Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Har en stor klump med kjøtt

#1

gajamor sa for siden:

Hva gjør jeg med den?

Det er grytekjøtt, og jeg er lat, så jeg skulle gjerne hatt en oppskrift som går ut på noe ala "putt hele greia i ovnen og la den stå til i morgen".

Noen ideer?


#2

Floksa sa for siden:

Du kan jo lage stek av den, men om det er grytekjøtt så vil nok ikke resultatet bli så vellykket :hehehe:

Skjær i terninger og lag enten gryte eller suppe. Jeg elsker hjemmelaget kjøttsuppe! Også så enkelt da. Kok opp kjøtt, skum av, ha i masse digg, la koke lenge.


#3

Fløyel sa for siden:

Stemmer for grønnsakssuppe m/kjøtt-terninger i ja. Veldig enkelt og godt.


#4

gajamor sa for siden:

Suppe er veldig godt, men jeg har egentlig lyst på noe mer grytete. Sosakjøtt, kanskje, men det blir litt kjedelig. Er det noen som har gode oppskrifter på noe arabisk/indisk/afrikansk med gode krydder og tykk saus?


#5

kamp sa for siden:

Korma gryte

Ca 800g grytekjøtt
1 Løk

2 ts kardemomme
3 Laurbærblader
4 dl kokosmelk

2-3 dl vann
1 ss Ingefær, frisk

3 ss Olje
1/2 ts
Paprikapulver
1/2 ts Chilipulver
1 ts Spisskummin, malt
1 ts Koriander, malt
1 ts Garam masala
1 ts GurkemeieSalt

Skjær kjøttet i små biter. Skrell og finhakk løk. Brun løk i oljen og tilsett revet ingefær sammen med chilipulver, spisskumminpulver, gurkemeie og korianderpulver.Ha i kjøttet og brun det litt sammen med aller krydderne.
Tilsett kokosmelk. Kok opp, etter hvert vil det blir veldig tjukk saus, tilsett vann DA. Ikke før!
La kjøttet trekke til det er mørt, ca. 1-1 ½ time.
Ønsker du mye saus, tilsett litt kraft eller vann.
Jevn med maisenna om ønskelig.
Smak til med salt og garam masala like før servering.


#6

Matilda sa for siden:

Vi skal ha denne i dag, for anledningen laget på grytekjøtt av okse. Dette er omtrent det beste jeg får. :nam:

En annen gryterett jeg liker, som er litt mer forseggjort, er en av Jamie Oliver's oppskrifter. Jool's favourite beef stew. Jeg har aldri fått tak i flaskegresskar/butternut squash her ute på landet, men det går fint an å lage den uten og eventuelt ha i flere rotgrønnsaker. (Jamie hevder dessuten at det er bortkastet å brune kjøttet, man merker ikke forskjell likevel, så det kan sikkert droppes i andre gryter også. Mannen min, som er gryterettssjefen her, bruner først uansett.)


#7

Ivars_mamma sa for siden:

du kan lage fransk lammegryte, men da med oksekjøtt eller afrikansk lammegryte. Begge to er nydelige. :elsker:


#8

gajamor sa for siden:

Takk for fin inspirasjon, tror jeg lager en blanding av alt. :knegg: Elsker kikerter og garam masala, men det er så sjelden at jeg husker å bruke det. Når kjøttet har fått kokt ei stund skal jeg ha det oppi. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.