Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Min aller beste helstekte kylling

#1

kamp sa for siden:

Kylling i lake

1 stk rå kylling (liveche, hå, holte e.l.)

6 dl vann
4 ss salt
2 ts tørket estragon
2 ts tørket timian
4 fedd hvitløk, hakket
2 ts chili flak
1 ss honning

Kok opp vann og tilsett salt, krydder og honning. La det småkoke i 10-15 minutter
Avkjøl vannet
Legg kyllingen i en pose og hell blandingen over. Tilsett mer vann slik at kyllingen dekkes.
(Jeg pleier å bruke vanlige brødposer og bruker ca 1,2 L totalt, vist du bruker mer kan det være lurt å ha mer salt og krydder i)

Sett den i kjøleskapet og la den stå 24-48 timer.

Etter 24-48 timer:
Ta den ut av posen.
Tørk den og krydre med ønsket krydder (jeg bruker som regel kun paprika).
Legg på små klatter kokosolje eller smør rundt på den (på brystet, låret o.l.).

Stek den på 180C til den er 72 grader.

En kylling på 1,5 kg bruker som regel 1,5 time, en kylling på 2 kg ca 2 timer (ofte litt mindre).

La den hvile minst 10 minutter før den kuttes opp.

--

Jeg pleier ofte å kutte kylling i to og legge den i "butterfly" stilling på stekebrettet, da bruker den kortere tid og jeg syns den blir like saftig.

Jeg bruker alltid Hå eller Liveche kylling. Jeg er ikke glad i den rå fra prior, men det er min smak ;) (Skal jeg ha prior MÅ den i lake først..)

Jeg liker å bruke timian og estragon, har og prøvd rosemarin. Det ble og bra.


#2

United sa for siden:

Dette var knallgodt! Brukte Stangekylling og serverte med ris og en mangosalat. :nam:


#3

kamp sa for siden:

Laget den igjen i dag og den er akkurat like god :)

Blir aldri lei av den!

Laget den med en curry saus i dag ;)


#4

Syrin sa for siden:

Denne må eg prøve ein dag! Min kylling skal i ovnen nå, så marinering rakk eg ikkje. Men eg sparer tipset til neste gang :)


#5

LilleLeo sa for siden:

Dette høres spennende ut! Jeg tror jeg har en rå kylling i frysen. :gruble:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.