Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gode hjemmelagde knekkebrød?

#1

dea sa for siden:

Jeg har lyst til å prøve og lage knekkebrød selv. Etter litt googling finner jeg veldig mange ulike oppskrifter. Vet ikke helt hvor jeg skal begynne.
Er det noen her som kan anbefale en oppskrift?
(ingen dietter eller allergier her i huset)


#2

HelloKitty sa for siden:

Knekkebrød
4 dl grovsammalt hvete
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 ts salt
7 dl vann
Slik gjør du:
Bland sammen det tørre og rør inn vann til en tykk deig.
Dekk to stekebrett med bakepapir og fordel deigen utover de to stekebrettene.
Bruk en slikkepott slik at det blir jevnt.
Del opp i passende stykker med en pizzarulle eller en kniv før steking.
Best resultat gir varmluftsovn.
Varm ovnen til 160 oC og stek et brett øverst og ett nederst i ovnen i 1 time 10 min.
Bytt plass på stekebrettene halvveis i steketiden.
Avkjøl på rist, bryt opp i biter og oppbevar i boks.

Denne har jeg funnet på Wenches kjøkken, men jeg forandrer den litt når jeg baker dem.
Bytter ut 2 dl havregryn og 2 dl samalt hvete med 4 dl samalt grov rug. Har dem på tre brett - syns de er best når de er tynnere og da blir steketiden noe mindre og, man må bare følge med.
Steker dem i 10 min før jeg deler dem med pizzaskjærer - da blir de lette og dele når de er ferdige.
Man må ikke bruke bakepapirark fra euroshopper, knekkebrødene setter seg fast


#3

dea sa for siden:

Takk.
Varmluftfunksjonen på ovnen vår er ødelagt. Går det med vanlig over- og undervarme også?


#4

Blåbær sa for siden:

Ja, men ikke lukk døren helt (sett en sleiv ol i døren for å holde den litt oppe). Da får dampen kommet ut, og knekkebrødene blir tørre. Min erfaring iallfall.


#5

Mamarazzi sa for siden:

Jeg skal prøve meg på denne oppskriften i dag:

2 dl grov, sammalt rug
2 dl lettkokte havregryn
2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø
1 dl linfrø
2 dl havrekli
1 dl kruskakli
1 ts salt
7 dl vann

Bland alt godt - la svelle i 10 minutter.
Fordeles på 3 smurte stekeplater med slikkepott.
Stekes på 180 C m/varmluft - ca 40 min.
NB: Ta ut brettene etter 5 minutter og del opp deigen i ruter - bruk pizzahjul.
Slipp ut damp hvert 5-10 min.

Spent på denne :glis:.


#6

Susse sa for siden:

Denne baker jeg ukentlig :

3,5 dl havregyn
3 dl sammalt rug
1 dl kruskakli
1 dl linfrø
1 dl solsikkefrø
1 dl sesamfrø
1 ts salt
Ca 5 dl vann eller til det er passe konsistens

Smøres utover bakepapir på 2 plater. Bruk slikkepott. Om du vil ha noe på dem pensle med vann og strø på f.eks sesamfrø. Rut opp med pizzarulle i passende biter.
Stek på varmluft 160 grader i 1 time, men slipp ut damp hvert 20 min. gjerne oftere. Brekk dem opp og legg dem inn igjen på bakeplata mens ovnen kjøler seg ned, gjerne over natta med døra litt på gløtt så blir de tørre og fine.


#7

Hyacinth sa for siden:

Denne baker jeg ukentlig:

100 g malte mandler
100 g malte gresskarkjerner (disse to smakene sammen er nydelig!)
50 g sesamfrø
50 g linfrø
50 g kruskakli
2 ss fiberhusk
litt salt
litt søtt
5 dl vann

Bland, la svelle, stek på to brett i en times tid på 150 g varmluft. Kanskje litt lenger. Jeg liker dem best helt tynne og sprø. Vær nøye når du smører utover bakebrettene, få det jevnt og tynt.


