Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dessert til 10-12 som kan lages på forhånd?!

#1

daffy sa for siden:

Vi har blitt invitert til 17-maimiddag hvor alle skal ta med seg hver sin rett. Vi blir 10-12 voksne, og jeg skal ta med desserten.

Er tidlig ute med planleggingen denne gangen ...

Noen som har forslag til hva som kan lages kvelden før, som er godt og ikke for styrete å gjøre siste finishen på hjemme hos de vi skal ha middagen hos?

Forsalg mottas med stor takk!


#2

Beathe sa for siden:

Tilslørte bondepiker er jo en grei sak. Lag eplemos og strøkavring på forhånd og pisk krem i selskapet :)


#3

Mandarin sa for siden:

Hva med tykk gresk/tyrkisk yoghurt med flytende honning og nøtter på.

Enkelt og eksotisk!


#4

Carpe Diem sa for siden:

  • Hjemmelaget iskake med nøttebunn? (kan lages med bjørnebær - jordbær og vaniljeis slik at fargene blir korrekt i anledning dagen :knegg: )

#5

amo sa for siden:

Oreo-kake?
Har fått den servert til dessert, servert på rød bringebærsaus.:jupp: Nydlig.


#6

Mikkeline sa for siden:

Sjokolademousse...


#7

Tussa sa for siden:

Eton Mess; Ei salig blanding av vaniljekrem, jordbær, krem og marengs (helst heimelaga).

Ellers er klassisk dajmiskake laga på marengsbotn en fin ting.


#8

Soffers sa for siden:

Creme brulee! :nam: Den MÅ jo stå til dagen etter. ;) Bare å ta med brunsukker og en brenner og ordne rett før servering.


#9

Canisa sa for siden:

Ostekake med lune bjørnebær.:nam:


#10

Edine sa for siden:

Creme brulee!!


#11

Eia sa for siden:

Det er supergodt! Her er en oppskrift jeg liker spesielt godt. Tror den er til 4-6 personer, avhengig av hvilken type porsjonsform du velger:

Sjokolademousse

Ingredienser:

  • 125g mørk sjokolade
  • 1 ½ ts frysetørret kaffe
  • 2 egg
  • 3 ss melis
  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss konjakk, rom eller cointreau
  • ½ ts finrevet appelsinskall
    Fremgangsmåte:
    Smelt sjokoladen i vannbad. Tilsett kaffepulver og rør godt. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett sjokoladen, litt og litt. Visp kraftig.

Visp fløte til krem og vend inn i resten. Smak til med sprit og appelsinskall.

Hell opp i porsjonsformer og la stå kaldt i ca. 4 timer.

Nammenam!


#12

Rug sa for siden:

Min slager i slike sammenhenger er panna cotta. Fordel godsakene i serveringsporsjoner, eks. fine glass eller lignende. Mekk sammen en saus av røde bær, sukker og lime og legg en god slump på toppen når panna cottaen er stiv.

Nam.


#13

daffy sa for siden:

Takk for tips alle sammen! Mye å velge i her. Tror jeg skal teste litt på forhånd, jeg!


#14

Eria sa for siden:

Fruktpai! Jeg pleier å lage en superenkel med butterdeigbunn og vaniljefyll. Frosne bær med gele over på toppen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.