Hvit fisk - ca 600g
1,5 teskje salt
0,5 teskje pepper
2 hakkede vårløk
1/2 hakket rødløk
2 hvitløkbåter
ca 1/2 potte fersk koriander - hakket
1 fersk ingefær, raspet eller hakket i småbiter elns
revet skall fra 1/2 sitron
saften fra 1/2 sitron
2.5 dl melk eller fløte
Til det siste punktet: jeg har laget med kokosmelk og mandelmelk. Begge deler var godt :)
kjør alt unntatt melken i kjøkkenkniven, og tilsett melken sakte. Stek, og presto :) Jeg har prøvd med stavmikser også, men det blir fort litt mer most konsistens enn jeg liker. Jeg synes det er godt når det er litt grovere fiskekaker. Når du har såpass mye som 1.2 kg sei kommer du også til å slite med å komme deg ordentlig "nedi" alt tror jeg, jeg kløna hvertfall fælt med oppskriften over, og sei er jo litt "trå" i utgangspunktet.
Ikke noe egg, ikke noe fiberhusk, og besynderlig nok henger det sammen uansett.
Hvis du vil ha noe annet å bruke seien din til har jeg også lagt inn oppskrift på melke- og glutenfri fiskegrateng i oppskriftsforumet.
Dette hørtes enkelt ut men ikke vann/melk/fløte i? Blir de ikke kompakte? Har aldri laget men har lyst å prøve uten for mye stæsj i men trodde det måtte til noe væske i.
Jeg prøvde denne i dag, men de hang ikke sammen i hele tatt. Hva har jeg gjort galt, tro? Brukte frossen seifilet som jeg tinte før jeg kjørte alt sammen i food processor.
Det høres jo underlig ut at de blir så fine her og ikke skal henge sammen :gruble: Kan jeg ha glemte et egg i oppskriften tro? Jeg trodde ikke det...? hm.