Jeg kom over noe som er veldig interessant for meg. Jeg er overvektig, men så vidt jeg vet er jeg ikke helseskadelig overvektig og har ingen intensjon om å slanke meg. Men så kom jeg over dette:
Og det jerg lurer på er:
Regnes den dietten som er beskrevet i sitatet som lavkarbo?
Er det noen av som har lavkarbo som diett som er blitt bedret av betennelsessykdommer?
Jeg kjenner jeg blir lavkarbo fan bare av å lese sitatet over. :humre:
Jeg har ikke hatt bihulebetennelse så langt i vinter, hvilket er ufattelig. Normalt kommer jeg ikke gjennom en vinter uten antihistaminer daglig og antibiotika når det røyner på.
Jeg har levd ketogent (streng lavkarbo) siden slutten av september og har kuttet ut antihistaminer og har ikke brukt antibiotika.
Om det er lavkarboen eller tilfeldig? Jeg tipper lavkarbo. Jeg har slitt med hovne slimhinner i mange, mange år.
I tillegg er (muse)armen min bedre, men jeg trener jo mer aktivt nå enn før. Nakken har fått fred i vinter og generelt sett har jeg det mye bedre.
Jeg har veldig kraftig gresspollenallergi, og ett kryssallergen med dette er hvetemel, hvilket jeg har kuttet ut, så det er mulig en sammenheng der.
Jeg vil tro det blir moderat lavkarbo. 1/3 karbo er for mye for de mer strenge lavkarbo-diettene.
Jeg har leddgikt og merker ingen forandring på moderat lavkarbo (som er det jeg har prøvd) men nå var jeg i en veldig god periode før jeg begynte også.
Ikke akkurat betennelse, men mannen min som har levd LCHF siden april i fjor (og gått ned over 30 kg), har slitt med ekstrem pollenallergi i mange år. Han har ikke hatt et eneste snev av allergi siden han begynte med lavkarbo. Men han kan ikke skeie ut da, så snart han skeier ut feks. en helg, begynner symptomer på både det ene og det andre igjen. Snorking, ledd- og muskelsmerter, allergiske reaksjoner, oppblåsthet osv. Han er blitt et nytt menneske, så det er absolutt ingen tvil om at han har store helsegevinster av LCHF (nå har jeg det av et helt motsatt kosthold også da, så det er nok individuelt. Jeg tror man kommer langt ved å feks. kutte ut hvetemel og sukker).
Nå husker jeg aldri prosentfordelingen for fett/karbo/proteiner i lavkarbokosthold og offentlig anbefalt kosthold, men intuitivt så høres ikke dette veldig lavkarbo ut?
Nå lever ikke jeg direkte på noen lavkarbo, men har gått over til ett mye mer lavkarbo kosthold enn før, i spiser nesten ikke sukker, hvetemel, ris eller pasta.
Jeg har tidligere årene vært mye syk, spesielt om vinteren. Det siste pret har jeg bare vært småsyk, trodd at ÅNEI, nå får kjeg også omgangsyke, infulensa osv, men så har det gikk seg med en dag kvalm, eller ett par dager litt nedsatt form... Før ble jeg helt slått ut av forkjørelse bare..