Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Solsikkepaté - pålegg

#1

Nip sa for siden:

100 g solsikkefrø
1 ss soyasaus
2 ss olivenolje
1 sjalottløk, finhakket
200 gram kokte, grønne linser
1 ss sitronsaft
1 ts malt koriander
1/2 pepper

Rist solsikkefrøene i en tørr stekepanne, når de begynner å bli brune har du de over i en blender sammen med soyasausen, kjør dette til grovt mel. Ha olje og løk i stekepannen på svak varme til den blir mye. Ha dette i blenderen og kjør det igjen. Ha resten av ingrediensene i blenderen og kjør alt til en glatt masse.

Godt å ha på brødskiva, med f.eks røbeter

kopiert fra bloggen min


#2

Dixie Diner sa for siden:

Høres snadder ut, jeg liker sånne posteier. Jeg lager av og til nøttesmør av mandler. Det tar lang tid i food processoren, det lukter nesten litt brent når jeg er ferdig med den. :knegg: Men det smaker kjempegodt (har Himalayasalt oppi), og er utrolig rimelig i forhold til når man kjøper det ferdig. Nøttesmør er jo svindyrt.


#3

Nip sa for siden:

Gøy å lage nye ting, har bare lagd cahewkrem, men skal prøve meg på nøttesmør når jeg har brukt opp peanøttsmøret og cashrewsmøret jeg alt har kjøpt :P Det spises ikke så ofte, så holder lenge :P
Ja, mye som er fint å lage selv, dyrt mye av det fancy de har på helsekostene.

Må kjøpe meg himalyasalt også, det står på "kjøpe" listen min, tar litt og litt av de dyre produktene :P


#4

Dixie Diner sa for siden:

Denne laget jeg i går, fantastisk godt pålegg! :nam: Anbefales.


#5

Hyacinth sa for siden:

Så godt ut, men jeg er litt skeptisk til så mye solsikkefrø på en gang.


#6

Mrs. Longbottom sa for siden:

om man ikke spiser det jevnlig spiller det vel ikke så stor rolle.


#7

Hyacinth sa for siden:

Kanskje ikke, men det er ganske små mengder om gangen som er anbefalt. Jeg ble overrasket over hvor lite.


#8

Mrs. Longbottom sa for siden:

Men det er jo snakk om et gjennomsnittlig inntak. Dessuten er vel kadmiumnivåene mindre i økologiske solsikkekjerner etter hva jeg forstår.


#9

Morella sa for siden:

Dette har jeg ikke fått med meg. Kan du forklare?


#10

Dixie Diner sa for siden:

Man spiser jo ikke hele porsjonen på én gang, dette er en ganske stor porsjon. Jeg har et relativt tynt lag på skiven. Tror det er mye verre ting jeg kan få i meg enn solsikkefrø, så jeg velger å spise det med god samvittighet.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Det var jo ikke så veldig lite da? Maks et halvt kg frø i uken? Hvis det hun her sier stemmer, jeg har ikke regnet på det selv:

forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=137458&postcount=5


#12

Nip sa for siden:

Så bra :)

Jeg også synes det er veldig godt, men ikke ofte jeg lager det siden man ikke burde spise mengder av solsikkefrø :)


#13

Blå sa for siden:

Det så veldig godt ut. Må prøves en gang. :nemlig:


#14

Dixie Diner sa for siden:

Men hvor mye er "mengder"? Jeg finner overraskende lite info på nett om dette til tross for hvor skadelig det liksom skal være. :undrer:


#15

Mrs. Longbottom sa for siden:

Men det er jo snakk om et gjennomsnittlig inntak. Dessuten er vel kadmiumnivåene mindre i økologiske solsikkekjerner etter hva jeg forstår.
men ja, høyt inntak av solsikkefrø er ikke bra.


#16

Nip sa for siden:

Jeg vet ikke eksakt og tenker ikke noe særlig over det altså... Tror man helt fint kan kose seg med slik solsikkepate innimellom, og når man har laget det spiser man kanskje litt mye akkurat da, så går det jo litt tid før man lager det igjen vil jeg tro :)


#17

Hyacinth sa for siden:

Åja, da har jeg misforstått, jeg hart hørt at det var noen få gram i uka, men jeg kan ha tatt feil.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Man kan jo også bytte ut solsikkekjernene med feks. mandler. Lurer på om jeg skal prøve det. Eller pinjekjerner?


#19

Hyacinth sa for siden:

Jeg lager Nannahs knekkebrød med malte mandler og malte gresskarkjerner i stedet for solsikkekjerner. Det er en veldig god smakskombinasjon!


#20

Nip sa for siden:

Ja, kanskje - eller blande noe - sikkert mye muligheter :)


#21

Dixie Diner sa for siden:

Gresskarkjerner er jo knallgodt! Men jeg mener å ha lest noe om det også, at man ikke skal ha for mye av det? Argh. Jeg må google.


#22

Hyacinth sa for siden:

Ja, det er flere ting man skal passe seg for. Linfø inneholder noe som danner blåsyre, gjør det ikke?


#23

Dixie Diner sa for siden:

Cyanid eller noe sånt ja. ARGH altså. Men i små/normale doser er det nok ikke så ille. Det går uansett mest i nøtter her i huset.


#24

Nip sa for siden:

Ja, tror de må være knuste?

Det er jo så lett å bruke mye linfrø - jeg har tenkt på det etter jeg leste om det, før lagde jeg så mye knekkebrød og sånn, men sluttet å spise det og bruker linfrø litt ellers :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.