ItsOnlyMe sa for siden:
Noen som kan gi meg en god oppskrift på stekt ris?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
ItsOnlyMe sa for siden:
Noen som kan gi meg en god oppskrift på stekt ris?
Arona sa for siden:
Ikke prøvd, så den bare på nettet i dag:
kamp sa for siden:
[CENTER][CENTER]Stekt ris[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]8 porsjoner[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]800 g strimlet skinke[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]4 båt finhakket hvitløk[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]8 ss olje til steking[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]16 dl kokt basmatiris[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]1-2 poser amerikansk blanding[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]4 stk egg[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]2 ts pepper[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Varm woken/stekepannen. Stek hvitløk i olje og ha i kjøttet. Ha i risen og la det steke til det er gyllent.[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Bland inn grønnsakene og la det surre i 2 minutter.[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Lag et hull i midten av risblandingen og ha i litt olje og egget og rør godt.[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Smak til med salt og pepper.[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]PS: Risen som brukes i stekt ris bør være kald, så ikke den stekte risen blir ”grøtete”. Altså et glimrende alternativ når man har laget for mye ris dagen i forveien.
--
Denne har jeg laget maaange ganger og er kjempe god![CENTER][CENTER]Chicken Fried Rice
Kao Pad Gai[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 Chicken Breast medium/large[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 Packed cup cooked Jasmine rice[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]2 Eggs[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]1/2 Small Onion[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 Tomato[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 Clove Garlic[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]2 Spring Onions (scallions)[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 tbs Oil[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 tbs Fish Sauce[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]2 tbs Oyster Sauce[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 tbs Thai Seasoning Sauce[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 ts Sugar[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]1 Lime[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Freshly Ground Black Pepper[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Wash and thinly slice 1 medium/large sized chicken breast[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Cut onion, tomato leave together[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Crush garlic and chop[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Wash cut spring onions[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Turn on medium heat pour oil into wok add garlic stir until you get that lovely garlic aroma[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Add chicken stirring until it turns white[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Add egg stir again until egg firms up and then add the rice stirring together[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Next add fish sauce, sugar, oyster sauce and seasoning sauce stir 3-4 minutes[/CENTER]
[/CENTER]
[CENTER][CENTER]Lastly add onion, tomato, and spring onion, stir until onion softens and .......[/CENTER]
[/CENTER]
[/CENTER]
[/CENTER]
Charlie sa for siden:
Stekt ris er jo egentlig en asiatisk pytt- i-panne, tenker jeg - litt sånn man tager hva man haver... Så kan man putte oppi hva man liker. Min thai- versjon er slik at man først lager en TYNN omelett ( som en pannekake) rulles sammen og legges tilside. Så lager du den stekte risen, med løk og de tingene du hat/ liker - vi bruker ofte purre, mais, erter... Og så en form for protein - stekt kylling, strimlet skinke, reker ( reker må bare varnes såvidt i retten på slutten, ellers blir de seige). Avsluttes med å skjære omelettrullen i tynne skiver, som has på på toppen.
Serveres med noen gode sauser. Vi bruker soyasaus ( den grønne med mindre salt), ketjap mani ( litt tykkere og søtere enn soyasaus, barn liker ofte denne) og en sweet chili- saus. Vi foretrekker en chilisaus fra innvandrerbutikk som heternoe sånt som sweet chili for springrolls eller noe sånt. Det er en chilisaus, men litt søtere og litt syltetøysaktig i konsistensen. De fra santa maria ol. På butikken er mye sterkere.
ItsOnlyMe sa for siden:
Brukte 1-dags-gammel basmatiris som jeg stekte med hvitløk. Hadde så i grønsaker. Så puttet jeg i stekt og kryddret kylllingfilet, delt i biter, og rørte inn et egg tilslutt. Litt salt og pepper over ved servering. Ble kjempegodt! :nikker:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.