Jeg skal i en bursdag om noen dager, og jeg har tilbudt meg å ta med en liten rett. Det skal serveres småretter. Jeg vet at noen andre skal lage bl.a. kyllingsalat og pastasalat med reker. Jeg har lyst til å ta med noe som er litt "wow", liksom. Jeg har tid nok, men jeg har ikke ork til noe veldig avansert, eller, det kommer litt an på, forresten. Jeg er glad i å lage mat, men jeg liker ikke så godt å frityrsteke, så krabbetwistene av filodeig som jeg så på Firestjerners middag må kanskje utgå.
Jeg lager ofte parmesankyllingen (Tallulahs) i små biter hvis jeg skal ha med noe. Den har kanskje ikke så høy wow-faktor sånn visuelt, men den pleier ihvertfall å forsvinne først av alt på bordet. :)
Det så utrolig godt ut, Leo. Men jeg har litt angst for frityrsteking, av en eller annen grunn. Må de stekes rett før man skal gå? Skal de serveres lune? Kan de varmes opp?
Rull hver scampi inn i en skive spekeskinke med revet ost og pepper. Halen skal stikke ut i enden av rullen.
Pensle med olivenolje, og stek de på grillen eller i ovnen på 230 °C i 6-8 minutter.
Serveres med sweet chili og hvitløkssaus, eller snøfrisk- og honningdip.
Kan noen gi meg teskjeinnføring i frityrsteking? Jeg har induksjonskomfyr. Er livredd for at det skal ta fyr. Platene går fra 1-9 og alle har boost-funksjon. Hvor mye olje, hviken type, og er det når det freser rundt en trepinne at det er klart? Jeg HAR frityrstekt før altså, men det er lenge siden og var den gang jeg var ung og uredd.
Jeg lager ofte vårruller og da friterer jeg dem. Jeg bruker Coop sin frityrolje, det er en 2-litersdunk, jeg bruker hele. Høy gryte, slik at kanten på gryta er GODT over oljen, oljemengden i den store gryten min går vel til ca. litt under halvparten av gryteveggen.
Det er klart når oljen freser rundt en trepinne ja. Jeg har ikke induksjon da, men har på høyeste temperatur til jeg skal fritere, da tar jeg tempen ett hakk ned. Har lokket liggende ved siden av, jeg har gjort dette i mange herrens år nå og skal fritere en haug med vårruller neste søndag.
Jeg holdt på å tisse i buksa første gangen jeg gjorde det, men det gikk kjempefint (jeg gjorde det ikke alene, jeg var forberedt på å bare løpe hylende ut om noe skjedde), og etter det ble jeg mer kjepphøy. :knegg:
Jeg har 5-6 pakker med vårrull-papir i frysen, og meengder med vårruller planlagt i månedene fremover. Vi har vurdert å kjøpe en frityrkoker, det hadde vært gull. Forrige gang jeg skulle fritere vårrullene som kom fra frysen sprutet det noe gruelig.
Jeg har aldri fritert dem frosne, men romtempererte går det i hvert fall helt fint å fritere dem i gryte, jeg har som sagt gjort det i mange år. :)
Jeg hadde en frityrkoker før, men siden jeg ikke brukte lokket (jeg måtte jo følge med på maten) så ble det egentlig akkurat det samme som gryte.
Blir det? Det hadde definitivt spart meg for endel arbeid og stekeos. Men jeg er så redd det ikke blir vellykket, jeg skal lage dem til et selskap neste søndag og de MÅ bli perfekte.
Prøv med noen først Iset. Det er noen år siden jeg gjorde dette så jeg er litt usikker på resultat på det vs resultat på friterte. Men jeg husker i alle fall at de var kjempegode.
Hyacinth: tenker du osteboller? Det trooor jeg ikke.
eller arisjokkhjerter? Surr hvitløk, chili og bacon i panne eller en vid gryte til det lukter kjempegodt, ha i avrente hermetiske artisjokkhjerter og surr til de er gjennomvarme. Dryss over hakket bladpersille ved servering.
Du bruker de tynne små aspargesene. Disse kokes i lettsaltet vann, i ca 1 min. Stikk gjennom med en spiss kniv, når den sklir gjennom, er de ferdig. Avkjøl i kaldt vann.
Legg en skive ridderost oppå en skive spekeskinke. Legg så tre asparges på og rull sammen. Smaker nydelig.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.