Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tapas, noe litt "imponerende"?

#1

Hyacinth sa for siden:

Jeg skal i en bursdag om noen dager, og jeg har tilbudt meg å ta med en liten rett. Det skal serveres småretter. Jeg vet at noen andre skal lage bl.a. kyllingsalat og pastasalat med reker. Jeg har lyst til å ta med noe som er litt "wow", liksom. Jeg har tid nok, men jeg har ikke ork til noe veldig avansert, eller, det kommer litt an på, forresten. Jeg er glad i å lage mat, men jeg liker ikke så godt å frityrsteke, så krabbetwistene av filodeig som jeg så på Firestjerners middag må kanskje utgå.

Hm. Forslag?


#2

Filifjonka sa for siden:

Jeg lager ofte parmesankyllingen (Tallulahs) i små biter hvis jeg skal ha med noe. Den har kanskje ikke så høy wow-faktor sånn visuelt, men den pleier ihvertfall å forsvinne først av alt på bordet. :)


#3

Hyacinth sa for siden:

Du mener Glitters? :undrer:



#5

LilleLeo sa for siden:

:jupp:


#6

Hyacinth sa for siden:

Det så utrolig godt ut, Leo. Men jeg har litt angst for frityrsteking, av en eller annen grunn. Må de stekes rett før man skal gå? Skal de serveres lune? Kan de varmes opp?


#7

LilleLeo sa for siden:

Jeg har virkelig ikke peiling, aldri laget dem før.


#8

LilleLeo sa for siden:

Ah, jeg fant:


#9

daffy sa for siden:

Dadler surret i bacon ser ut og smaker imponerende godt! Og enklere blir det ikke.


#10

løve70 sa for siden:

Scampi med spekeskinke er kjempegodt. Vi har laget det flere ganger med stor suksess:)

Ingredienser:

12 stk scampi
100 g mozzarella
1 ts pepper
12 Skiver spekeskinke
2 ss olivenolje

Framgangsmåte:

Rull hver scampi inn i en skive spekeskinke med revet ost og pepper. Halen skal stikke ut i enden av rullen.
Pensle med olivenolje, og stek de på grillen eller i ovnen på 230 °C i 6-8 minutter.

Serveres med sweet chili og hvitløkssaus, eller snøfrisk- og honningdip.


#11

Hyacinth sa for siden:

Nam! Da skal det vurderes!

Kan noen gi meg teskjeinnføring i frityrsteking? Jeg har induksjonskomfyr. Er livredd for at det skal ta fyr. Platene går fra 1-9 og alle har boost-funksjon. Hvor mye olje, hviken type, og er det når det freser rundt en trepinne at det er klart? Jeg HAR frityrstekt før altså, men det er lenge siden og var den gang jeg var ung og uredd.


#12

Daisy sa for siden:

Marinert Scampi
Avokadosalat
osteboller
asparges med spekeskinke og parmesan


#13

Dixie Diner sa for siden:

Jeg lager ofte vårruller og da friterer jeg dem. Jeg bruker Coop sin frityrolje, det er en 2-litersdunk, jeg bruker hele. Høy gryte, slik at kanten på gryta er GODT over oljen, oljemengden i den store gryten min går vel til ca. litt under halvparten av gryteveggen.
Det er klart når oljen freser rundt en trepinne ja. Jeg har ikke induksjon da, men har på høyeste temperatur til jeg skal fritere, da tar jeg tempen ett hakk ned. Har lokket liggende ved siden av, jeg har gjort dette i mange herrens år nå og skal fritere en haug med vårruller neste søndag.


#14

LilleLeo sa for siden:

Åh, det så godt ut!


#15

Hyacinth sa for siden:

Jeg vet faktisk ikke om jeg tør, for å være ærlig. : pyse:


#16

Dixie Diner sa for siden:

Jeg holdt på å tisse i buksa første gangen jeg gjorde det, men det gikk kjempefint (jeg gjorde det ikke alene, jeg var forberedt på å bare løpe hylende ut om noe skjedde), og etter det ble jeg mer kjepphøy. :knegg:


#17

Daisy sa for siden:

Mmm, vårruller ja!


#18

LilleLeo sa for siden:

Jeg har 5-6 pakker med vårrull-papir i frysen, og meengder med vårruller planlagt i månedene fremover. Vi har vurdert å kjøpe en frityrkoker, det hadde vært gull. Forrige gang jeg skulle fritere vårrullene som kom fra frysen sprutet det noe gruelig.


#19

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har aldri fritert dem frosne, men romtempererte går det i hvert fall helt fint å fritere dem i gryte, jeg har som sagt gjort det i mange år. :)
Jeg hadde en frityrkoker før, men siden jeg ikke brukte lokket (jeg måtte jo følge med på maten) så ble det egentlig akkurat det samme som gryte.



#21

Daisy sa for siden:

Jeg har penslet vårrullene med olje og hatt de i ovnen. Blir veldig bra!


#22

Hyacinth sa for siden:

Tror vi dette kan gjøres med ostegreiene også?


#23

Dixie Diner sa for siden:

Blir det? Det hadde definitivt spart meg for endel arbeid og stekeos. Men jeg er så redd det ikke blir vellykket, jeg skal lage dem til et selskap neste søndag og de MÅ bli perfekte.


#24

Daisy sa for siden:

Prøv med noen først Iset. Det er noen år siden jeg gjorde dette så jeg er litt usikker på resultat på det vs resultat på friterte. Men jeg husker i alle fall at de var kjempegode.

Hyacinth: tenker du osteboller? Det trooor jeg ikke.


#25

Dixie Diner sa for siden:

Det skal jeg, jeg lager dem kvelden før uansett siden det tar tid, og da kan jeg jo prøvesteke noen på kvelden. :)


#26

Hyacinth sa for siden:

Nei, tenkte på de vårrullene med gruyère i.


#27

Nextlife sa for siden:

Hva med Gazpacho, servert i shotglass
www.aperitif.no/index.db2?id=35070

eller arisjokkhjerter? Surr hvitløk, chili og bacon i panne eller en vid gryte til det lukter kjempegodt, ha i avrente hermetiske artisjokkhjerter og surr til de er gjennomvarme. Dryss over hakket bladpersille ved servering.


#28

Ivars_mamma sa for siden:

Asparges med spekeskinke og ridderost.

Du bruker de tynne små aspargesene. Disse kokes i lettsaltet vann, i ca 1 min. Stikk gjennom med en spiss kniv, når den sklir gjennom, er de ferdig. Avkjøl i kaldt vann.

Legg en skive ridderost oppå en skive spekeskinke. Legg så tre asparges på og rull sammen. Smaker nydelig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.