Shamu sa for siden:
Atte... er det det samme? :blånn:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Shamu sa for siden:
Atte... er det det samme? :blånn:
Mrs. Longbottom sa for siden:
Nei
Effie sa for siden:
Vaniljeekstrakt er basert på ekte vanilje, medan essensen er kunstig.
Vaniljeekstrakt er vanvittig mykje betre på smak!
Les her f.eks. (tilfeldig googla link. :p )
Shamu sa for siden:
Ja, jeg har fått tips om å da bruke ekte vaniljesukker isteden for ekstrakt heller. Så da prøver jeg det. :)
Hvor selger de ekstrakt i butikkene? Jeg har fått tips om nettside, men selges den på apotek feks?
Effie sa for siden:
Helsekost har vanligvis i allefall. Både ekstrakt og vaniljepulver, eg bruker dei to litt om kvarandre. Kanskje på apotek og. Er uansett billigare å bestille på nett men da tar det jo tid. :]
Godt utstyrte matbutikker har kanskje? Har aldri sett i vanlig butikk men eg vanker mest på Rema og der har dei det ikkje.
Helle sa for siden:
Helsekostbutikker.
Effie sa for siden:
Du kan lage sjølv forresten!
Her eller her. Det må eg sanneleg prøve ein dag.
[u][/u]
Shamu sa for siden:
Takk for tips. Jeg skal jammen teste dette ut.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg kjøpte på Ica (Rimi?) Middelthon på Tasta for mange herrens år siden, men de har visst sluttet med amerikanske varer for lenge siden så jeg har ikke vært der siden. Meny har jo endel amerikanske varer, men jeg har ikke sett vaniljeekstrakt der. Men det går an å lage selv ja, og i helsekosten selger de RENT vaniljepulver (faktisk på Meny Stadionparken også, jeg så det i forrige uke). Det er altså ren pulverisert vaniljestang, helt sort. Dyrt, men det er jo ganske drøyt i bruk da. :)
Interference sa for siden:
Da er det bedre å kjøpe vaniljestenger og pulverisere selv altså. Eller kjøpe tørrsleffs. Det pulveret er jo sviiiindyrt.
Dixie Diner sa for siden:
Tørrsleffs er det jeg bruker nå, det er veldig godt men ikke ren vanilje. Men hvordan gjør jeg det selv med vaniljestenger og pulverisering da? Skraper ut innholdet og lar det tørke i noen døgn? Eller knuser hele stengene i food processor og lar det tørke? Jeg har aldri gjort det før, kun brukt ferske, men da bruker jeg det jo med en gang og det er jo litt fuktig. BLIR det egentlig så mye billigere? Man får jo ikke all verdens ut av de stengene heller. Og en liten slik boks har i hvert fall vart en stund når jeg har kjøpt den.
Interference sa for siden:
Knuser, tørker og pulveriserer. Bruker morter, men du kan sikkert bruke kjøkkenmaskin og. Det tørker veldig fort.
Dixie Diner sa for siden:
Fantastisk, tusen takk for tips! Jeg skal prøve dette. :hyper: HELE vaniljestengene altså? Greit å slippe den kjipe skrapejobben.
Shamu sa for siden:
Jeg tror ikke jeg har engasjementet til å lage det selv hvis jeg kan kjøpe ferdig... :knegg:
Men jeg skal sjekke på Meny til helgen. Takk for tips!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.