Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Fortell meg om sukrin

#1

Hot Lips sa for siden:

Jeg er lavkarbonovise, og har jeg kikket litt på endel oppskrifter. Ser at sukrin er poppis som søtningsmiddel. Smaker det som sukker? Bruksområde? Er det dokumentert ufarlig, sånn at jegkan bruke det mens jeg ammer? :skeptisk:


#2

m^2 sa for siden:

Det er en veldig underlig smak på det, det oppfører seg som sukker men jeg synes det iser i tennene. Det gir en slags søt ising, nærmest. Nesten litt som peppermynte, men uten smak? :skeptisk:
Jeg synes det er best hvis det brukes mindre sukrin enn det står sukker i oppskriften, og heller has i en liten dæsj splenda i tillegg. Da blir konsistensen som om det var sukker der, og smaken mer riktig. Synes jeg da.


#3

Señora sa for siden:

www.funksjonellmat.no/sukrin-om.php

Sukrin er et naturprodukt og smaker litt isende om jeg kan kalle det det, men søtt og godt og fungerer godt som søtningsmiddel.

Jeg aner ikke ifht. amming, men jeg regner med at siden det er et naturprodukt så går vel det greit?


#4

Hot Lips sa for siden:

Ah. Ikke fristende å strø det på pannekakene, altså. :skuffet:


#5

Hot Lips sa for siden:

Takk for link, Busy!


#6

Left sa for siden:

Jeg synes ikke det er godt, men har ikke forsøkt m^2 sin variant, men kan tenke meg at det kan funke. Som alene-sukker smaker det ikke godt.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Splenda er visstnok en ekstrem miljøsynder. Jeg synes Sukrin er helt greit, har ikke opplevd denne isingen. Jeg har ikke brukt det på en stund nå, men synes melisen er hakket bedre enn sukkervarianten.


#8

Slettet bruker sa for siden:

Sukrin er utmerket på pannekaker og i kakao feks. Det er ikke brukandes i for eksempel gjærbakst.


#9

Hyacinth sa for siden:

Det funker i smoothie, siden det allerede er kaldt. Ellers smaker det isnende og ekkelt, synes jeg.


#10

m^2 sa for siden:

Nå som jeg har sluttet å bruke sukker og spise så mye karbohydrater, synes jeg faktisk all mat smaker mer. Veldig mye mat er blitt grufullt salt, og jeg synes ikke maten trenger være så søt heller.
Litt bananmos, eller eplemos av gode og søte epler søter smaken, gulrot og i de rette oppskriftene. Kokosmasse gir litt søtsmak, dadler, tørket aprikos. Ingen av disse er jo akkurat uten karber, men samtidig er det ikke så mye som skal til.
Endel krydder kan også gjøre at den manglende sukkersmaken ikke merkes sågodt; kardemomme, kanel f.eks

Kanskje det blir sånn for deg og?

Jeg har vært opptatt av at når jeg lager mat til min egen lavkarbodiett og lillegutts SCD-diett (en spesialdiett uten sukker, melk, gluten, stivelse, soya, etc) skal jeg ikke prøve å finne (dårlige) alternativer til alt mulig som skal være så nære smak og konsistens som mulig, også når man aldri dit og blir å savne det man ikke kan spise. Men heller bruke de råvarene jeg har tilgjengelig på best mulig måte, utfra hva de er. Og få noe som er annerledes på smak og konsistens, men kanskje minst like godt.


#11

Slettet bruker sa for siden:

Helt enig med m^2. Man får seg en skikkelig aha-opplevelse første gangen man smaker på en skje tomatsuppe fra pose etter å ha levd lavkarbo en stund. Det absolutt beste er å ikke bruke så mye som skal være likt noe man igrunnen bør ligge unna. (Jeg synder dog med kakaoen. Skal jeg ha kakao så må det være søt smak.)

Sukrin er forresten overhodet ikke brukbart i te.


#12

Hot Lips sa for siden:

Åh, jeg gleder meg til karbohydratabstinensene roer seg. :sparke:
Tankemåten din høres fornuftig ut, m^2. :jupp:
Men fruktose, da? Det høres jo ut som en bra erstatning, eller? Og det smaker bra? (Jeg skal leve litt sånn Fedon-ish, skal ikke i ketose.)


