Jeg prøvde den i går. Den var ikke like god som hjemmelaget, men det kan være fordi jeg fulgte 'oppskriften' og at vi vanligvis har i litt mer snadder enn det oppskriften sa. Men myemyemye bedre enn vanlige potetmosposer
Dette er altså et produkt med kun potet, ingen tilsetningsstoffer av noen slag. Potet som er kokt, og most på et vis og så fryst ned. Når det lages skal det has opp i et oppkok av melk og smør, blandes sammen, kokes opp og vips ferdig.
Det jeg tenkte var om det går an å lage dette selv. Det er nydelig med potetmos, men litt arbeidskrevende på en vanlig hverdag hvor en skal hit og dit. Men spørsmålet er - behandler de poteten på noe vis som vi ikke får til hjemme?
Jeg kan jo prøve det, men hvis noen andre gjør det, så meld fra om resultatet da.
Jeg skjærer potetene i små terninger når jeg skal koke potetmos, da går det på maks 15 minutter. Terningene kan gjøres ferdig dagen før og ligge i vann. Bruker kokevannet til å spe sammen med fløte og smør og krydder.
De påstår jo at de bare moser og hiver rett i fryseren og det burde en jo få til hjemme og tenker jeg. Hadde vært greit å lage porsjoner som bare var å ta opp til middag neste dag uten å måtte kjøpe den i butikken.
Ikke helt det du spør etter, men jeg liker også potetmos, men synes ofte det tar for lang tid og lage etter jobb på hverdagene. I stedet koker jeg potetene kvelden i forveien, og så gir jeg de bare et raskt oppkok og lager stappe av de neste dag. Veldig tidsbesparende.
Synes det er rart at de får til å fryse potetmos uten noen tilsetningsstoffer, jeg får bare seige poteter når de fryses. Men blandet med melk går det greit (babymat).
Vi har hatt den et par ganger - jeg syns den er helt grei. Ikke like god som hjemmelaget nei, den er litt "smooth" for min smak, men uendelig mye bedre enn de pulvervariantene på pose. Og har man 15 minutter på å lage middag og mate ungene før man skal ut døra igjen, syns jeg den er et veldig godt alternativ.
Jeg har ikke prøvd å lage selv, men jeg leste en artikkel om det i en avis tror jeg, og de hadde prøvd lenge før de fant et produkt de var fornøyd med, så det er sikkert ikke så enkelt. Du kan jo prøve å raspe noen poteter i food processoren og fryse ned?
Synes det er så lettlagd når vi skal ha det at jeg ikke kommer til å kjøpe denne. Pleier alltid uansett å ha i enten kålrot, søtpotet eller lignende... Koker det i små biter. Har ikke prøvd å fryse ned, men kanskje det funker greit?
Koke poteter dagen i forveien er jo også lurt, eller koke ekstra. Det holder seg vel ett par dager i kjøleskapet.
Jeg må innrømme at jeg lo høyt når jeg så reklame for dette. Det må da være mye billigere å lage opp porsjoner selv? Vi kutter også potetene i små terninger og da tar det ikke lang tid, ikke lenger enn en vanlig potetmiddag hvertfall? (jeg spiser jo ikke poteter, men familien liker godt potet- og kålrotmos og vi bruker det ikke så sjelden).
Hvis man kjøper denne greia fra Nora så må man vel likevel tilsette smør og melk? Hvorfor går det da kjappere? (den må jo varmes fra frosssen tilstand også, det kan da ikke ta særlig kortere tid enn å koke potetene).
Det tar kortere tid altså, selv med poteter i biter. Man koker opp melken, heller oppi potetgreiene og lar det stå i to minutter. Så det tar kanskje 5-6 minutter tilsammen? De dagene vi har brukt den er når vi har 15 minutter fra vi kommer inn døra til vi skal være avgårde igjen. Da rekker man ikke koke poteter i biter, hvertfall ikke hvis man har tenkt å spise det også.
Det skjønner jeg, men på slike dager tenker jeg ikke i retning potetmos heller jeg. Lapskaus laget dagen før eller omelett duger her i huset på traveldager. :sparke:
Jeg synes den til Nora var veldig vanskelig å lage uten at det svidde seg i bunnen i det hele tatt. Og billigere enn hjemmelaget ble det nok når vi kjøpte 1 pose potetmos til kr 29,- også fikk vi med en pose kjøttboller til kr 79,- på kjøpet hos Prix i februar. Kommer ikke til å bruke penger på den potetmosen utenom at det er noe veldig godt tilbud. Den var helt grei, men synes det var lite i en pose, så vi må ha to poser til oss 5.
Sånne travle dager lager jeg potetmosen kvelden før jeg, og varmer i microen. Funker fintfint, må bare røres opp skikkelig, og blir litt mer fluffy, men det går altså veldig fint det. Men micro er kanskje djevelens verk.
Jeg syns ikke micro er djevelens verk (det skulle tatt seg ut - det blir jo ikke filmkveld uten micropop), men sånn lage middagen kvelden før krever jo planlegging. Og sånt driver ikke jeg med - jeg er i overkant stolt av meg selv over å ha kommet inn i en rutine med å lage matbokser kvelden før. Men jeg jobber med saken;)
Det er mye raskere enn å lage selv, det er omtrent like raskt som hurtigkokt makaroni. Koke opp melk og smør, ha i poteter, røre rundt, koke opp igjen og ferdig.
Jeg tenkte at det måtte prøves. Synes også det var litt knapt, og da blir det litt dyrt om en skal ha to sånne poser til middag. Kan nok godt hende vi kjøper den igjen, men det blir vel sånn en gang i blant når en kommer på det.
Jeg var kanskje i overkant frekk da jeg lo høyt av mannen da han kom hjem med frossen potetmos. :o Den smakte helt ok, men blir ikke noen favoritt her i huset. Litt chunky hjemmelaget potetmos med noen rotgrønnsaker i er tusen ganger bedre, og er verdt de ekstra minuttene. De dagene vi har det veldig travelt blir det ikke potetmos.