Pavlova med sitronkrem og friske jordbær, kiwi og stjernefrukt i skiver på toppen. Den er fantastisk frisk og god samtidig som den ser bra ut. Marengsbunnen kan fint lages i forveien, og å lage sitronkrem og legge på frukt/bær i skiver er gjort på null komma niks. :nam:
Den kaken er jo kjempefin. Men har ikke tid på selve dagen å pynte kaker selv om det er fort gjort. Vi skal være i kirken kl 10.15 og festen skal være ca kl 13. Da vil det gå¨i ett.
Men kremen kan muligens lages dagen før og haes på kaken like før?
Uansett vil jeg unngå utenomting på selve dagen.
Men kaken er jo bare så god at mulig frir jeg til noen som kan pynte den for meg på selve dagen.
Kremen kan fint lages dagen før vil jeg tro. Jeg har også pleid å skjære opp jordbær etc. i forveien og bare ha i en skål med plast over i kjøleskapet. Det har gått helt fint. Skal du lage alle kakene selv? Du kan jo delegere bort noen. :)
Vurderer sterkt å lage denne kaken og gjør jeg allt klart så går det fort å danderer og pynte. Tusen takk.
Den passer også godt da vi har et par gjester med Cøliaki. Marengsbunnen er jo ikke med hvetemel.
Det er et par som har meldt seg til baking. Vi er egentlig ikke noen kakespisere men vi skal også ha etterselskap dagen etter og da er det ok å ha litt ekstra kaker.
Er jeg den eneste som ikke er så begeistret for Verdens Beste? (Navnet kan kanskje tyde på det..) :)
Her er en oppskrift på en kake som skal serveres nesten frossen, og derfor kan lages i god tid. Har hatt den selv i to konfirmasjoner, den er kjempegod.
Peanøttkake
Stivpisk:
6 eggehviter
6 dl sukker
Bland inn:
4 dl vanlige salte peanøtter
(gni av litt av saltet med papir)
40 knuste Ritz-kjeks
Fordel marengsmassen på bakepapir i langpanne.
Stekes 20-25 min ved 175 grader.
Fyll nr. 1:
4,5 dl kremfløte vispes til krem.
Fyll nr. 2:
Lag eggedosis av 6 eggeplommer og 6 ss sukker. Smelt i vannbad 120 g smør, 200 g lys kokesjokolade og 2 ts vaniljesukker.
Bland og la stivne litt.
Del bunnen i 2 og sett sammen: Bunn, fløtekrem, bunn, sjokoladekrem på toppen.
Oppbevares i fryseboksen.
Denne oppskriften har jeg doblet, den var egentlig bare til liten/halv
langpanne. Men når man først lager den så er det like greit at det blir
litt... OBS: DENNE OPPSKRIFTEN ER DOBLET ALLEREDE!
Tusen tusen takk. Allt som kanm lages mange dager før er velkomment.
Får innrykk av masse gjester og nesten alle kommer langveis fra.
Siden jeg skal ha det hjemme så får jeg mere enn nok å stå i.
Var det mye nøtter/mandler her? Hvis du likevel skal lage STORT kakebord, så tror jeg jeg ville tenkt litt allergikere også, kanskje? (og oss som syns nøtter er æsj. :knegg: )
Jeg lager ofte en pai med kirsebærkompott, og fyll med ph. ost og krem i. Er egentlig ikke så glad i kompott, men her blir den bare herlig. Kan gjerne skrive inn oppskriften senere om du vil ha den, Nelle.
Jeg elsker jo kaker med nøtter, så jeg slenger med ett nøtte-forslag til. :)
Da vi hadde konfirmasjon laget jeg også en stor nøtte- eller mandelbunn i langpanne, og dekket den med gul krem (sånn egge/smørkrem som er på suksessterte), oppå der masse fin frukt og bær (kiwi, jordbær, bringebær, store blåbær, eller hva man får tak i). Veldig god kake som også er dekorativ.
Brownies er godt. Du kan lage ferdig deigen og ha den i kakeforma og så steker du den før dere skal spise kaker slik at du kan servere den lunken sammen med is.
Høres godt ut men med nesten 30 gjester i stua så tror jeg at det blir nok styr selv om det bare er å steke den. Er så mye annet å tenke på med maten ellers og rydding mm.
Gulrotkake blir veldig godt selv om den ikke er aller mest dekorativ. Den blir faktisk best om den lages et par dager i forveien slik at smakene får stå og godgjøre seg litt skikkelig.
Ellers er jeg voldsom fan av den oreokaken som versjerer her inne. Jeg har laget den mange ganger og blir alltid en hit. Den kan også godt lages litt tid i forveien (et par dager). Kanskje vil du da putte kremen på toppen den dagen den skal spises, men krem skal dere kanskje ha til noe uansett. Den kan pyntes med sjokoladesaus, så det er superenkelt.