Jeg skulle gjerne hatt en god og utprøvd langpanne-/muffinsrøre uten egg og melk. :blafre: Jeg vet det finnes posemixer, men jeg synes det er så kjedelig med posekaker som smaker likt... :sparke: og kunne tenkt meg prøve litt selv.
Dersom jeg tar utgangspunkt i en vanlig oppskrift, kan jeg erstatte mengdene med melk og smør med tilsvarende "blå margarin" og havremelk? Er det noen av disse melkefrie margarinene som er bedre til baking enn andre? Og hvordan erstatter jeg egg? Sånne egge-erstatningspulver? Og må jeg tilpasse oppskriften for å kompensere på noe annet vis i tillegg? :hjelp:
Denne er det verken egg, smør eller melk i. Den er sykt saftig og god. Den nevner navnet på en annen sjokoladekake hvor det er oppskrift på en god glasur. Der kan du erstatte smør med blå Soft.
Crazy Devil Chocolate Cake prøvde jeg ifjor, den var veldig god (utenom for svigerinnen min som liker best lys sjokolade).
Ellers fant jeg denne (kan vel erstatte hvetemel med glutenfri hvis behov)
Ingredienser:
4 ss kakao
4 dl sukker
3 ts vaniljesukker
1⁄4 ts salt
7 dl hvetemel (eller glutenfri)
3 ts bakepulver
4 dl melk som tåles, f. eks. rismelk /havremelk
5 ss matolje
Fremgangsmåte:
Alt det tørre blandes sammen og ha så i væsken.
175 grader i ca. 40 min.
Liten langpanne, 20×30 cm.
Glasur:
300 g melis
100 g melkefri margarin (blå pakke) romtemperert
(dersom margarinen er usaltet, tilsett evt. litt salt)
1 1⁄2 ss kakao
2 ss vaniljesukker
3 ss kaffe
Kaken kan med fordel fryses, men da uten glasur. Når du tar den opp til tining, så lager du glasuren.