Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

4 stjerners middag og bringebærparfait

#1

Hannamoren sa for siden:

Så på programmet hvor Erik laget mat, og kunne tenke meg å prøve desserten hans. Fant oppskriften, men ikke hvordan det skal gjøres. Noen som kan hjelpe? Her er oppskriften:
Bringebærparfait med hvitt sjokoladeskall:

til sjokoladeskallet:

  • 175 g hvit sjokolade
  • 1 ss vann
  • 1 ss usaltet smør

resten:

  • 500g friske bringebær
  • 2 ss honning
  • 1 1/2 sl presset appelsinsaft
  • 175 g sukker
  • 2 store eggehviter
  • 1/4 ts salt
  • 3 dl kremfløte
  • mynteblader til pynt

Skal alt bare mixes sammen???


#2

gnuri sa for siden:

Åh det lurer jeg også på- ps skal vi ikke snart treffes? :klem:


#3

Hannamoren sa for siden:

SÅ du programmet også? Den så utrolig god ut! Ja, vi må treffes, og kanskje spise en av disse? :dulte: Kommer neste søndag ihvertfall.


#4

gnuri sa for siden:

Flott :klemme:


#5

Nextlife sa for siden:

Er du sikker på at det er eggehviter det skal være? Vanligvis så er det eggeplommer i parfait, eventuelt også eggehviter som skal piskes for å få den luftig.


#6

Nextlife sa for siden:

I alle fall er vanlig fremgangsmåte på parfait å piske eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis (lag gjerne sukkerlake av sukkeret, og pisk det inn i eggeplommer mens den ennå er litt lunken), pisk fløte og tilsette det som skal til av smak, og eventuelt tilsette stivpisket eggehvite forsiktig til slutt.
I denne oppskriften vil jeg tro at man moser og passerer bringebær og tilsetter honning, vin og appelsinjuice, blander dette og pisket krem i eggedosisen og til slutt vender inn eggehviter som er pisket med salt.

Men som sagt, så mangler det eggeplommer i oppskriften, så da vet jeg ikke helt.


#7

Hannamoren sa for siden:

Jeg kopierte oppskriften direkte fra TVNorges side, så jeg tror det skal være rett. Men takk skal du ha, skal kanskje sjekke litt mer rundt på nettet og se etter andre oppskrifter da?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.