Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan få til en lun hage eller verandaløsning?

#1

Trulte sa for siden:

Jeg vil bruke hagen eller verandaen mer. Det blåser mye her. Vi har en fantastisk utsikt så må prøve å beholde den.

Noen lure løsninger der ute?
Hvem spør jeg om råd?
Arkitekt?? Dyrt?



#3

Mjau sa for siden:

Hadde vært mye lettere å komme med råd om du hadde lagt ut bilde.
Men jeg syns det er en god ide å høre med arkitekt jeg.


#4

Trulte sa for siden:

Kan prøve å beskrive: tenk deg et firkanta avlangt kassehus med en kvadratisk veranda limt på foran. Vi er ikke imot å bygge ut veranda etc. Bare vi kan få det lunt.


#5

Veronal sa for siden:

Har dere terrasse eller veranda?


#6

Matilda sa for siden:

Pergola med klatreplanter? En som er tegnet til huset, en arkitekt er sikkert lurt ... Man kan kombinere med levegg, lav eller høy, og den trenger jo ikke være tett. Da beholder man utsikt, men skjermer litt for vind og vær likevel.

Vi skal bygge om verandaen vår på sikt (den er gedigen), lage pergola over den ene halvdelen og bytte ut den fæle hønsestigen av ei trapp som er der nå med en sånn sittetrappløsning. Jeg tror det blir til at jeg tegner selv og heller får noen vettuge mennesker til å se over, siden vi sikkert kommer til å bygge om selv også.


#7

Trulte sa for siden:

Veranda uten trapp ned til hage. Derfor har vi lyst til å gjøre den om litt og.


#8

Mjau sa for siden:

Finnes det mulighet for å bygge inn en del av verandaen på en måte da? Med tak og le på en side feks. Blir veldig lunt inne i slike kroker.


#9

Veronal sa for siden:

Med terrasse så er man i hagen sammenlignet med veranda hvor man ser ned på hagen. Er det aktuelt å rive verandaen og bygge terrasse i stedet? Da kan dere plante lebeplantning rundt terrassen for å gjøre det enda lunere.


#10

Trulte sa for siden:

Kan ikke ha terrasse. Men det må bli en løsning som mjau sier av et eller annet slag. Problemet blir å beholde utsikten . :)


#11

Pesten sa for siden:

Levegger i glass??


#12

Matilda sa for siden:

Men om du gjør som jeg sier, og ikke har tette levegger? Man kan lage leveggen som et espalier, og om det ikke blir lunt nok i seg selv, så kan man ha klatreplanter i den. Det krever selvsagt noe stell om man ikke vil det skal gro helt igjen, og plantene må vannes. Det kan alltids kombineres med glass som Pesten sier også, om man vil ha det helt tett.

Denne var ikke av de fineste jeg har sett, men finner ikke så mange gode bilder:


#13

Mauser sa for siden:

Kjøpe brukte vinduer på Finn og lage glassrekkverk?



#15

Trulte sa for siden:

Får vi ny veranda er glassrekkverk eneste alternativ :).


#16

Trulte sa for siden:

Hm! Takk Honda!! Sendt link til mann. Kan være mulighet for en lun hageplass samt slik som Mauser foreslo; glassrekkverk på veranda. Mauser er dog kanskje noe kreativ for min mann. Brukte vinduer altså? Funker det?


#17

Mauser sa for siden:

Funker for oss, i alle fall. 300 kr stykket for 150 x 60 cm vinduer ga perfekt rekkverkhøyde. En vindvegg kan evt bygges høyere, med vinduer i ulike størrelser. Det kan jo bli en spennende mosaikk?

[img]http://www.foreldreportalen.no/forum/attachment.php?attachmentid=21898&amp;stc=1&amp;d=1242738614[/img]


#18

Trulte sa for siden:

Jøss. Det der var skikkelig stilig Mauser!


#19

Ina sa for siden:

Flott, Mauser! Vi skal også bygge tak over terasse nå i sommer, så skal lese artikkelen det er linket til over her. Og henger i tråden for gode tips!



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.