Eldste skal konfirmeres i mai og jeg sliter med å få menyen på plass.
I utgangspunktet tenkte jeg koldtbord/tapas, men jeg syns det er vanskelig til 40 personer. Det vil også bli et dyrt alternativ siden man alltid beregner mer enn godt nok for at det ikke skal bli for lite. (Kostnad er litt tema all den tid jeg ikke har særlig til inntekt å skryte av for tiden; student.)
Som et alternativ tenkte jeg at enten biff stroganoff eller boeuf bourguignon laget fra scratch kunne vært et alternativ.
Hvordan er det i såfall å lage hjemmelaget potetmos på forhånd og varme opp senere?
Og hvilke av de to (eller kom gjerne med et helt annet forslag) ville dere valgt?
Gjestelisten er mildt sagt variert, mange er direkte ujålete (og enda litt til :knegg: ) mens min side er litt mer midt på treet. Vi liker litt stil. :nemlig:
Men det er en konfirmasjon og ikke et bryllup. Hadde gjestelisten vært litt mindre ville vi hatt det hjemme, men det er rett og slett ikke plass.
Lokalet får vi låne gratis, et flott lokale men dessverre er det dårlig med kjøkkenutstyr. Det er ikke komfyr der, men jeg tenkte kjøpe eller låne kokeplater og så tar jeg evt. med vannkoker og mikro om det kan brukes til noe. (Vurderte et kort øyeblikk å lage hurtigris med vannkoker, men der går grensa altså. :knegg: )
Salat og ferskt brød/foccacia er en selvfølge. Dessert utgår til fordel for masse kaker.
Noen som har noen forslag og innspill til meg? :hjelp:
En god gryte med hjemmelaget potetmos, salat og ferskt brød høres deilig ut, uansett hvilken av dem du velger. Da trenger du jo bare to kokeplater. Lykke til! :)
Takk for svar, det hadde virkelig vært det enkleste med en gryte.
Men holder potetmos seg greit om man lager på forhånd og varmer opp senere? I såfall blir jeg verdens lykkeligste.
Bare gryta inneholder biff er konfirmanten glad. :knegg:
Er litt usikker på hvem av de som sier 'festmat' mest. Og så inbiller jeg meg av en eller annen grunn at det er vanskeligere å få stroganoff god enn bourguignon? :gruble: (Har aldri forsøkt å lage stroganoff fra scratch.)
Nå begynte jeg plutselig å tenke på alle potetene som må skrelles for å lage potetmos til 40 stykker, kanskje ris ikke er så dumt allikevel.
Har tilgang til i allefall to riskokere, og ris holder seg jo varmt en god stund under lokk. :gruble:
Vi fikk catering til under 150 kr kuverten som studenter (lammestek, fløtegratinerte poter, ratatouile). Vet ikke hvor du holder til, men vi fikk låne lokale gratis og brukte studentkafen som kokker. alle synes det var stor stas!
vi har også laget snadder snadder koldtbord til rudt 5000 kr inkludert alt av drikke. Da var det rikelig bl.a. 3 kg roastbeef. Til koldtbord trenger du hovedsakelig kjølefasiliteter. Ble masse mat og var et av de flotteste koldtbordene jeg har sett (og det er ikke fordi det var vårt, rett og slett bare fordi det var masse god mat).
Jeg ville gått for boeuf bourguignon, jeg synes det er litt mer festaktig enn stroganoff. Personlig sliter jeg litt med ris som festmat. Jeg vet om flere som har serverte boeuf bourguignon kun med brød til. Det hadde ikke vært et alternativ å bake gode hjemmelagde loffer og servert det ved siden av, samt salat?
Vi har hatt bakt potet til bb en gang, og det var en suksess og faktisk veldig lett til mange, men uten stekeovn er det vrient.
Hva med kokte poteter, type amadinepoteter som du ikke trenger skrelle, kokt i salt vann?
Potetmos passer best til biffgryter syns jeg, men oppvarmet potetmos er virkelig ikke godt så jeg ville valgt ris til. Med godt brød og salat blir det sikkert kjempebra.
Vi lager en variant av boeuf bourguignon med poteter i . Amadinepoteter som vaskes og kuttes i litt rustikke terninger, freses godt i panna og koker med i gryta en drøy halvtimes tid.
Det er veldig godt - blir litt sånn boeuf bourguignon-lapskaus. Da holder det med godt brød til.
Jeg ville servert spekemat med godt brød, flatbrød eggerøre og god hjemmelaget potetsalat. Da kan man ordne alt på forhånd og ta med seg. Billig spekemat kan kjøpes i Sverige dersom man har mulighet for en harrytur.
Aldri om jeg hadde begynt med varm mat på et sted uten kjøkkenfasiliteter.
Vi har bestemt oss for at det blir boef bourguignon. Konfirmanten er ikke spesielt glad i spekemat, og koldtbord blir for omfattende når vi blir over 40 stk.
Det er (restaurant) kjøkken der, det er bare ribbet for komfyrer og kokeplater. :rolleyes:
Du har ikke noe bekjente e.l som kunne tenkes å sitte på muligheten til å låne varmecontainer? Enten fra restaurantkjøkken som driver med catering eller forsvaret (de har berget meg utrolig mange ganger med sine varmecontainere :D).
I slike holder maten (potetmosen) seg varm bra lenge.
Potetmos er jo veldig godt til BB, da. :hjerter: Hvis du skreller og koker potetene ferdig og har kokeplate i lokalet,kan du jo varme potetene der, tilsette smør, [foretrukket melkeprodukt] og mose på stedet. Jeg tror det blir lettere enn å varme potetmos.
Jeg synes også ris blir feil som selskapsmat og til BB. Bakt potet som Nextlife foreslår, er en veldig god idé.
(...og nå ble jeg sulten - og det er over en time igjen til lunsj.)
Vi er fortsatt i tenkeboksen her, og catering får sterkere posisjon for hver gang temaet er oppe. :knegg: (Budsjettmessig skulle vi gjerne unngått det, men fanken så enkelt og deilig da.)
Plutselig kom jeg på noe som er så genialt enkelt og utrolig godt, hvorfor i all verden har jeg ikke tenkt på det før? Og hvorfor har ingen andre kommet med forslaget til meg? :knegg:
ROASTBEEF! :hyper:
Gjøres klart på forhånd, serveres kald med verdens beste potetgrateng som bare varmes opp, salat og brød.
Ordentlig festmat, alt kan gjøres klart på forhånd, og konfirmanten elsker det. Nå er jeg skikkelig lettet og alt falt på plass. :lykkelig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.