#13

Slettet bruker sa for siden:

Fruktose er :nono:.
Masse kalorier, sterk påvirkning på blodsukkeret selvom det ikke topper seg på samme måten.
Kjøp en pakke sukrin og prøv deg frem du. Og bestem deg for å legge om kosten skikkelig fremfor å lage for mange erstatninger så forsvinner søtsuget snart.


#14

Honda sa for siden:

Turbo tåler ikke sukker og fruktose. Og har prøvd sukrin. I "små" mengder tåler han det,eks i mat (eks kaker og sånt) men på mat synnes han snø:fnis: (splenda) er bedre,og på mat reagerer han mere på det en splenda.
Er bedre smak på splenda og ikke blir han dårlig av det med at det er kusting.
Jadajada vet om kunstig søtning men når man ikke har nå ann mulighet så.. :sukk:

Sukrin sin melis er bare tull. Går ikke ant å lage glasur av det sånn som av vanlig melis. Blir suppete. Må jo ha 3 poser til en sjokoladekake.Ja jeg har prøvd:knegg:
Dyrt er det og.
Så vi bruker bare smeltet sjokolade uten sukker på ting..Men det var jo litt uten om tema

fruktose er like ille som vannlig sukker når det gjeller alle sammen.Sa enæringfysjologen til meg


#15

Hot Lips sa for siden:

:snurt:

Jammenatte... Fedon selger det jo! :o


#16

Hot Lips sa for siden:

(Dag 2... Desperat, ja.)


#17

Slettet bruker sa for siden:

Spesielt den delen med "gir langvarig energi" stemmer. Det betyr kort og godt at det er mye kalorier og at det legger seg i blodet over lang tid. Du får lavere blodsukkerstigning enn med sukker, men den stigningen som er, med tilhørende insulin og fettlagring, varer altså lenger enn med sukker. I forsøk er det vist at noen dyr legger mer på seg med fruktose enn med sukker.

Dessuten smaker det fullstendig huggorm når det varmebehandles.
Prøv deg litt frem du. De fleste lander på at det er ulike søtninger som er best egnet til de forskjellige behovene.

Og mest av alt - dersom du likevel skal leve Fedon - ligg unna alle sammen. Han anbefaler uansett bruk av søtt i så liten grad at du i prinsippet like gjerne kan bruke sukker. Det er ingen som legger på seg av ett stykke kake i året.


#18

Hot Lips sa for siden:

:sukk:

Takk for info. Jepp, jeg må prøve meg fram. Jeg må få kontroll på dette, kjenner jeg. Lurer på om det er amminga som gjør at sukkerabstinensen får meg til å ville klatre opp etter veggene?

spiser cc med mandler og bringebær og prøver å tenke på noe annet enn sjokolade


#19

Slettet bruker sa for siden:

Spiser du nok protein, og nok mat i det hele? I starten på nedkarbing så spiste jeg veldig mye de første dagene. Det hjelper godt på å være mett. Når sukkerhungeren legger seg så reduserer porsjonene seg av seg selv.


#20

Irma sa for siden:

Jeg spiser fruktose når jeg er på fedonnivå, og synes det er uproblematisk så lenge jeg passer på mengdene. Det går som regel to teskjeer på havregrøten. Nå som jeg plutselig er i ketose igjen går ikke det. Er enig i at sukrin er isende, fungerer best i varme ting synes jeg. Jeg synes en blanding 50% av splenda og sukrin er ok, evt. splenda, sukrin og fruktose. Men jeg gidder det altså ikke så lenge jeg ikke er i ketose.


#21

Hot Lips sa for siden:

Nei, antakelig ikke. Må nok øke endel på inntaket. Vanskelig å omstille hjernen, i mitt hode spiser man seg ikke skikkelig mett når man skal "være sunn". Øvelse gjør mester, håper jeg. :nemlig:


#22

Che sa for siden:

Sukrin er det eneste av søtningsstoffer som jeg får i meg (sånn utenom sukker altså) Splenda smaker høgg.


#23

Susse sa for siden:

Jeg har blitt veldig glad i Sukrin, ikke lavkarbo, men styrer unna sukker. Synes det funker utmerket på både cottage cheese,grøt,i kaffen og det som måtte være.


#24

Slettet bruker sa for siden:

Er der du har det tror jeg. Ikke spis søterstatninger du, spis mer mat isteden.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.