Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Elias og kongeskipet

#1

~TM~ sa for siden:

:) Den var vi og så på kino i dag. Poden hadde skikkelig sansen, og da den var slutt lurte han på om han kunne få lov å danse litt før vi gikk. Noe han jo fikk lov til.

Både husbonden og jeg synes også at den var bra og trakk på smilebåndet en rekke ganger.

Poden er fire ar, blir fem til sommeren og den var midt i blinken for ham.

Flere som har sett den? Hva synes barna? ... og dere voksne?


#2

Ru sa for siden:

Vi så den med 2 åringer og han var helt frelst.
Det var noen litt større barn på raden bak, og de ble redd av Rocke Gabrielsen.

Vi synes den var bra hele familien, og venter i spenning på at den skal komme på DVD. :D


#3

Pepper Lemon sa for siden:

Vi lurte på å ta turen på kino i morgen, for å se Elias og kongeskipet. Han er knapt to år, tror du filmen kan være noe for ham?


#4

LaLuna sa for siden:

Eldstemann og jeg var og så den for noen dager siden, og vi var enige om at det var en riktig bra film. :)
Fin musikk også.


#5

lil'c sa for siden:

Snuppa og jeg var og så når den kom, hun er 3 år, og det var første kinobesøk.
Hun var helt facinert fra hun kom inn i salen, det var store salen på collosseum, og snakket masse om alle barna, store tv'n og slikt.
Fra den begynnte satt hun helt trollbundet på fanget midt gjennom hele, ansiktsutrykkene forandret seg med filmen, og litt av morro for meg var å se på henne.
Hun synes dog den var endel skummel, det synes jeg og, for henne altså.
Men hun taklet det helt fint, holdt seg litt for øynene og sa at det var skummelt. Men generelt var det en god og positiv opplevelse, og hun vil gjerne igjen!
Den rappingen på brygga var skikkelig kul!
Hun likte både kino og filmen, og har snakket masse om det i ettertid.
Jeg synes den var bra jeg og, en av de beste Elias "episodene".


#6

lil'c sa for siden:

Den er ganske skummel, endel skumlere enn de andre episodene.


#7

Pepper Lemon sa for siden:

Og der ser jeg at Lille Ru har hatt med sin toåring ja. Da er det nok ikke noe problem å ta med småtten her heller.


#8

Pepper Lemon sa for siden:

Han har aldri reagert på at noe er skummelt. Jeg lurer på om han ikke får med seg at det skjer skumle ting?


#9

lil'c sa for siden:

Heh, men her er det mye, høy, skummel lyd og mørkt ofte. Altså om natta, og det er vind og bølger og skummel stemning, og skumle redningsaksjoner.
Masse intrykk, store bilder osv. Bare så du vet det.
Det går jo ann å gå også, hvis det ikke går å se hele.


#10

Pepper Lemon sa for siden:

Inntrykkene blir mye sterkere på kino ja, så det er greit å være forberedt. Det blir spennende å se hvordan det går. Takk for tips!


#11

Garbella sa for siden:

Lillebror på 3 ble ikke fasinert av filmen, den var først skummel, så kjedelig og han sovnet etter 20 minutter.


#12

Ru sa for siden:

Poden satt storøyd noen ganger, men han var aldri redd. Han har forøvrig sett alt av Elias fra før og var helt i hundrede under hele filmen.
Filmen varer jo heller ikke så veldig lenge, hvilket er en fordel for små barn.


#13

~TM~ sa for siden:

Det eneste jeg var misfornøyd med var lydnivået. Det er da ikke nødvendig med så høy lyd på en barnefilm. :sukk:


#14

lil'c sa for siden:

Nei, det var veldig høyt.


#15

Ru sa for siden:

Det var ikke så veldig høyt når vi var, men det var kl 14 en lørdag.

Men ja, det er unødvendig med høy lyd på en slik film som fenger så små barn som den jo tross alt gjør.


#16

Karamell sa for siden:

Vi så den forrige helg med 4,5-åringen. Han likte den, men var nok litt skuffet over at de andre kjente båtene ikke var noe mye med. Han har jo sett alle episodene før.

Men han snakket mye om prinsessebåten som de trodde hadde blitt ødelagt i stormen. Det gjorde inntrykk. Kranene var litt skumle.


#17

Solregn sa for siden:

Min 3,5 åring og pappa så den dagen etter premieren. Dvs. de blir nok nødt til å se slutten når den kommer på DVD, for min pode syns det ble så skummelt at de måtte gå før de var ferdige. Ifølge mannen min kan det kanskje være litt komplisert for de små, Elias har for det første mistet statusen som redningsskøyte og må gjenvinne den. Kanskje ikke helt enkelt å forstå? Mange nye "typer", og mange av de gamle som ikke er med. Og så er de de Paparazzibåtene som nok er litt skumle også...

