Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva slags laks til sushi?

#1

Stompa sa for siden:

Jeg har kjøpt en sushi kit og tenkte å gjøre et første forsøk på å lage sushi i morgen. Begynner i det små og prøver med laks, men hva slags er det lurt å kjøpe? Det står "salmon or smoked salmon" på boksen. Det er vel ikke røykalaks som er vanlig på sushirestauranter? Kan jeg bruke hvilken som helst type fersk laks, eller bør den være behandlet på noen slags måte?


#2

Palmen sa for siden:

Jeg bruker alltid Salmalaks. :nam:


#3

Stompa sa for siden:

Hva er det, egentlig? Har hørt om det her inne, men tror ikke jeg har sett det i butikkene her.



#5

apan sa for siden:

Salma ja. De har den på Rema til og med her nå.


#6

Pamina sa for siden:

Salmalaksen er den tykkeste delen av en ryggfilet, som er behandlet med tanke på sushi og sashimi. Funker utmerket til sushi. Gled deg!


#7

apan sa for siden:

De har både back loin og belly loin. Back loinen er den som er anbefalt til sushi og sashimi, men belly loinen smaker sannelig ikke dumt den heller :slurp: . Mulig litt grovere i konsistensen? Jeg kjenner nesten ikke forskjell.


#8

Turban Smukk sa for siden:

Salmalaks uten tvil. Back loin. :nemlig:


#9

Pamina sa for siden:

Mulig det, apan, jeg tror bare jeg har kjøpt den ene, lange (:skikkelig avansert matspråk:) og den smaker i alle fall utmerket.


#10

apan sa for siden:

De er lange begge to, og ligger sammen. Det står bare back loin eller belly loin med ganske skrift oppe i det ene hjørnet. De ser ellers helt like ut (belly loinen er gjerne litt "høyere", men det synes knapt) og jeg synes som sagt de smaker nesten likt også.


#11

apan sa for siden:

Her er back loin. Belly loinen ser helt lik ut, men med "belly loin" øverst til venstre.

#12

Interference sa for siden:

Nå skulle jeg og inn og snakke om back loin og belly loin, men apan var kjappere gitt.


#13

Muskat sa for siden:

De hadde masse salmalaks i fiskedisken på Obs i dag, og de har det også på Rema innimellom. :værsågod:


#14

kokosbolle sa for siden:

Til det sushikitet er det perfekt med stekte reker og crabsticks også. Vi prøvde kitet her en dag med stekte reker, crabsticks og salmalaks og ble faktisk imponert over smaken. :jupp:


#15

Stompa sa for siden:

Ja, da jeg la meg i går kom jeg på at jeg så det der forrige uke. Så snart skal vi på City Nord. :jupp:


#16

apan sa for siden:

Kan noen forklare hva sushi kit egentlig er?


#17

Stompa sa for siden:

Det er bare en boks med alt som trengs til å lage maki, bortsett fra fisk og grønnsaker.


#18

apan sa for siden:

Ah, ok. Mulig bursdagsgave til gubben kanskje....


#19

kokosbolle sa for siden:

Det er et kit på lik linje med tacokit altså. :knegg:


#20

Stompa sa for siden:

Typ 70 kr. :knegg:


#21

apan sa for siden:

:knegg:
Ok, men vi har jo nettopp blitt gigagjeldsslaver.


#22

blåmeis sa for siden:

Salmalaks- back loin- får du kjøpt i de fleste matvarebutikkene (i hvertfall på Rema). Et godt tips er å sette laksen i fryseren et par minutter før du skal skjærene i den- da får du fine jevne skiver :)


#23

kjudda sa for siden:

Salma laksen er klart best til synes jeg.


#24

Stompa sa for siden:

Sushien er forlengst laget og fortært, og ble riktig så vellykket - med deilig salmalaks. Den første rullen hadde litt for mye ris sånn at stykkene ble for tjukke, men resten ble nesten perfekt. :kry:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.