Jeg har nettopp gjenoppdaget en koreansk rett som heter Kimbap, som ligner på japansk maki. Risen er litt annerledes (smakssatt med sesamolje og salt, ikke riseddik og sukker), og fyllet er også annerledes. Poenget er at hvis dette er noe barna liker så er det ypperlig matpakkemat.
Her er er en video og oppskrift som viser de to typene jeg liker best. Det er ikke like lett å finne alle ingrediensene, men jeg improviserer gjerne. Det kan anbefales å prøve, og barna syns ofte det er veldig godt!
Har de syltet, gul reddik der, altså? Det er vel det eneste jeg ikke har funnet noe sted og siden jeg ikke vet hva det egentlig heter, så har jeg ikke lett så hardt heller.
Det skal jeg ikke si for sikkert, altså. Men det virker som et par av de vietnamesiske butikkene der er veldig godt utstyrte med det meste fra Vietnam, Korea, Thailand og Kina.
Jeg liker også koreansk mat, kimchee, chicken katsu ++, men har ikke spist det på mange år, så dette var jamen meg bra tips!
Den syltede reddiken heter dan moo ji. Jeg lurer på om jeg har sett det faktisk i en av sjappene helt i enden av brugata (storgata-enden)? Men er på tynn is nå altså.
Ja, det ligger en vietnamesisk butikk der også. Ser ut som den bare er på knappe 10 kvadratmeter, men så har den en kjempelang gang inn bakover til flere rom.
Fikk tak sylted reddik i dag i en av de asiatiske butikkene i Trondheim, så da får du sikkert tak i det i Oslo også.
Damen som ikke snakket særlig godt norsk, hun skjønte ikke hva jeg mente da jeg sa danmuji, men lyste opp da jeg sa at det skulle være til kimbap. Da jeg spurte hva hun kalte det så sa hun "god salat". Høh. Kanskje kommunikasjonen ikke var helt på topp.
Det så godt ut, jeg er glad i sesamolje, så jeg tror den risvarianten vil falle i smak. Men kombinasjonen skinke og crabsticks har jeg større problemer med. Og jeg liker egentlig begge deler.
Det viktigste er egentlig å få med den syltede reddiken, for å få mest mulig "autentisk" smak og jeg har også "alltid" med omelett. Ellers er det bare å kjøre på og bruke mat med litt sterke farger. Det estetiske er halve moroa!
Dere som har forsøkt Kimbap, har dere opplevd ulik smak på Noripapiret? Det jeg brukte i dag var seigt, og smakte ... fiskeslo. Det ble så lekkert, og så ødela det papiret hele opplevelsen. :leppe:
Benzo- rispapiret smaker ikke så veldig godt når det ikke er stekt, synes jeg. Men det er jo mange som bruker det i ferske vårruller.-og det er jo ikke noe usmak på det, det smaker jo nesten ikkeno
Lurer også på hvor lett de blir å skjære opp da...
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.