Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ned en del kg ... Hvordan?

#1

ItsOnlyMe sa for siden:

Jeg har en mannlig venn som ønsker å ta grep og legge om kostholdet. Han har endel kg som han sier burde vekk...

Noen her som kan tipse om kosthold og annet?

Han har en travel jobb, men ikke så veldig fysisk krevende jobb, og der lunsjen ofte blir kjøpt på butikken...
Spiser endel frukt osv., men trenger konkrete forslag til mat som passer seg å spise, mat som er mettendes men likevel "manne-vennlig".

Takker for forslag!


#2

Tjorven sa for siden:

Vet han noe om kosthold? Hvis ikke så har Grete Roede egne kurs for menn, slik at det blir diskusjon rundt mennenes kosthold og behov. Grete Roede fokuserer jo på å stramme inn på kaloriene, men har også tatt til seg noe av karbohydrattrenden.

For å lære litt om forskjell på sunn og usunn mat, viktigheten av trening og måltidenes hyppighet, så anbefaler jeg gjerne Grete Roede (og jeg jobber slett ikke der).


#3

Katta sa for siden:

Jeg tenkte også på mannskurs gjennom grete roede hvis dette er en mannn som trenger å lære helt basale ting om kosthold og trening og deres effekt på vekta.


#4

polarjenta sa for siden:

Jeg har veldig tro på ometa sitt opplegg. Kan lese mer på [url]www.ometa.no[/url].


#5

M&amp;M sa for siden:

Mannen gikk ned 15 kg på 3 måneder på lavkarbo-kur!
Enkelt og greit, uten å være sulten eller føle at han gikk på noen "kur".
Han kommer aldri til å gå tilbake til vanlig, anbefalt kosthold sier han.
Han fikk i tillegg vanvittig til overskudd og pusset vinduer uten å bli bedt om det! :eek:

Det finnes både bøker og nettsteder der det finnes info om dette!


#6

Señora sa for siden:

Lavkarbo som ketolyse pleier å funke fort på mannfolk. Mye god mat, aldri sulten.


#7

Retz sa for siden:

Begynn med å føre en detaljert dagbok over hva han spiser i løpet av en 14 dagers periode. Det er så mye lettere å identifisere dårlige vaner hvis man har en god oversikt over dem. Så er det å gå inn i den eksisterende "menyen" og gjøre en del justeringer. Finne en slags basismeny hvor alle nødvendige næringsstoffer er representert, vurdere om noe skal erstattes med lettprodukter, øke inntaket av grønnsaker og av og til frukt, redusere porsjoner, øke hyppigheten av mellommåltider og oftest også drikkeinntak.

Sett opp et gjennomførbart treningsprogram, bruk gjerne Puls sitt fra tidligere i vinter eller etter personlige preferanser.


#8

Slettet bruker sa for siden:

Menn har gjerne en formidabel suksess med lavkarbo. Da er de Mette, kan spise mye mannevennlig mat og kiloene triller av. Det krever dog en god del læring, han kan jo starte med å kjøpe en bok om det og se om det er noe som kan passe for ham. I korthet går det ut på mye protein fra egg, kjøtt og fisk, mye grønnsaker, vin er lov, og lite brød, poteter, ris, pasta og sukker. Menn liker gjerne kjøttmat og er gjerne ikke så plaget av søtsug, så de pleier å stortrives.


#9

kamp sa for siden:

Mannen heri huset foretrekker lav karbo. Han vil overhode ikke fungere på lavkalori da han egentlig kan lite om mat innhold. Men han fikk en rask innføring i hvs hsn ikke skal spise (gjær deig, sukker, brus, frukt, pasta, ris, potet, mais og grønnsaker under jorden).


#10

Tjorven sa for siden:

Jeg tenker at det er lettere å leve på lavkarbo hvis man vet en del om kosthold. At man da blir flinkere til å leve variert. Men det er mulig at jeg tar feil.