Det var ikke helt suksess her nei... Egentlig så elsker han Elias, og koser seg med Eliasfilmene på Tv2 sine nettsider rett som det er.


#18

Lykken sa for siden:

Min snart femåring og hans kamerat syntes det var veldig spennende. De hadde ikke vært spesielt opptatt av Elias på forhånd, og jeg trodde kanskje det var litt barnslig for dem, men det var stor suksess. Så jeg har tipset familie om at han ønsker seg Elias-filmer til bursdagen som er neste uke.


#19

MissS sa for siden:

3 åringen min syntes den var litt skummel med de høye lydene og mørket. Midt i filmen erklærte han at nå var han trøtt og ville hjem og sove. :knegg:
2 åringen var mistet tråden og handlingen i filmen etterhvert, men var storfornøyd for gotteriet. :knegg:


#20

Fluke sa for siden:

Jeg tar ikke med min snart 5-åring for å se den, for jeg tror han vil bli for redd. Da han var mindre kunne han se det meste, men etterhvert som han blir eldre blir han mer skremt av skumle ting. Vi venter til den kommer på DVD. :nikker:


#21

Canisa sa for siden:

I vinterferiebyen vår sendte de reklame for skrekkfilmen "Evil inside" like før filmen startet, så da ville snuppa gå hjem ...:rolleyes:
Prinsessa så filmen ferdig alene mens mannen kom hjem med snuppa. Strengt tatt burde jeg vel sendt en klage til kinoen - burde jeg ikke?


#22

Ole Brumm sa for siden:

Elias var gøy.
2 åringen snakker forsatt om kongeskipet, og gleder seg nok til den kommer på DVD. :fnise:


#23

TBM sa for siden:

Det fine med Elias-filmen er at den har så mye bra ordspill, dialekt-stereotyper mm som er morsomt for voksne, samtidig som den er supermorsom for ungene også.


#24

Alfa sa for siden:

Lille A (2 1/3) likte den veldig godt, og han snakkar framleis om den når anledninga byr seg. Fin førstefilm for alle frå ca 2 år og oppover:nikker:


#25

SpetakkelRandi sa for siden:

Den har vi sett. KJempe artig film. Snuppa har vært på kino siden hun var rett over 2 år. Aldri vært redd eller urolig eller bråkete. men så er hun glad i film også og får hun litt chips eller kjeks så sitter hun musestille og glooor.
HVis han er en rolig 2 åring så ville jeg tatt han med. Den kan være litt skummel så sørg for at han er et barn som tåler det.

Hvorfor ser ikke alle foreldre ann ungene sine før de drar på kino forresten?
Blir så irritert på de som tar med små ettåringer på kino.(sikkert pga av storesøster/bror vil på kino og hele familien skal gå sammen)
ARG det værste jeg vet er å sitte på kino med barnet mitt med en hylende ettåring ved siden av meg. De har ingenting der å gjøre.


#26

Alfa sa for siden:

Seriøst? På barnekino ventar eg ikkje stillheit og film-fred... Eg synes det er mykje betre at ungane kosar seg på sine premissar enn på våre vaksne sine. Det er då vitterleg vel så mange 4- åringar som lagar bråk på kino :gruble:


#27

SpetakkelRandi sa for siden:

det er da forskjell på småprat og litt rasling av snop fra en 4 åring enn fra en vilter liten 1 åring som ikke har noe glede av filmen men som heller griner av den høye lyden eller klarter på setet eller vandrer rundt i salen. :himle: en ett åring har INGEN ting i en kinosal å gjøre. hvis det ikke er babykino eller noe da.


#28

Alfa sa for siden:

Lille A var endå meir oppteken av film og "Elias" som 1-åring enn no, og hadde filmen komt for eit år sidan hadde eg glatt tatt han med då. Eg anser det som ei sjølvfølge at foreldre tek med hylgrinande ungar ut av kinosalen, men ingen veit korleis ungane reagerer i slike situasjonar på førehand. Mannen min måtte for øvrig ta med den skrikande og livredde stesonen min på (då) 5 år frå Nemo, då han såg den på kino.


#29

SpetakkelRandi sa for siden:

Ja men nå skjønner du tydligvis ikke hva jeg mener.. jeg skrev jo at foreldre bør jo SE ANN barnet sitt litt før de drar på kino! det er slett ikke alle som gjør dette og det er dem jeg mener her.
og de ALLER fleste ettåringer burde ikke gå på kino.


#30

Eia sa for siden:

Det var jeg irritert på også. Eivind hadde stor glede av filmen, unntatt under dramatiske lydsekvenser. Da måtte vi ut en tur for han reagerte så på lyden - holdt seg for ørene og klagde høylytt. Nå ble jeg også minnet på at jeg skal sende en e-post til kinoen og gjøre de oppmerksom på det.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.