Bomull sa for siden:
Noen som har oppskrift paa en icing/smoerkrem som er lett aa jobbe med, god i smak og lar seg farge greit med farger fra f.eks Wilton?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Bomull sa for siden:
Noen som har oppskrift paa en icing/smoerkrem som er lett aa jobbe med, god i smak og lar seg farge greit med farger fra f.eks Wilton?
Salt sa for siden:
Jeg lagde Wilton sin i går, den ble veldig stiv og fin til å sprøytes på cupcakes, i allefall. Brukte smør og delphiafett. Men tilsett litt sitronsaft også, så blir det ikke så uhorvelig søtt.
Fibi sa for siden:
Den beste jeg har laget EVER (!) var en jeg laget av hvitt sjokoladepålegg (som søsteren min hadde med fra nederland), litt smør, og melis. Snaddergodt, og veldig lett å farge/sprøyte. Jeg har lagt inn bestilling på mer hvitt sjokoladepålegg hos søs. :nemlig:
MoV sa for siden:
Ser på BBC-food. Der lager de altslags pynt med icing - akkurat som en slags marsipan. Er det slik icing du mener? Hvis ikke ville jeg gjerne hatt oppskift på en slik icing - hvis det er noen som vet hva jeg mener...
Salt sa for siden:
Det du henviser til er nok fondant, MoV. Lages av sukker og vann, eller marshmellows og melis. Google fondant eller marshmellow fondant, så finner du nok oppskrift.
C3PO sa for siden:
Jeg får mye skryt for min, så da får jeg dele den her.
14 ss. meierismør
1 tsk. vaniljeessens
1 l. melis
4 ss. melk (ca.)
Den er enkel å jobbe med, og smaker ikke voldsomt fett.
Anne sa for siden:
Bruker dere denne som ytterlag på kaker eller bare som muffins topping?
Den blir lettere å jobbe med enn krem og er lett å sprøyte?
Holder seg bedre? Ja? :uviten:
Bomull sa for siden:
Takk, C3PO og dere andre. Jeg får prøve. Den til Wilton er sikkert også fin, men engelske oppskrifter - jeg er helt amøbe ...
Daisy sa for siden:
En liter?
Hvor mye glasur får man ut av dette?
Salt sa for siden:
Den jeg la ut bruker jeg som frosting på muffins, ja. Den er stiv og holder formen utrolig godt når den sprøytes.
Skal du ha noe under fondant på kaker ville jeg brukt en smørkrem (smør, melis, vanilje...).
Bomull sa for siden:
Da er den vel fin til å dandere en kake med ulike sprøytetipper også vil jeg tro ... Ligger an til å bli Lightning McQueen-kake også i år! ;)
Anne sa for siden:
Takk ;)
Gleder meg til å prøve!
Salt sa for siden:
Absalone: Ja, det er den. Men juster litt med melk så den ikke blir alt for stiv, for da blir du sliten i hånda av å sprøyte. :jupp:
M&M sa for siden:
Jeg ble tipset om eggedosiskrem og tenkte jeg skulleprøve denne til helga. Den smaker etter sigende ikke så søtt som f.eks. smørkrem.
EGGEDOSISKREM
Godt til ALT av kaker. Kan brukes til sukkerbrød,som fyll i rullekake, i sjokoladekake,som topping på muffins, fantastisk som krem til brownies.
Oppbevares i kjøleskap og har god holdbarhet.
100 g. smør
200 g. kokesjokolade
-Smeltes på lav varme
2 egg
100 g. melis
-piskes til eggedosis
Sjokolade/smør haes i eggedosisen i en tynn stråle. Pisk videre til kremen er jevn. På dette tidspunktet kan kremen virke litt "tynn". Dette endres etter en tur i kjølen. Bør stå i kjøleskap til den er gjennomkjølt.
Piskes opp før bruk for et luftigere resultat.
safran sa for siden:
Jeg bruker omtrent denne (slumper), men legger til noen dråper lime også. Da får du en fin spiss på glasuren og den føles ikke så uhorvelig søt.
C3PO sa for siden:
Jeg synes å huske at det er litt over en pakke med melis, så ikke så galt som det høres. Det er nok til en stor Wilton-kake og en del muffins. Så veldig fin til all slags bruk. Jeg bruker den mest med sprøytetupper, og tynner den ut med sirup hvis jeg skal smøre den på.
MoV sa for siden:
Tusen takk, Salt. Det skal jeg gjøre
Left sa for siden:
Sist jeg lagde melistopping brukte jeg 1 eske mandarinost og 1 plate lys kokesjokolade, som jeg smeltet sånn delvis, og blandet sammen. For å få den litt stivere kan man ha i litt melis, men jeg bare smurte den på.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.