende. :hmm:
Neisjda, går så fint atte, ofte hvertfall :humre:
Jeg pleier å hive oppi litt johannesbrødkjernemel i det meste jeg, det løser vanligvis problemet. Evt. gir litt raspet gulrot en god seighet, men det spørs jo hvor godt det passer i akkurat sjokolademoussekake da.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.