Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Noen som har vært natteravner her?

#1

Myrsnipa sa for siden:

Jeg lurer på å melde meg som natteravn og se litt hva ungdom i dag bedriver tiden med. Er det noen her som har vært det?


#2

Observatøren sa for siden:

Jeg har vært natteravn, initiert av skolen til mannens barn. (puh).

Synes absolutt det er verdt det, men det er en utfordring å være natteravn i miljøet til egne barn. Iblant er man nødt til å ta upopulære avgjørelser (les: ringe politiet og "sladre" på hendelser), og man kan oppleve at dette gjør det problematisk for egne ungdommer. Ikke at det skal hindre noen i å være natteravner, for fordelene er mye større enn denne utfordringen.

Jeg har gjentatte ganger fulgt overstadig beruset ungdom hjem, og fått en takk neste gang man sees - nettopp fordi man grep inn i en situasjon som var vanskelig.

Jeg vil absolutt anbefale å være natteravn, men finn deg en hyggelig natteravngjeng som du er på nett med. Allier deg alltid med en ekstra, det vil alltid meldes avbud til en gatetrasking en kald vinternatt.


#3

Myrsnipa sa for siden:

Takk for svar. Mine egne barn er ikke store nok til å ferdes slik alene, men jeg er oppriktig interessert i å følge med hva som skjer. Jeg husker så veldig godt min egen ungdomstid og alt man tenkte på. Håpet liksom jeg kanskje kunne bidratt litt. :vurderer:


#4

amylin sa for siden:

Har ikke vært det, men kommer absolutt til å gå når det blir aktuelt. Synes det er et utrolig bra tiltak.


#5

Teofelia sa for siden:

Jeg har vurdert det en god stund. Det blir vel ikke veldig aktuelt i den nærmeste tiden, men til våren vurderer jeg sterkt å prøve meg.

(Egentlig en lang og tung måte å si "abonnerer" på.)


#6

him sa for siden:

Jeg har ikke vært det og kommer ikke til å bli det i nærmeste fremtid. For meg er det "riktig" å legge slike aktiviteter slik at de passer til mitt liv. Jeg har ikke annen erfaring med ungdom enn at jeg har vært ung selv og det er leeeeenge siden. ;) For meg vil det være mer riktig å være natteravn når mine barn er i den alderen at de trenger det.


#7

Myrsnipa sa for siden:

jeg er bare så dødelig nysgjerrig på hva som rører seg i hodene deres. :rødme:


#8

Ru sa for siden:

En venninne og jeg har snakket om det. Hun var med tidligere, men har falt litt av i det siste.

Jeg vet ikke, jeg har egentlig nok å gjøre - men jeg ser jo helt klart viktigheten av det. Natteravnene har hatt veldig mye å si for at det er blitt så bra som det er her hvor jeg bor.


#9

him sa for siden:

Ja, du kommer sikkert til å bli en fantasktis natteravn!

Jeg derimot er redd for at jeg kom til å oppføre meg som jeg var i zoologisk hage! :lol: Neida, poenget mitt er bare at jeg ikke har noen erfaring med ungdom og for både min og ungdommens skyld er det greit at jeg utsetter slike ting til jeg har litt mer peiling.


#10

007 sa for siden:

Jeg er natteravn.
Her jeg bor går vi natteravn 1 kveld pr 8 uke, og jeg synes det er veldig interessant. Føler jeg vet hva ungdommen på stedet er opptatt av, hvor de oppholder seg og hvem som henger hvor.
Vår eldste sønn går siste året på barneskolen, han begynner å nærme seg discotid og private fester. Jeg er derfor glad for at jeg har gått natteravn (har vært med siden 2000), slik at jeg vet litt om ungdomskulturen på stedet.
I tillegg føler jeg at jeg gjør noe samfunsnyttig, og der er i og for seg en ganske så OK følelse...:engel_ikke:


#11

LilleRosin sa for siden:

Hehe,

jeg trodde først du mente "natteravner" som i betydning av "like å lese bøker og surfe på nett til langt på natt". Forberedte meg på et klageskriv der jeg lengtet tilbake til tida som b-menneske :fnis:.

Nei, jeg har ikke vært natteravn. Mulig jeg hadde vurdert det når mine egne unger kom i den aktuelle alderen.


#12

LaLuna sa for siden:

Jeg var natteravn i lokalmiljøet før jeg fikk egne barn. Det var før stedatteren min begynte å henge ute om kveldene, så det var veldig greit å se hva slags tilstander det var der ute.
Mye deprimerende, synes jeg.


#13

Myrsnipa sa for siden:

Du får jo aldri peiling om du ikke er der da. Himmel så mange uvitende, godtroende foreldre som sitter hjemme og venter på ungene sine. Jeg skal iallefall gå om 10 år. Grunnen til at jeg vil nå, er nysgjerrigheten min.


#14

Gremli Skremli sa for siden:

En annen måte er å bli lærer i videregående. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.