Jeg har kjøpt en sushi kit og tenkte å gjøre et første forsøk på å lage sushi i morgen. Begynner i det små og prøver med laks, men hva slags er det lurt å kjøpe? Det står "salmon or smoked salmon" på boksen. Det er vel ikke røykalaks som er vanlig på sushirestauranter? Kan jeg bruke hvilken som helst type fersk laks, eller bør den være behandlet på noen slags måte?
De har både back loin og belly loin. Back loinen er den som er anbefalt til sushi og sashimi, men belly loinen smaker sannelig ikke dumt den heller :slurp: . Mulig litt grovere i konsistensen? Jeg kjenner nesten ikke forskjell.
De er lange begge to, og ligger sammen. Det står bare back loin eller belly loin med ganske skrift oppe i det ene hjørnet. De ser ellers helt like ut (belly loinen er gjerne litt "høyere", men det synes knapt) og jeg synes som sagt de smaker nesten likt også.
Til det sushikitet er det perfekt med stekte reker og crabsticks også. Vi prøvde kitet her en dag med stekte reker, crabsticks og salmalaks og ble faktisk imponert over smaken. :jupp:
Salmalaks- back loin- får du kjøpt i de fleste matvarebutikkene (i hvertfall på Rema). Et godt tips er å sette laksen i fryseren et par minutter før du skal skjærene i den- da får du fine jevne skiver :)
Sushien er forlengst laget og fortært, og ble riktig så vellykket - med deilig salmalaks. Den første rullen hadde litt for mye ris sånn at stykkene ble for tjukke, men resten ble nesten perfekt. :kry:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.