mosol sa for siden:
Vi kjøpte ikke mindre enn 15 kg fisk fra fiskebilen som dukket opp på døra vår i kveld :fnise: De tre kassene inneholder laks, torsk og kveite. I tillegg kjøpte vi rå scampi. Det sier seg selv at det bør bli mange gode fiskemiddager fremover. Jeg vet at det ligger gode fiskeoppskrifter rundt på forumet, men hvis noen har lyst til å dele noen fler er jeg supertakknemlig. -Med så mye fisk kan vi ha både hverdagsmiddager og festmåltider.
Jeg bidrar med Fisk og skalldyrsuppe med masse godt i (Trond Moi) Den er testet flere ganger og er kjempegod!
(Nok til fem småsultne gjester)
1 løk
1 gulrot
1 fennikel
1 liten bit rotselleri
5 champignoner
1 liten purre
2 ss hakket gressløk
2 ss hakket persille
300 g ferske blåskjell
2 ss olivenolje
2 dl hvitvin
1/2 dl fløte
100 g smør
150 g filet av laks eller ørret
150 g steinbitfilet
150 g rensede reker
6 dl fiskekraft
salt og nykvernet pepper
Dette gjør du
Varm opp olje i en stor gryte.
Finhakk løken og ha oppi sammen med blåskjellene.
Hell over hvitvinen.
Legg på lokk og la skjellene trekke ca tre minutter til de har åpnet seg.
De som ikke har åpnet seg skal du hive.
Kok opp fløten i en liten kjele.
Rør smøret i den kokende væsken.
Del fisken i terninger, ca 2x2 cm. Skrell grønnsakene.
Skjær gulrot, fennikel, sellerirot og purrer i tynne strimler, champignonene i skiver.
Ha grønnsakene over i blåskjellgryta sammen med fisketerninger og rekene.
Hell på fiskekraften.
Kok opp.
Rør i fløtesmøret.
Tilsett urtene.
Ta den store smakskjeen og smak til.
Ha i masse nykvernet pepper.
En del salt trengs nok også.
Server i en pen gryte med godt, nybakt brød ved siden av.