Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Lage fiskekaker selv

#1

Serafin sa for siden:

Nå har jeg tatt meg vann over hodet er jeg redd.

1200 gram fisk er kjøpt inn. (sei)

Jeg skal lage fiskekaker selv, uten melk og gluten.

Jeg kan bruke rismelk å spe med, ja? Må jeg ha i glutenfritt mel? Bruke fiberhusk? Skal det egg i?

Kan jeg bruke stavmikser å blande med?

Hjelp.



#3

Isolde sa for siden:

Jeg har brukt havrefløte. Potetmel eller maismel bør jo fungere.

Jeg ga opp og sendte resten av fisken til mamma, det ble bedre utfall.


#4

Serafin sa for siden:

Jeg skal greie det selv. :knegg:

Blir bare forsøk i morgen, så får jeg se om jeg lager opp en større porsjon når vi kommer hjem fra Spania.


#5

m^2 sa for siden:

Hvit fisk - ca 600g
1,5 teskje salt
0,5 teskje pepper
2 hakkede vårløk
1/2 hakket rødløk
2 hvitløkbåter
ca 1/2 potte fersk koriander - hakket
1 fersk ingefær, raspet eller hakket i småbiter elns
revet skall fra 1/2 sitron
saften fra 1/2 sitron
2.5 dl melk eller fløte

Til det siste punktet: jeg har laget med kokosmelk og mandelmelk. Begge deler var godt :)

kjør alt unntatt melken i kjøkkenkniven, og tilsett melken sakte. Stek, og presto :) Jeg har prøvd med stavmikser også, men det blir fort litt mer most konsistens enn jeg liker. Jeg synes det er godt når det er litt grovere fiskekaker. Når du har såpass mye som 1.2 kg sei kommer du også til å slite med å komme deg ordentlig "nedi" alt tror jeg, jeg kløna hvertfall fælt med oppskriften over, og sei er jo litt "trå" i utgangspunktet.

Ikke noe egg, ikke noe fiberhusk, og besynderlig nok henger det sammen uansett.
Hvis du vil ha noe annet å bruke seien din til har jeg også lagt inn oppskrift på melke- og glutenfri fiskegrateng i oppskriftsforumet.


#6

kamp sa for siden:

Havre inneholder gliadin som er veldig likt gluten, de som er på GFCF diett bør holde seg unna ;)


#7

gajamor sa for siden:

I min mors fiskekaker er det kun fisk, egg, løk, salt og pepper. De er knallgode!


#8

Mamari sa for siden:

Dette hørtes enkelt ut men ikke vann/melk/fløte i? Blir de ikke kompakte? Har aldri laget men har lyst å prøve uten for mye stæsj i men trodde det måtte til noe væske i.


#9

Lhi-My sa for siden:

Jeg prøvde denne i dag, men de hang ikke sammen i hele tatt. Hva har jeg gjort galt, tro? Brukte frossen seifilet som jeg tinte før jeg kjørte alt sammen i food processor.


#10

gajamor sa for siden:

Du må bruke fersk fisk, nok egg, og kun røre massen lett sammen. Jeg har dessverre ikke noen oppskrift, vi tar det bare på gefylen.


#11

Shun sa for siden:

Disse seikarbonadene er veldig gode (bare bytt ut melken). De kan gjøres mer spennende med ferdigkjøpte krydderpastaer eller egenkomponerte sådanne.


#12

m^2 sa for siden:

Det høres jo underlig ut at de blir så fine her og ikke skal henge sammen :gruble: Kan jeg ha glemte et egg i oppskriften tro? Jeg trodde ikke det...? hm.


#13

Honda sa for siden:

Mamma og det meste av slekta bruker aldri hvetemel i fiskekakene. bruker melk,løk og potetmel.salt og pepper

Fiskekaker med hvetemel smaker blæ.


#14

Isolde sa for siden:

Fryst fisk holder vel ikke sammen?


#15

Strå sa for siden:

I tilleg har jeg ofte kokte, revne eller moste poteter.

Problemet løses noe hvis du tar vare på "vannet" som renner av fisken under tining og rører det inn i fiskemassen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.