Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Jasminris til sushi?

#1

Tussa sa for siden:

Eg får ikkje til den sushirisen. :gaah: Uansett kor lenge den koke og kor flink eg er med eddiken blir den ikkje god. Så kan eg bruke jasminris eller anna type ris?

Eller kanontips til bankers sushiris? Skal nemlig ha åtte gjestar til middag i morga og vil IKKJE ha mislykka ris.


#2

Teofelia sa for siden:

Det blir kanskje vanskelig å bygge maki eller nigiri med jasminris? Jeg ser ikke helt for meg at det e mulig å få den til å hengw sammen godt nok.


#3

Gaia sa for siden:

Hvordan lager du den? Jeg bruker sushiris fra Blue Dragon, vanner godt ut, lar stå i 20 minutter og koker alt vannet inn (4 dl. vann til 250 g ris). Så lar jeg risen kjøle seg litt, blander like deler riseddik (fra Blue Dragon) og sukker (ca. 2 ss av hver til 250 g ris) og sørger for å røre sukkeret godt ut i eddiken. Blandes så i lunken ris og blir stort sett veldig bra.

Jeg ville ikke brukt jasminris.


#4

Nessie sa for siden:

Hvordan går det an å ikke få til den sushirisen? :gruble:
Det står jo ganske lett forklart? Jeg bruker også den Blue Dragon. :jupp:


#5

Nessie sa for siden:

Hell risen i en bolle og skyll den i vann. Rør rundt med hånden i et par minutter. Bytt vann tre-fire ganger. Vannet skal være helt klart når du er ferdig med å skylle. Hvis du har tid bør du la risen stå i vann i en time før du koker den.

Kok opp vann i en riskoker eller en dyp teflonstekepanne med lokk. Ha i risen og la den koke på sterk varme i 2 minutter, middels varme i 5 minutter og på lav varme i 15 minutter - hele tiden med lokket på. Legg et kjøkkenhåndkle under lokket. Det trekker til seg fuktighet.

Mens risen koker, ha eddik, salt og sukker i en liten gryte og varm opp til sukkeret er oppløst. Sett eddikblandingen til kjøling.

Ha risen i en stor bolle. Fjern eventuell ris som har brent seg. Rør forsiktig i risen med en tresleiv til den er avkjølt. Hell eddikblandingen over risen, drååpe for dråpe slik at den blir jevnt fordelt. Risen skal nå være blank og fin. Ikke bløt, men definitivt klissete



#7

Tussa sa for siden:

Den blir rett og slett ikkje kokt og får hard kjerne.

Grunnen til at eg tenkte jasminris er fordi den er mest klissete og som sushirisen svulme den opp.


#8

Gaia sa for siden:

Du koker den ikke på for sterk varme, da. Sånn at alt vannet fordamper før risen er gjennomkokt. En tommelfingerregel når man koker ris er at den skal koke opp og så stå og trekke til alt vannet er kokt inn (på 1 eller 2).


#9

Nessie sa for siden:

Ta en ny testrunde på litt ris i kveld.
:jupp:
Følg oppskrift og kok på svak varme.

:tvitvi:


#10

Tussa sa for siden:

Mulig? Sist eg prøvde var under tilsyn av en gourmetkokk og likevel gikk det til helsike.


#11

Nessie sa for siden:

Jeg har kun prøvd det 2 ganger hjemme, men det gikk fint begge gangene i grunn. Jeg gjorde bare det som sto på bruksanvisningen. :blånn:


#12

Gaia sa for siden:

Er du sikker på at du har i nok vann? Det er nesten bedre å ha litt mer enn det som står på pakken enn å ha i for lite.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Hvor kjøper dere rimelige noriark og annet tilbehør til hjemmelaget sushi? Og bambusmatter? Jeg har aldri laget sushi før.


#14

Tussa sa for siden:

Bambusmatter har eg kjøpt på Mega. Eg håper dei har noriark også?


#15

Arona sa for siden:

Her har de det på Kiwi. :) Dermed bør det bety at de har det i sortimentet sitt, og hvilken som helst kiwi vil kunne ta det inn for deg.


#16

Hobbes sa for siden:

Vi bruker Geisha grøtris, vi. Det funker som fjell.


#17

Nin sa for siden:

Det gjør også min venninne fra Korea når hun lager sushi.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.