#11

Maggie74 sa for siden:

Gubben har jo gått ned 60 kg på lavkarbo. Han pendler hver dag, og har en travel hverdag.

MEN.. det å tro at man kan gå sunt ned i vekt uten å trene er galskap. hvis han vil ned i vekt, må han rett og slett endre livsstilen, prioritere trening og riktig kosthold. For mange er det et spørsmål om å leve eller dø.


#12

rine sa for siden:

Man kan da fint gå ned i vekt uten å trene, spesielt på lavkarbo, men at det er sunnere å bevege seg litt er det jo liten tvil om. Trening er gram, kosthold er kilo, er det ikke det man sier? Jeg kan utmerket godt gå opp i vekt samtidig som jeg trener tre ganger i uken hvis jeg ikke passer på hva jeg spiser.


#13

Joika sa for siden:

På vektklubben.no kan han føre opp maten han spiser selv. Det pleier å gi en del innsikt i forhold til hva man spiser, mengde osv. Ellers så burde han begynne å trene.

rine: Jeg går ikke ned i vekt uten å trene. Kan spise 800 kalorier om dagen og ikke gå ned i vekt. :sukk: Det som også er bra med å trene er at det da blir enklere å holde vekta nede ettersom en større muskelmasse brenner mer kalorier. Vekttapet blir ofte ikke så hurtig når man trenger mye, men det er mye fordi man bygger muskler.


#14

-ea- sa for siden:

Min erfaring også. Jeg gikk et Fedon-kurs for mange år siden, og mennene på kurset gikk mye raskere ned enn damene. Nesten så det var demotiverende for oss...


#15

Maggie74 sa for siden:

Uhm.. jeg skrev å gå ned på en sunn måte!

Man kan fint gå ned i vekt uten å spise et gram også, men det er sunnere å spise! :)


#16

Ema sa for siden:

Er ikke lavkarbo og ketolyse det samme?


#17

Señora sa for siden:

Det finnes mange retninger innenfor lavkarbo. Ketolyse er en kur der man holder seg under 15-20 karbohydrater i døgnet.


#18

Ema sa for siden:

Ok.


#19

ItsOnlyMe sa for siden:

Ok, så lavkarbo kan funke..
Noen som kan tipse om eksakte måltider/mat feks?


#20

Señora sa for siden:

[url]www.lavkarbo.no[/url], finn nybegynnertråden. Velg en retning og lese seg opp på den.

Det finnes mange oppskrifter, tips og råd der inne.



#22

Slettet bruker sa for siden:

Nybegynnertips? Så mye kjøtt, egg eller fisk han vil ha, mer grønnsaker til enn han vil ha og ikke potet. Oelett til lunsj osv. Sørge for å spise nok.


#23

Neket sa for siden:

Mannen her har hatt stor suksess med å spise som vanlig, men kutte ut potetgull, brus med sukker og øl. Også trener han, men ikke uoverkommelig mye. Løper en halvtime tre ganger i uka, og litt styrke hjemme på gulvet (type situps, pushups osv) de andre dagene, med en hviledag innimellom.


#24

Susse sa for siden:

Det samme som min mann har gjort, bortsett fra at han nå løpper godt over timen to dager og to timer en dag, i tillegg til styrkeøvelser. Han ønsket seg vekter til bursdagen opg det har han fått. Byttet til magrere påleggvarianter og gjenninnført lørdagsgodt, null brus og potetgull. Sunn vanlig mat som hele familien spiser sammen i hverdagene.
Nå har han holdt på i 6 mnd og jeg har en slank og sprek mann i huset som er veldig fornøyd.


#25

kamp sa for siden:

Masse fett ;)


#26

Anuk sa for siden:

Jeg tenker at det går litt ut på ett om han velger lavkarbo, Grete Roede eller noe helt annet. Poenget er egentlig å finne et kosthold og en livsstil som man greier å holde seg til over tid. For meg som går på Grete Roede om dagen, er ikke poenget selve kostholdet, men det å være i et opplegg som gjør at jeg holder fokus og motivasjonen oppe over tid. Jeg kan anbefale det, om han virkelig ønsker å gå seriøst til verks.