#8

Hyacinth sa for siden:

Og du, vær forsiktig med solsikkkjerner, da. Mange spiser altfor mye av det. Man skal ikke ha mye i uka før det er over anbefalt kadmium-dose.


#9

Dragen sa for siden:

Hva er kruskakli? Strøkavring?


#10

Shun sa for siden:

Kruskakli er hvetekli. Fiberrikt. Uløselige fiber.


#11

Mamarazzi sa for siden:

Fiberhusk - hva er det?


#12

Shun sa for siden:

Fiberhusk selges på denne måten.


#13

Dragen sa for siden:

Hvis jeg ikke vil ha hvete, kan jeg da erstatte det med glutenfri strøkavring, eller bør jeg bruke noe annet?


#14

Nip sa for siden:

Hva er det, aldri lest noe sted?
Jeg leser ganske mye om kosthold.

Vet man skal være litt forsiktig med å spise linfrø, eller for mye av det. Hva er for mye i uka?


#15

Magla sa for siden:

Det er også anbefalt å bytte plass på steikebretta ein gong eller to under steking.


#16

Pingis sa for siden:

Her står det litt.

#17

kjerstisin sa for siden:

Denne bruker jeg.

2 dl av :
Havregryn
Havrekli
Hvetekli/kruskakli
Solsikkekjerner
Linfrø
Sesamfrø

4 dl av:
Sammalt hvete fin( eller annet grovt mel)

7 dl vann
1 ts salt

Fordeles på to brett og stekes samtidig i ovnen 180 grader, varmluft i 45 minutter, bytt plass etter halve tiden. Deretter setter du ned temperaturen til 100 grader og lar knekkebrødene tørke i 30 minutter.
Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.


#18

Hyacinth sa for siden:

Jeg tror ikke linfrø er så farlig. Det er i solsikkekjerner det er en del kadmium. Google det, så får du treff. Det er relativt beskjedne mengder som kan være helseskadelig, men husker ikke mengden.

Linfrø kan vel virke avførende? Uansett kommer de jo hele ut igjen, så vil man ha annen effekt enn fiber, så må man knuse de.


#19

Harriet Vane sa for siden:

Hva med havrekli? Sunnere, men litt dyrere.

Vet ikke det er 100 % glutenfritt, det produseres jo gjerne sammen med hvetegreier, men kanskje det finnes i "uberørt av hvete"-pakninger?


#20

Hyacinth sa for siden:

Er havrekli sunnere enn hvetekli, dersom man ikke har cøliaki, selvsagt? Jeg trodde at det bare var rent fiber, omtrent, og nesten ikke hadde noe næring i seg?


#21

Nip sa for siden:

Har lest flere steder at linfrø, mulig det er knuste har noe blågreier om man får mye av det, min hukkomelse er laber... skal se om jeg finner det igjen.

Takk for tips ihvertfall!



#23

Magica sa for siden:

Jeg lagde Susse sine i går, de ble veldig gode. :)


#24

Nip sa for siden:

Ja, sikkert det.


#25

Mamarazzi sa for siden:

Disse ble skikkelig gode!! :jupp: Jeg byttet om på plasseringen etter halvgått tid.


#26

Elisabet sa for siden:

Disse har fått mye skryt, men har ikke testet de selv ennå siden jeg fikk først oppskriften i dag. :D

Knapriga knekkebrød

(2 langpannebrett)

Havregryn (3 dl)
Havrekli (3 dl)
Sammalt rug (2 dl)
Solsikkekjerner (2 dl)
2 ts salt
ca. 6,5 dl vann (juster 6-7 dl etter behag)

Blandes sammen - og du får en medgjørlig røre/deig som kan spres utover 2 langpanner dekket med bakepapir - bruk slikkepott.

Stekes v 180oC varmluft i 40-45 min. (begge samtidig)
Skjæres i passende ruter m pizzakutter etter ca. 10 min steketid.
Slipp ut litt damp innimellom for sprøtt resultat :)
Tørkes v 100 oC i 25-30 min. - Nytes :)
Disse er veldig enkle og gode - når du blir rutinert kan du gjerne bytte ut ingredienser med andre ting du liker godt!!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.