Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Klippfisk-spørsmål

#1

Honey sa for siden:

.....


#2

Left sa for siden:

  • Jeg kjøper den gjennom bekjente som jobber på fiskebruk. Det er fisk som er beregnet på import, men som har fått en skade. At en hel side er brukket er grunn nok til at den ikke kan selges ut. Kosmetisk altså. Smaken er knall.
    *Som oftest i ca et døgn, minimum. Det kommer an på mengde, og hvor ofte du bytter vann. Til en middag til oss - 2 voksne og 2 barn holder det med utvanning i ca et døgn. Da bytter jeg vann flere ganger.
    *Det finnes gryteklar klippfisk å få kjøpt ja.
    *Torsk.

#3

Libra sa for siden:

Sist jeg laget bacalao kjøpte jeg vakumpakker på Rema1000. Jeg har tidligere kjøpt hos fiskehandler til en helt annen pris, men jeg synes ikke det utgjorde noen stor forskjell.

På pakken står det at du skal vanne ut i 16 timer og skifte vann. Dette rådet bør du være forsiktig med å følge, for fisken kan tape mye smak. Jeg legger fisken i vann dagen før jeg skal bruke den, men jeg skifter ikke vannet. Du kan smake på fisken noen timer før du skal bruke den, er det for ram smak på den så skifter du vannet.

Tror jeg har hørt om at det finnes ferdig utvannet fisk, men tipper det vil koste fryktelig mye. Det er ikke vanskelig å fikse det selv.

Vanligvis er torsk som brukes til klippfisk.

Lykke til med bacalaolagingen... og det ER en grunn til at så mange skryter. Det er fryktelig godt, hvis du har en god oppskrift. :ja:


#4

Libra sa for siden:

Det er forbausende enkelt å lage god bacalao selv, men det tar litt tid bare.


#5

Libra sa for siden:

Oppskrift til 4 – 5 porsjoner

1 kg klippfisk
Ca 2,5 kg poteter
3 røde paprika
4 chili
3 løk
3 ½ boks hakkede tomater
Ca 2,5 dl tomatpuré
4-5 båter hvitløk
Ca 4 dl olivenolje

Klippfisken vannes i et døgn. Hvis man ikke liker for stram klippfisksmak skiftes vannet en gang, ( bruk godt med vann ).

Rens fisken og riv eller skjær den i passe biter. Rens poter og skjær dem i 3 – 4 mm brede skiver. Svi paprikaen og chilien med gassbrenner slik at skallet blir sort, legg de i en pose eller en bolle og dekk over med plast. Riv deretter av skallet og fjern kjernene. ( man kan også grille paprika og chili i stekeovnen ). Etter at skallet på paprika og chili er fjernet, skjæres paprikaen i strimler ( 5 – 6 mm ). Kutt chilien i små biter. Rens og skjer løken i strimler, ca 5 – 6 mm brede. Bruk et fint rivjern og riv hvitløkbåtene

Hell litt olje i en kasserolle ( bruk en romslig kasserolle ) og varm oljen litt (dette hindrer at det svis i bunnen av gryten ). Legg så lagvis med potet, klippfisk, løk, paprika, chili, hakkede tomater, hvitløk og tomatpuré i kasserollen. Hell på litt mer olivenolje, og gjenta med å legge lag på lag til du slipper opp for ingredienser.

Husk: ikke bruk for sterk varme, la gryten få trekke rett under kokepunktet. Bacalaoen er ferdig når potetene er møre.

Sorte oliven kan brukes i gryten eller serveres i egen skål ved siden av.

[color=#000000][/color]
Denne oppskriften følger jeg til punkt og prikke, jeg smaker ikke til noe og gjør ingenting annet. Det ble vellykket allerede første gang jeg prøvde meg.


#6

Libra sa for siden:

Det er som med alle andre gryter, den blir nesten bedre dagen etter. Men, da må du virkelig være forsiktig og ikke røre for mye. Sist jeg laget så frøys jeg ned et par posjoner også. Har ikke tatt opp og brukt av det, men i følge tips jeg har fått så skal det funke bra det også.


#7

Left sa for siden:

Å fryse ned går helt fint, og ja - den er enda bedre dagen etter, for da har smaken satt seg.
:nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.