Men man kommer langt med å redusere godteri/alkohol og prøve å bevege seg mer enn i dag. Sannsynligvis burde han spise mer. Ikke til hvert enkelt måltid, men fordelt ut over dagen. Men spise sunnere det han spiser. I tillegg vil jeg tro at det er veldig viktig å få en bedre struktur på måltidene. Max 3-4 timer mellom hver gang man spiser. Og spise planlagt - ikke kjøpe på butikken når man er "sulte-døden" nær. Om man da velger omelett eller brødskiver til lunsj, mener jeg er en smakssak.


#27

Slettet bruker sa for siden:

Nei. Da skal man vite hva man driver med. Vanlig lavkarbo kan man smelle i gang og se hva man synes om. De diettene med masse fett skal man sette seg grundig inn i og sjekke seg hos legen før man evt starter med, så dette synes jeg var et lite gjennomtenkt råd.


#28

kamp sa for siden:

Vist man kutter ned på antall karbohydrater kan man øke med fett. Ellers blir det raskt en lavkalori diett hvor personen spiser veldig mye proteiner og gjerne føler seg sulten.

Jeg mente ikke ketolyse mengde fett men mer at man får i seg kanskje 30g fett per måltid.

Jeg svarte på smilefjes sitt innlegg hvor det sto" mye kjøtt, egg eller fisk".
Grunnen til at jeg svarte masse fett er fordi vist man bare spist masse kjøtt og velger magre kjøtt vil det bli en høy protein diett.
Kroppen trenger fettet for å lage energi og får ikke å være så sulten.


#29

Slettet bruker sa for siden:

kamp - dersom du snakker om at man spiser nakkekotelett stekt med smør, har litt olje i salaten og sånn så er vi enige. Jeg trodde du mente ekstremvariantene med kokosfett i kaffen og sånn.

Skal man over i ketogene dietter bør man uansett sjekkes av en lege først, og sette seg grundig inn i hva man driver med for å unngå mangelsykdommer og andre problemer.

Skal man bare redusere karbohydratene (som var det jeg forsøkte å anbefale oppi her) så kan man prøve seg litt frem selv og se hva man synes.

Ketogene dietter er et supert - men ekstremt - verktøy som bør brukes med kunnskap.


#30

Salt sa for siden:

Det er sant, kamp, men "masse fett" er litt uklart for en nybegynner. "Litt mer enn før" er vel heller mer riktig da.


#31

Harriet Vane sa for siden:

Rema 1000. Spis godteri på lørdager, gå en times tur hver dag og spis litt mindre til middag. Spis ellers hver 3. time og tren gjerne litt styrke.

Garantert ned en haug med kilo, men langsomt. Jeg tror at det kan være greit å ikke gjøre det for vrient, ikke ha sånn "diett"-følelse, for da blir det så vanskelig å leve vanlig. Men jeg spiser jo veldig sunt til middag, og baker hjemmelaget grovt brød.

5 om dagen, mye fisk, grovt brød og drikke mye vann er vel endringer som er til å leve med, kanskje?


#32

Susse sa for siden:

Kunne ikke vært mer enig !


#33

kamp sa for siden:

Skjønner. Det er nok litt forskjellig fra familie til familie..
Her ble ytrefilet foretrukket av svin og kjennerelt lite fett tidligere, før jeg begynte på SCD kostholdet ;)


#34

Maggie74 sa for siden:

Uansett om man skal ned i vekt eller ikke bør man gå til legen og sjekke at formen er som den skal. at man ikke får sjekket opp diverse blodverdier m.m. jevnlig når man er overvektig kan være vel så helsefarlig som hva som blir inntatt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.