100 g solsikkefrø
1 ss soyasaus
2 ss olivenolje
1 sjalottløk, finhakket
200 gram kokte, grønne linser
1 ss sitronsaft
1 ts malt koriander
1/2 pepper
Rist solsikkefrøene i en tørr stekepanne, når de begynner å bli brune har du de over i en blender sammen med soyasausen, kjør dette til grovt mel. Ha olje og løk i stekepannen på svak varme til den blir mye. Ha dette i blenderen og kjør det igjen. Ha resten av ingrediensene i blenderen og kjør alt til en glatt masse.
Høres snadder ut, jeg liker sånne posteier. Jeg lager av og til nøttesmør av mandler. Det tar lang tid i food processoren, det lukter nesten litt brent når jeg er ferdig med den. :knegg: Men det smaker kjempegodt (har Himalayasalt oppi), og er utrolig rimelig i forhold til når man kjøper det ferdig. Nøttesmør er jo svindyrt.
Gøy å lage nye ting, har bare lagd cahewkrem, men skal prøve meg på nøttesmør når jeg har brukt opp peanøttsmøret og cashrewsmøret jeg alt har kjøpt :P Det spises ikke så ofte, så holder lenge :P
Ja, mye som er fint å lage selv, dyrt mye av det fancy de har på helsekostene.
Må kjøpe meg himalyasalt også, det står på "kjøpe" listen min, tar litt og litt av de dyre produktene :P
Man spiser jo ikke hele porsjonen på én gang, dette er en ganske stor porsjon. Jeg har et relativt tynt lag på skiven. Tror det er mye verre ting jeg kan få i meg enn solsikkefrø, så jeg velger å spise det med god samvittighet.
Men det er jo snakk om et gjennomsnittlig inntak. Dessuten er vel kadmiumnivåene mindre i økologiske solsikkekjerner etter hva jeg forstår.
men ja, høyt inntak av solsikkefrø er ikke bra.
Jeg vet ikke eksakt og tenker ikke noe særlig over det altså... Tror man helt fint kan kose seg med slik solsikkepate innimellom, og når man har laget det spiser man kanskje litt mye akkurat da, så går det jo litt tid før man lager det igjen vil jeg tro :)
Det er jo så lett å bruke mye linfrø - jeg har tenkt på det etter jeg leste om det, før lagde jeg så mye knekkebrød og sånn, men sluttet å spise det og bruker linfrø litt ellers :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.