Vi har blitt invitert til 17-maimiddag hvor alle skal ta med seg hver sin rett. Vi blir 10-12 voksne, og jeg skal ta med desserten.
Er tidlig ute med planleggingen denne gangen ...
Noen som har forslag til hva som kan lages kvelden før, som er godt og ikke for styrete å gjøre siste finishen på hjemme hos de vi skal ha middagen hos?
Det er supergodt! Her er en oppskrift jeg liker spesielt godt. Tror den er til 4-6 personer, avhengig av hvilken type porsjonsform du velger:
Sjokolademousse
Ingredienser:
125g mørk sjokolade
1 ½ ts frysetørret kaffe
2 egg
3 ss melis
3 dl kremfløte
3 ss konjakk, rom eller cointreau
½ ts finrevet appelsinskall Fremgangsmåte:
Smelt sjokoladen i vannbad. Tilsett kaffepulver og rør godt. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett sjokoladen, litt og litt. Visp kraftig.
Visp fløte til krem og vend inn i resten. Smak til med sprit og appelsinskall.
Hell opp i porsjonsformer og la stå kaldt i ca. 4 timer.
Min slager i slike sammenhenger er panna cotta. Fordel godsakene i serveringsporsjoner, eks. fine glass eller lignende. Mekk sammen en saus av røde bær, sukker og lime og legg en god slump på toppen når panna cottaen er stiv.