Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Pizzadeig med italiensk mel

#1

Røverdatter sa for siden:

Jeg har fått tips om å bruke italiensk mel i pizzadeigen for å få "ekte italiensk"-følelsen. Pizzaen til tipseren er visstnok veldig god. På pakken står det at man skal bruke en hel kilo til en deig.

Noen som har erfaring med dette og kan si noe om hvorvidt melmengden er riktig når man vil ha en pizza med tynn bunn. Kan jeg lage flere bunner hvis jeg bruker en hel kilo kanskje?


#2

Lavender sa for siden:

Hei,

Italiensk som Farina tipo 0? Tror det har mindre for seg i pizza deig. Noen anbefaler 1/3 durum, men andre sier det ikke er noen forskjell.

Tror kanskje det merkes bedre i hjemmelaget pasta deig som skal formes.

Jeg bruker 350 gr hvetemel til en italiensk bunn, det blir nesten hele langpanna. Tror det hadde blitt to små runde i en rund pizza ovn, type rød fra OBH Nordica. Har vurdert pizza sten til å legge i ovnen.


#3

Filifjonka sa for siden:

Ja, 1 kg er nødt til å bli mer enn en. :)


#4

Dixie Diner sa for siden:

Mannen min lager verdens beste italienske pizza og han bruker utelukkende Tipo-mel i bunnen sin. Alle som har smakt den elsker den, bunnen blir helt fantastisk (men den skal være veeeldig tynn da). Han bruker altså ikke hvetemel, KUN Tipo-mel. Jeg har lagt ut oppskrift her.

www.foreldreportalen.no/forum/showpost.php?p=1303146&postcount=5

Der har han brukt 500 gram italiensk mel, og det blir vel rundt 4 porsjonspizzaer (ca størrelse med en stor middagstallerken).


#5

Røverdatter sa for siden:

Takk for svar og oppskrifter. :)

Da noterer jeg Tipo-mel. Jeg bare kikket på melposene på Meny i dag uten å kjøpe, men de hadde to typer italiensk mel og det ene er sikkert dette Tipo tenker jeg.


#6

Røverdatter sa for siden:

Må bare si at resultatet ble helt perfekt. :nam:

Jeg brukte 500 g Tipo 0 til tre posjonspizzaer og de ble supergode. Beste pizzaen jeg har laget noensinne.


#7

Filifjonka sa for siden:

Det skal jeg prøve også. :nam:


#8

gullet sa for siden:

Hvetemelet fra Kvelde Mølle er også et godt pizzamel. Det er veldig fint malt.


#9

Mrs. Longbottom sa for siden:

Det har mye for seg i pizza, jo. blir mye bedre deig å kjevle, og mye bedre smak.


#10

Lavender sa for siden:

Takk, det er notert. Og lørdagens pizza blir med Tipo 0 ;).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.