Kirsebær sa for siden:
Jeg tenker å koke det. Er det dumt?
Og etter jeg har koket det? Hva da?
Ikke fancy og tungvint. Lettvint og godt. :nemlig:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Kirsebær sa for siden:
Jeg tenker å koke det. Er det dumt?
Og etter jeg har koket det? Hva da?
Ikke fancy og tungvint. Lettvint og godt. :nemlig:
Mei sa for siden:
Reinskav! Skjær det i tynne "skav", steik det sammen med løk og sopp. Krydre med salt og pepper. Hell over fløte og la det koke inn. Tilsett gjerne erter og/eller gulrot. Serveres med tyttebærsyltetøy og ris eller poteter.
Kirsebær sa for siden:
Det er et surret benfritt lår jeg har, hvis det er av interesse.
Men du mener jeg bør skære det i skav likevel? Det er det der som er finnbiff, er det ikke?
Jeg syns ikke viltkjøtt er sånn kjempegodt som stek, selv om jeg ser jo at de som har gitt meg denne vil at jeg skal lage stek av den. :knegg:
Mei sa for siden:
Finnbiff ja. Jeg synes det er det aller beste jeg lager av reinkjøtt. Lår ville jeg muligens stekt i ovn. Eventuelt i leirgryte. Men jeg liker finnbiff best.
Kirsebær sa for siden:
Siden jeg ikke vil ha det som stek så tenkte jeg jo å skjære det i terninger, koke det og ha det i gryte eller noe. Men kanskje finnbiff er et bra alternativ. :gruble:
Kirsebær sa for siden:
Jeg aner ikke hvor gammelt eller nytt dyret er. Jeg fikk masse villtkjøtt til jul. Så jeg har en del indrefileeter og biffer i fryseren også.
Stek er uaktuelt uansett hvor ungt dyret er, så det blir nok finnbiff eller gryte. Jeg skal høre med Sambo når han kommer inn hva han ønsker seg. :)
Men med 1,5 kilo kan jeg kanskje koke opp noe til grytekjøtt og skave noe til finnbiff? Ja takk, begge deler?
Miromurr sa for siden:
Lag bidos.
Kirsebær sa for siden:
Jeg har bestemt meg for å koke dette kjøttet og lage en eller annen gryte.
3-4 timer koketid bør fikse saken? Jeg ser vel på kjøttet når det er mørt også da.
Bidos er litt sånn villtsuppe, er det ikke? grønnsakssuppe med villtkjøtt? (skal sjekke linken din senere i kveld.)
Mei sa for siden:
Jeg ville delt opp ja. Litt til grytekjøtt og litt til reinskav.
Guttemammis sa for siden:
Jeg smakte det en gang, stekt skav med masse hvitløk og krydder i lefse :nam:
Sikkert godt med litt rømme også.
Kirsebær sa for siden:
Det var utrolig penskåret kjøtt! Omtrent ikke en sene eller hinne eller noe. Alt av denne steken på 1,5 kg ble nå kuttet i terninger og skal få koke lenge.
Neste runde med det reinsdyrkjøttet som ligger i fryseren blir det finnbiff.
Mye enklere å skjære skav når kjøttet er frosset. :nemlig:
-ea- sa for siden:
Tror det holder lenge med et par timer koking. Jeg koker kjøtt med bein på et par timer.
Men tenk å skjære et lår i biter på den måten.....
Kirsebær sa for siden:
Jeg er ikke så glad i villtkjøtt som biff og steik. :knegg: Men jeg ser at det for noen kan være utrolig stygt gjort å skjære i stykker et slikt stykke kjøtt.
Jeg ser/smaker på kjøttet litt etter hvert for å finne ut når det er ferdigkokt.
Lyppa sa for siden:
Bidos, nam!
Kirsebær sa for siden:
Bidos er jo vansig suppe. Sikkert godt, men navnet fård et til å høres mye mer eksotisk ut enn det er. :knegg:
men der står det:
La gryta trekke i ca. 20 minutter til kjøtt og grønnsaker er møre.
Ikke noe rødt kjøtt kan vel trekke i 20 minutter og være ferdig,vel? :skeptisk:
Kirsebær sa for siden:
Hvorfor sier de det da. :leppe: Lyving.
Milfrid sa for siden:
Spørs hvor lenge kjøttet er mørnet. Når jeg steker biff her vakum"koker" den på 70 grader i 20 minutt og steker den så raskt på begge sider. Vips, perfekt medium biff. Jeg er temmelig sikker på at jeg aldri kommer til å spise biff i Norge igjen etter å ha spist det her i USA i alle fall. Her kan de mørke biff, gitt. :hjerter: (og går man for den varianten som er laget av hormonku så er det så mørt at man omtrent kan skjær den opp med blikket. Akkurat det er litt skremmende da).
Kirsebær sa for siden:
Jeg koker det mange timer jeg. :nemlig:
Nextlife sa for siden:
Jeg lagde reinsdyrsodd for en stund siden, med relativt små kjøtterninger (ca 2x2 cm max). Først stekte jeg de med litt krydder på varmluft i stekeovn, deretter kokte i 1 time før jeg tilsatte grønnsakene og kokte ytterligere 1/2 t. Da var kjøttet supermørt.
Kirsebær sa for siden:
Åh!Dette blir veldig godt!
Nå har kjøttet kokt i 2,5 timer og det er helt kjempemørt og smelter på tungen. :nam:
Jeg hadde ganske mye krydder i vannet. Det satt ikke mye smak på kjøttet, men litt. Perfekt!
Blir veldig bra å lage noe grytegreier av det her.
Charlie sa for siden:
...elsker finnbiff/ reinskav... :nam:
Miromurr sa for siden:
Reinkjøtt er kjempegodt. Reinsteik, bidos, gravet reinsdyr, finnbiff og så videre. :nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.