Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kaker til konfirmasjon!

#1

Michelle sa for siden:

Tenkte å ha hjemmelaget kransekake, Krumkaker, Dajmkake, lukket valnøtt, Ostekake (Pyntet med masse nydelige frukter) Sjokoladekake.

Vurderer Fromasjkake, Verdens beste.

Skal også ha noen desserter.

Noen flere forslag til festkaker og helst noen som kan lages i god tid på forhånd?


#2

Mikkeline sa for siden:

Hva er lukket valnøtt? Oppskrift?

Verdens beste er for meg den ultimate konfirmasjonskaken ;)

Og en gulerotkake kan jo bli ordentlig festin om den pyntes litt. Den er jo holdbar og tåler å stå noen dager.


#3

Sitron sa for siden:

Jeg tror du har nok, med mindre dere blir 100 stk.


#4

Muskat sa for siden:

Pavlova med sitronkrem og friske jordbær, kiwi og stjernefrukt i skiver på toppen. Den er fantastisk frisk og god samtidig som den ser bra ut. Marengsbunnen kan fint lages i forveien, og å lage sitronkrem og legge på frukt/bær i skiver er gjort på null komma niks. :nam:


#5

Michelle sa for siden:

Det var ikke det jeg lurte på:rolleyes: om jeg har nok eller ei.

Jeg ønsket andre forslag på kaker.


#6

Michelle sa for siden:

Den kaken er jo kjempefin. Men har ikke tid på selve dagen å pynte kaker selv om det er fort gjort. Vi skal være i kirken kl 10.15 og festen skal være ca kl 13. Da vil det gå¨i ett.
Men kremen kan muligens lages dagen før og haes på kaken like før?
Uansett vil jeg unngå utenomting på selve dagen.

Men kaken er jo bare så god at mulig frir jeg til noen som kan pynte den for meg på selve dagen.


#7

Muskat sa for siden:

Kremen kan fint lages dagen før vil jeg tro. Jeg har også pleid å skjære opp jordbær etc. i forveien og bare ha i en skål med plast over i kjøleskapet. Det har gått helt fint. Skal du lage alle kakene selv? Du kan jo delegere bort noen. :)


#8

Michelle sa for siden:

Vurderer sterkt å lage denne kaken og gjør jeg allt klart så går det fort å danderer og pynte. Tusen takk.
Den passer også godt da vi har et par gjester med Cøliaki. Marengsbunnen er jo ikke med hvetemel.

Det er et par som har meldt seg til baking. Vi er egentlig ikke noen kakespisere men vi skal også ha etterselskap dagen etter og da er det ok å ha litt ekstra kaker.


#9

~TM~ sa for siden:

Det er vel den ultimate festkaken generelt synes jeg. :)

Verdens beste/Kvæfjordkake er bare utrolig godt!


#10

Filifjonka sa for siden:

Er jeg den eneste som ikke er så begeistret for Verdens Beste? (Navnet kan kanskje tyde på det..) :)

Her er en oppskrift på en kake som skal serveres nesten frossen, og derfor kan lages i god tid. Har hatt den selv i to konfirmasjoner, den er kjempegod.

Peanøttkake

Stivpisk:

6 eggehviter
6 dl sukker

Bland inn:

4 dl vanlige salte peanøtter
(gni av litt av saltet med papir)

40 knuste Ritz-kjeks

Fordel marengsmassen på bakepapir i langpanne.

Stekes 20-25 min ved 175 grader.

Fyll nr. 1:
4,5 dl kremfløte vispes til krem.

Fyll nr. 2:
Lag eggedosis av 6 eggeplommer og 6 ss sukker. Smelt i vannbad 120 g smør, 200 g lys kokesjokolade og 2 ts vaniljesukker.
Bland og la stivne litt.

Del bunnen i 2 og sett sammen: Bunn, fløtekrem, bunn, sjokoladekrem på toppen.

Oppbevares i fryseboksen.

Denne oppskriften har jeg doblet, den var egentlig bare til liten/halv

langpanne. Men når man først lager den så er det like greit at det blir

litt... OBS: DENNE OPPSKRIFTEN ER DOBLET ALLEREDE!


#11

Soffers sa for siden:

Det er jeg veldig enig i! :jupp:


#12

Michelle sa for siden:

Tusen tusen takk. Allt som kanm lages mange dager før er velkomment.
Får innrykk av masse gjester og nesten alle kommer langveis fra.
Siden jeg skal ha det hjemme så får jeg mere enn nok å stå i.


#13

Polyanna sa for siden:

Var det mye nøtter/mandler her? Hvis du likevel skal lage STORT kakebord, så tror jeg jeg ville tenkt litt allergikere også, kanskje? (og oss som syns nøtter er æsj. :knegg: )


#14

Michelle sa for siden:

Blir nok ikke å ha alle kakene her med. Men viktig å tenke sammensetning, lette/friske og litt tunge kaker og ikke for mye nøtter det er sant.


#15

Sassafras sa for siden:

Jeg lager ofte en pai med kirsebærkompott, og fyll med ph. ost og krem i. Er egentlig ikke så glad i kompott, men her blir den bare herlig. Kan gjerne skrive inn oppskriften senere om du vil ha den, Nelle.


#16

Filifjonka sa for siden:

Jeg elsker jo kaker med nøtter, så jeg slenger med ett nøtte-forslag til. :)

Da vi hadde konfirmasjon laget jeg også en stor nøtte- eller mandelbunn i langpanne, og dekket den med gul krem (sånn egge/smørkrem som er på suksessterte), oppå der masse fin frukt og bær (kiwi, jordbær, bringebær, store blåbær, eller hva man får tak i). Veldig god kake som også er dekorativ.


#17

Nenne sa for siden:

Brownies er godt. Du kan lage ferdig deigen og ha den i kakeforma og så steker du den før dere skal spise kaker slik at du kan servere den lunken sammen med is.


#18

Michelle sa for siden:

Høres godt ut men med nesten 30 gjester i stua så tror jeg at det blir nok styr selv om det bare er å steke den. Er så mye annet å tenke på med maten ellers og rydding mm.

Men denne skal prøves. Tusen takk Nenne.


#19

Michelle sa for siden:

Høres god ut og jeg sier takk. Kan den lages i forveien?


#20

Michelle sa for siden:

Ligner mye på kaken jeg lagde til vår nabo som giftet seg. Fikk mye skryt for den. Takk igjen.


#21

~TM~ sa for siden:

Jeg må forresten innrømme at jeg får veldig lyst på kake av å titte i denne tråden. :p


#22

Tjorven sa for siden:

Gulrotkake blir veldig godt selv om den ikke er aller mest dekorativ. Den blir faktisk best om den lages et par dager i forveien slik at smakene får stå og godgjøre seg litt skikkelig.

Ellers er jeg voldsom fan av den oreokaken som versjerer her inne. Jeg har laget den mange ganger og blir alltid en hit. Den kan også godt lages litt tid i forveien (et par dager). Kanskje vil du da putte kremen på toppen den dagen den skal spises, men krem skal dere kanskje ha til noe uansett. Den kan pyntes med sjokoladesaus, så det er superenkelt.


#23

Che sa for siden:

Suksessterte

GulkremKRAK som jeg kalte det da jeg var lita.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.