Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Egg?

#1

Niobe sa for siden:

Mathias har melkeallergi og i tillegg har han til tider veldig liten matlyst. Det resulterer jo i at det er mye han ikke kan spise, og at mye han kan spise ikke "godtas". Det eneste han uansett spiser er frukt (noe vi selvsagt er glad for!). Men nå har han altså fått aldeles dilla på hardkokte egg. Han kunne spist det hver dag, flere ganger til dagen, tror jeg. Jeg er oppvokst med egg kun til helgefrokostene, men om det ikke er noen grunn til å holde tilbake, så kan Mathias gjerne få egg hver dag!

Så spørsmålet er altså om det er noen grunn til å begrense mengden egg han spiser? (Han er 18 måneder)


#2

Soffers sa for siden:

Var det ikke et sted det sto om ett egg pr dag? :gruble: Det er jo fin proteinkilde, så han kan vel spise et om dagen hvertfall. :)


#3

Niobe sa for siden:

Ja, det høres jo greit ut. Takk for svar. :)


#4

Carpe Diem sa for siden:

Jeg vet ikke eksakt antall egg som er ok. Det som eventuelt kan være skadelig er jo å få forhøyet kolesterol verdier (det dårlige vel å merke)Det kan derfor kanskje være lurt å sjekke dette opp med ernæringsfysiolog/lege. Eggehviter er vel ok i store mengder, da dette ikke påvirker kolesterolverdiene.

Lykke til!


#5

Observatøren sa for siden:

Jeg har også en egg-elsker. :fnis:

Vi har begrenset det til ett egg om dagen, og at det ikke skal fortrenge annen mat. Som oftest får han egg på brødskive, og brødet må da spises opp. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.